Ko je Ćira na čiju kuću bacaju bombe: Robijao zbog droge, pripadao grupi osumnjičenoj za ubistva (VIDEO)

NovostiOnline

utorak, 05. 05. 2020. u 10:48

Kо је Ћира на чију кућу бацају бомбе: Робијао због дроге, припадао групи осумњиченој за убиства (ВИДЕО)

Ilustracija/ Foto:D.Dozet

Za poslednjih mesec dana, na njegovu kuću dva puta su bačene eksplozivne naprave
Pre 12 godina, 28. jula 2008. uhapšena je četvoročlana porodica Popovac iz Beograda zbog sumnje da se bavila trgovinom drogom. Popovci su živeli u ogromnoj kući na Dušanovcu, u obližnjoj garaži krili oružje, drogu i novac.

Dejan Popovac (34), zvani Ćira, njegova supruga Jelena (27) i Dejanovi roditelji Milivoje (71) i Blaginja (64) Popovac uhapšeni su zbog sumnje da su se bavili trgovinom droge. Policija je prilikom hapšenja četvoročlane porodice Popovac u njihovoj garaži pronašla pravi arsenal oružja i veliku količinu droge i novca.

Istragom je utvrđeno da je ova porodica od trgovine drogom kupila dva stana u Beogradu, a na njihovim bankovnim računima pronađeno je 225.000 evra.

U akciji policije uhapšeni su i Dejanovi drugovi Dalibor Nikolić (36) i Goran Đurišin (33). Kako su mediji tada pisali, ova šestočlana grupa, koja je pripadala „voždovačkom klanu", pored izuzetno dobro organizovanog i razrađenog posla oko nabavke i preprodaje droge, sumnjiči se i za nekoliko ubistava u Beogradu.

Porodica Popovac je većinu poslova obavljala u kući na Dušanovcu u Varvarinskoj ulici, gde su stanovali Dejan i Jelena Popovac, kao i njegovi roditelji Milivoje i Blaginja. Na kući ima veliki broj kamera i pretpostavlja se da je upravo ova kuća služila za primopredaju droge. Cela porodica bila je tada umešana u trgovinu narkoticima, pisali su tada mediji.

Nedaleko od porodične kuće u Vidskoj ulici u garaži koja je pripadala Dejanu Popovcu pronađeni su droga, oružje i novac. Ova garaža je služila kao skladište. Pored nje, ova grupa imala je i više stanova, takozvanih štekova.

Dejan Popovac izašao je nedavno iz pritvora, a ubrzo su, 1. aprila, na njegovu kuću bačene dve bombe. Pretpostavlja se da je ovaj napad bio opomena nekadašnjem narko dileru.

Plamen je odmah zahvatio parkirani auto. Vatrogasci su brzo reagovali, a u eksploziji je takođe oštećena kapija, kao i još dva parkirana vozila.

Jutros oko šest sati ponovo je bačena eksplozivna naprava u dvorište porodične kuće bačena je eksplozivna naprava u dvorište porodične kuće u Varvarinskoj ulici, na Dušanovcu.

Uviđajem nadležnih organa konstatovano je da povređenih osoba nakon ovog incidenta nema.
Nakon detonacije eksplozivne naprave oštećen je jedna parkirani automobil.Komentari (2)