RATKO Vasilić i Slavo Milić (na slici), Srbi koji žive u Čikagu, uhapšeni su zbog sumnje da su u gradu Dve reke u američkoj državi Viskonsin, prevarili jednu stariju ženu (80).
Kako je objavljeno na fejsbuk-strani policije iz ovog gradića, žrtva je ispričala da je u novembru prošle godine kontaktirala sa osobom koja se predstavila da je iz izdavačke kuće Publisher Clearing House, obaveštavajući je da je osvojila milion dolara. Međutim, ženi je predočeno da prvo mora da plati porez i naknadu, kako bi mogla da joj bude isplaćena nagrada.

Tako je ona, kako se navodi, sve do marta dala desetine hiljada dolara dvojici muškaraca, koja su dolazila kod nje kući. Sredinom marta, kao se sumnja, Vasilić i Milić su ponovo došli i zatražili joj još 4.000 dolara. Ali, žena je tada pozvala policiju i prijavila ih. Ubrzo su otkriveni i privedeni, a utvrđeno je da je reč o dvojici Srba koji žive u Čikagu.
Nadležni u policiji veruju da su Vasilić i Milić deo veće organizovane kriminalne grupe, koja se bavi prevarama, kao i da je zbog toga moguće da postoji još žrtava. Zbog toga su pozvali sve koje su eventualno prevarili da im se jave.