NIKOLI F. (26) iz Bačkog Gradišta, osumnjičenom da je maja prošle godine ubio majku Dušicu F. (55), a njeno telo zakopao u dvorištu porodične kuće, produžen je pritvor. Ova odluka doneta je zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog načina i težine krivičnog dela, što je dovelo do uznemirenja javnosti.

Stravičan zločin otkriven je 18. februara ove godine, kada je policija u dvorištu porodične kuće u Ulici Šamu Mihalja 31, pronašla zakopano telo nesrećne žene. Mesto gde je zakopana, policiji je pokazao sam Nikola, govoreći da nije imao para da sahrani majku i da je zbog toga tako postupio. Kasnije je, međutim, ispričao da se posvađao sa majkom i da ju je ošamario. O onome što se dogodilo nije obavestio nikoga, sve dok slučaj nije otkriven.

Klupko u vezi sa Dušičinim nestankom počelo je da se odmotava kada je njen muž Dragan, a Nikolin otac, koji je na radu u Nemačkoj, počeo da se raspituje za suprugu. Nikola je, kako su ispričali pojedini meštani Bačkog Gradišta, komšijama rekao da je Dušica umrla u martu 2019. i da je sahranjena u Kuli, gde ima rodbinu. Čak je u znak žalosti izvesno vreme nosio crni flor. Ocu Draganu je, međutim, kada se ovaj raspitivao o Dušici, kazao da je umrla u bolnici u Novom Sadu i da su je oni sahranili, ali da ne zna gde.

- Tek kada je jedan od komšija, na molbu Dušičinog muža, hteo da proveri gde je sahranjena i da mu pribavi izvod iz matične knjige umrlih, došlo se do saznanja da se žena i dalje vodi kao živa - ispričao je jedan od komšija.

PESNICOM PO GLAVI


NIKOLA se tereti da je majci, prilikom svađe s njom, zadao više udaraca pesnicom po glavi. Nesrećna žena je preminula od pesledica povreda koje je tada zadobila.