Igor je ležao mrtav. Pitao sam Aleksandara šta se desilo, a on je ćutao: Detalji tragedije u Ruskom Krsturu, brat žrtve razgovarao sa ubicom!

Lj. Preradović - Z. Rajić

sreda, 12. 02. 2020. u 08:00

Игор је лежао мртав. Питао сам Александара шта се десило, а он је ћутао: Детаљи трагедије у Руском Крстуру, брат жртве разговарао са убицом!

Tribine lokalnog fudbalskog kluba gde su se posvađali Igor i Aleksandar

Ostali smo prvo bez oca, a zatim majke, a sada sam ostao sam - kaže nam tužno Ivan

BETONSKE tribine lokalnog Fudbalskog kluba Rusin, u Ruskom Krsturu, kod Kule, bile su poprište tragedije, u kojoj je u ponedeljak uveče, oko 20 sati, nastradao Igor Vinaji (41) iz tog mesta. Pod sumnjom da ga je posle svađe, koja je prerasla u tuču, udario razlupanom staklenom flašom, uhapšen je njegov poznanik Aleksandar A. (29), takođe iz Ruskog Krstura.

Sa Igorom i Aleksandrom bile su i dve devojke, koje su napustile stadion kad je počeo sukob. Njih dve je policija kasnije pronašla u kladionici.

Posle nemilog događaja, dok je Vinaji ležao na betonu sa krvavom glavom, Aleksandar je otišao do nekoliko stotina metara udaljene prodavnice i odatle pozvao policiju i ispričao šta se dogodilo na igralištu lokalnog fudbalskog kluba u Ulici Petra Rizniča. Posle toga se vratio na teren, gde su obojica prethodno pila alkohol, i sačekao Hitnu pomoć i policiju.

Igor i Aleksandar su se, kako saznajemo, posvađali zbog neke devojke, a Igor je, navodno u jednom trenutku uzeo komad betona i njime udario Aleksandra. Ovaj je uzvratio, ali razbijenom flašom, kojom je Igora udario po glavi. Povreda je bila smrtonosna.

Ubrzo posle tragičnog događaja, vraćajući se sa posla, na putu do kuće, tuda je naišao Igorov rođeni brat Ivan. Susrela ga je majka njegove školske drugarice i obratila mu se rečima: "Ivane, ti si, nekoga su ubili na stadionu."

- Video sam Hitnu pomoć, tu je stajao i jedan mladić, sav bled, nijednu reč nije prozborio - prepričava nam Ivan prizor koji je zatekao na fudbalskom igralištu. - Moj brat je ležao. Pitao sam ga šta se desilo, ali je on i dalje ćutao. Odmah zatim je stigla i policija, i odveli su ga. Ne mogu ni da naslutim šta je razlog njihove svađe, koja je završena tragično po mog brata.

Žrtva Igor Vinaji Foto Fejsbuk

Sada pokojni Igor i dvanaest godina mlađi Aleksandar su se, uprkos razlici u godinama družili. Brat ubijenog kaže da je Aleksandar nekoliko puta dolazio kod njih kući.


PROČITAJTE JOŠ - Detalji ubistva u Ruskom Krsturu: Nakon kafanske svađe usmrtio druga razbijenom flašom (FOTO)


- Posle smrti naših roditelja, najpre oca, a zatim majke, nas dvojica smo ostala da živimo ove, zajedno - kaže nam tužno Ivan. - Nisam voleo što se viđa sa Aleksandrom, jer je bio problematičan. Eto, sada sam ostao i bez brata.

Osumnjičeni za ubistvo će u sredu biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Somboru.


BILI U ZAVADI

VINAJI i Aleksandar A. su, kako saznajemo, ranije, pre osam meseci bili u zavadi. U ponedeljak su se sreli i hteli su da se izmire. Zajedno su pili, a onda je između njih ponovo došlo do sukoba, koji se nastavio tučom, a završio tragedijom.

Pojedini meštani Ruskog Krstura, sa kojima smo razgovarali, kažu da su obojica bila problematična i po njihovim saznanjima, skloni porocima.


SMRT U ODžACIMA

ZANIMLjIVO je da se Aleksandar, kako ističu oni koji ga bolje poznaju, družio sa Nikolom P. (26) iz susednog Lalića, u opštini Odžaci, koji je 31. januara u pljački nasmrt pretukao starca u selu Deronje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije