Pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini u utorak je održano prvo pripremno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića na kojem je pročitana nova dopunjena optužnica,od 27. decembra prošle godine kojom su obuhvaćeni osumnjičeni Marko Rošić, policajci Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, Rade Basara načelnik policije za krvne delikte u Kosovskoj Mitrovici i Silvana Arsović sekretarica u stranci pokojnog Olivera Ivanovića.

Tužilac je čitajući optužnicu istakao da su svi osumnjičeni pomagali u izvršenju krivičnog dela odnosno da su pomagali kriminalnoj grupi koja je predvođena Zvonkom Veselinovićem, Milanom Radojičićem i Željkom Bojićem.

Osumnjičeni se terete za krivična dela, kao što su "učešće ili organizovanje kriminalne grupe", zatim "zloupotreba službenog položaja", "pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva", "otkrivanje službene tajne" i "manipulacija dokazima".Nova, dopunjena optužnica je prevedena i uz preveden dokazni materijal na 12.500 stranica, dostavljena je svim optuženima i njihovim advokatima.

Pročitajte još - Tužilaštvo sumnjiči pet osoba u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

I dok su se osumnjičeni u ovom slučaju izjasnili da nisu krivi i da ne prihvataju krivicu, advokati odbrane isticali su da nema konkretnih dokaza kada su njihove navodne krivice u pitanju, da se sve zasniva na osnovanoj sumnji i da je optužnica puna manjkavosti.Takođe, u slučaju Silvane Arsović njeni advokati dostavili su lekarske analize da joj je zdrvstveno sranje pogoršano. Inače, novo ročište u ovom sudskom postupku zakazano je za 16 mart.

Foto D. Zečević