NAPAD na Borisa Jevrosimova (36), pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije, i njegovu suprugu Svetlanu (36), pre dve godine, dobio je sudski epilog: Igoru Petroviću (37) i Nenadu Ćurčiću (36) izrečena je kazna od po dve godine zatvora zbog nanošenja teških povreda i napada na službeno lice.

Petrović i Ćurčić su januara 2017. godine na ulici nasrnuli na Borisa i njegovu suprugu, i teško ranili Jevrosimova i to njegovim službenim pištoljem koji su uspeli da mu otmu. Za svega sedam minuta, žandarmu su zadali više od stotinu udaraca. Napadači su u Jevrosimova ispalili i metak, koji ga je pogodio u ruku. Zahvaljujući prisebnosti, Boris je uspeo da uhvati oružje za cev i skrene putanju metka.

PROČITAJTE JOŠ - Boris heroj i u regionu

Njegova supruga, koja je pokušala da pomogne suprugu i da ga odbrani, takođe je zadobila udarce, a napadači su joj polomili ruku.

Jevrosimovu su se dvojica na ulici učinila sumnjivim dok su sedeli u parkiranom automobilu, a kada su uočili da ih posmatra počeli su vređaju, a nisu prestali ni kada je pokazao službenu legitimaciju. Joksimovićeve kolege su revoltirane ovakvom, kako smatraju, blagom kaznom dvojici napadača, posebno jer je, kako nezvanično saznajemo, Petrović, jedan od napadača, dan posle izricanja presude uhapšen na području Sombora, pošto je kod njega nađena izvesna količina narkotika.