ROBIJAO 7 GODINA, BIO BLIZAK SA POZNATIM KRIMINALCEM: Ko je Marko Jovišić, muškarac koji je sa sinovima oteo Petra (13) (FOTO)

Novosti Online

28. 10. 2019. u 21:39

Na Fejsbuku objavljivao fotografije iz KPZ, slikao se sa Izetom Ajdinovićem

РОБИЈАО 7 ГОДИНА, БИО БЛИЗАК СА ПОЗНАТИМ КРИМИНАЛЦЕМ: Ко је Марко Јовишић, мушкарац који је са синовима отео Петра (13) (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

OTMICA Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazove, koji je nađen u napuštenoj kući u Belegišu posle više od 20 sati potrage, završila se hapšenjem Marka Jovišića (54), njegovih sinova Lazara i maloletnog N. J. i njihovog rođaka Alekse M. (19). Ispostavilo se da je Jovišić od ranije poznat policiji, čime se i sam hvalio na društvenim mrežama.

On je navodno sedam godina već proveo u zatvoru zbog krađe, a sudeći po njegovom Fejsbuk profilu, bio je blizak i sa jednim poznatim kriminalcem.

Jovišić je tako na Fejbuku podelio dve fotografije sa robije, uz koje je napisao da su nastale u Kazneno-popravnom zavodu Sremska Mitrovica. Takođe, među njegovim objavama nalazi i fotografija na kojoj ponosno pozira sa Izetom Ajdinovićem, Novopazarcem koga su Europol i Enfast u jednom trenutku označili kao najvećeg begunca. O Ajdinoviću je pisao kao "o dobrom čoveku, dobrom prijatelju i ocu troje maloletne dece koji je najtraženiji kriminalac Evrope 'samo zato što se državljanin Srbije'".

Novosadska kriminalistička policija u dva navrata ga je hapsila i uputila na višegodišnje robijanje. Pre 15 godina, napadači, u policijskim uniformama, na obodu Fruške gore, na putu od Iriškog venca ka Banstolu, presreli su kombi beogradske agencije, koji je transportovao novac iz više objekata, po Vojvodini. Tom prilikom, brutalni razbojnici razoružali su vozača i njegovog pratioca, vezali ih i ostavili u šumi, te, s džakovima para, pobegli u pravcu Velike Remete. "Policijski" golf su zapalili na ulasku u Sremske Karlovce.


Svega par dana kasnije, u velikoj akciji novosadskih inspektora i pripadnika beogradskog odreda žandarmerije, u Staroj Pazovi su uhapšeni Jovišić i 5 članova njegove grupe, među kojima je bio i jedan aktivni policajac. Ozbiljna kriminalna grupa je istovremeno lišena slobode, pronađen je veći deo para, a zaplenjen je arsenal oružja. Marko je tada otišao na robiju, ali nedugo nakon što je napustio KPD Sremska Mitrovica, ponovo je dolijao.


Pre četiri godine novosadski inspektori ponovo su uhapsili Jovišića i to u Petrovaradinu, u momentu kada je iznudio novac, na konto nepostojećeg duga, od jednog Novosađanina.

Uvidom u njegove profile na društvenim mrežama reklo bi se da je reč o porodičnom čoveku, koji ispred svega stavlja svoju porodicu. NJegov profil obiluje fotografijama sinova, a "ponosni otac" neretko je o njima pisao u superlativu.Inače Petar Mitrović (13) je u ponedeljak najpre bio u Domu zdravlja na pregledu, a zatim je sa majkom otišao u policiju kako bi dao izjavu. Policija je uzimala izjave i od članova Petrove porodice, kao i od bliskih rođaka.

Sa druge strane, Marko Jovišić (54) i njegova dva sina Lazar (19) N. J. (17) i njihov rođak Aleksa M. (19), koji su osumnjičeni za Petrovu otmicu, biće saslušani u sredu u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, a određeno im je zadržavanje od 48 sati.Istragom će se utvrditi motivi ove otmice, a zasad se samo pretpostavlja da bi razlog mogao biti pribavljanje materijalne koristi od dečakovih roditelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vladimir

29.10.2019. 13:04

Mamlaz jedan osuditi kretena na 100godina samice to je drzava prava ne dati mu pravo na zivot