MLADA KINESKINJA PRONAĐENA OBEŠENA: Tragičan ishod potrage za DŽu Sinjue (21) koja je nestala pre tri meseca

N.JANKOVIĆ

25. 09. 2019. u 08:48

Pretpostavlja se da je devojka na Tari izvršila samoubistvo. Obdukcija će pokazti tačan uzrok smrti

МЛАДА КИНЕСКИЊА ПРОНАЂЕНА ОБЕШЕНА: Трагичан исход потраге за Џу Сињуе (21) која је нестала пре три месеца

Foto: MUP Srbije

UŽICE – Sve nade su pale u vodu, u utorak uveče na Tari je pronađeno beživotno telo za koje se predpostavlja da je kineska državljanka DŽu Sinjue (21) kojoj se krajem juna izgubio svaki trag u Bajinoj Bašti, nadomak pomenute planine. Prema prvim podacima iz istrage, nesrećna devojka je izvršila samoubistvo, pronađena je obešena o drvo u šumi, ali će rezultati obdukcije pokazati tačan uzrok smrti.


- Telo je pronađeno oko 30 metara ispod puta koji povezuje Mitrovac i Perućac. Na njemu nije bilo vidljivih povreda, zveri kojih na Tari ima puno, ga se nisu dokopale – rekao je „Novostima“ izvor iz istrage, sugerišući da je telo dugo stajalo u šumi pre nego što je pronađeno.

Telo su posle prijave prolaznika pronašli čuvari Nacionalnog parka Tara, zajedno sa nekoliko kineskih državljana koji su bili uključeni u potragu koja je trajala tri meseca.

Da je kineska državljanka nestala, MUP Srbije obavestio je javnost 25. jula, prosledivši medijima informaciju da je ona poslednji put viđena u Bajinoj Bašti 29. juna, kao i fotografiju koje ja mogla pomoći u potrazi. Istu informaciju prosledila je i ambasada Narodne Republike Kine, uz molbu da javi svako ko ima neka saznanja o njenom daljem kretanju.


PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA KOD LEBANA: Mladić izvršio samoubistvo, pronašla ga majka

Odmah je utvrđeno je da se ona iz Bajine Bašte telefonom poslednji put javila roditeljima 29. juna. Oni su nestanak ćerke i prijavili, jer se ona nije vratila kući sa turističkog putovanja, na koje je otišla sama.


Više javno tužilaštvo u Užicu naložilo je obdukciju koja će pokazati da li je nesrećna devojka presudila sebi, kao što se pretpostavlja, na osnovu tragova pronađenih u šumi pored puta Mitrovac – Perućac.


U potrazi koja se završila tužnim saznanjem, učestvovali su i roditelji DŽu Sinjue, koji su doputovali u Srbiju s nadom da će ćerku pronaći živu. U potrazi su učestvovali srpska policija, ambasada NR Kine i čuvari nacionalnog parka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Mikiboy

25.09.2019. 12:52

Trebali bi da imamo neki centar i za turiste u kriznim situacijama da mogu da zvone i popricaju sa nekim.Da se ne osecaj usamljeno cak i ako su daleko od svoje zemlje.