U PONEDELjAK, oko 9 i 15 časova po bugarskom vremenu, u Unicerziteskoj klinici "Sveta Ana" u Sofiji preminuo je Marjan Rančić (60), iz Pirota, koji je zajedno sa suprugom Svetlanom (54), i kćerkom Anđelom (16), pre deset dana na magistrali kod Blagojevgarada u Bugarskoj doživeo saobraćajnu nesreću u kojoj je Svetlana izdahnula na licu mesta, dok je njihova kćerka Anđela preminula na putu ka bolnici.


Marjanova supruga i kćerka, inače uzorna Gimnazijalka u Pirotu, koja je za koji dan trebala da krene u treći razred sahranjene su, jedna kraj druge prošlog četvrtka na Novom pazarskom groblju u Pirotu, a on se proteklih deset dana, zbog teških povreda kičme, borio za život. Usled velikog broja hirurških zahvata sve vreme bio je u veštački izazvanoj komi, tako da najverovatnije nije znao da sudbinu kćerke i supruge, odnosno za tešku dramu koja je zadesila njegove najbliže, a na kraju i njega.


Poznanici i prijatelji ugledne porodice Rančić, još nisu došli sebi od Svetlanine i Anđeline sahrane, a usledio je drugi šok. Bilo kako, saobraćajka koja se desila na putu ka moru u Grčkoj, tačnije u okolini Soluna, bukvalno ja satrla celu porodicu, za koju niko nije imao ni jednu ružnu reč. Ovakva tragedija ne pamti se u Pirotu.

PROČITAJTE JOŠ: MAJKA I ĆERKA IZ PIROTA POGINULE U BUGARSKOJ: Familija još čeka tela, procedura pomerila sahrane


Rančići su ka Grčkoj krenuli u petak kobnog 16.avgusta, svojom "fiat pandom" kojom su i prethodnih nekoliko godina išli na more. Posle nekih 170 do 180 kilometara, auto pirotskih tablica, kod mesta Kočerinovo, tačnije na zaobilaznici magistrale "Struma" sudario se sa bugarskim autobusom koji je prevozio radnike.


Foto: V.Ćirić


Od trenutka kada se saznalo sa udes Rančića, angažovana je naša Ambasada koja je krajnje profesionalno i ljudski bila uz celu porodicu i pomogla u svakom pogledu. Kako kažu prijatelji ove porodice zaposleni u "Pi kanalu" gde je Svetlana bila zaposlena, ali i u Omladinskoj zadruzi u kojoj je bio Marjan, potegnute su i mnoge lične veze sa bugarskim lekarima iz Sofije, koji su se lavovski borili da spasu makar Marjanov život, međutim povrede su bile neprebolne i nažalost fatalne. On će biti sahranjen kraj svoje supruge i kćerke na Novom pazarskom groblju.