PRAVOSNAŽNO OSUĐEN: U naletu besa majku rasporio od stomaka do vrata, ovo je njegova kazna

Tanjug

petak, 19. 07. 2019. u 15:05

ПРАВОСНАЖНО ОСУЂЕН: У налету беса мајку распорио од стомака до врата, ово је његова казна

Ilustracija Foto Depositphotos

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za dve godine kaznu Milanu Stankoviću i pravosnažno ga osudio na 15 godina zatvora zbog ubistva majke Zlate u stanu na Vidikovcu 30. maja 2017. godine
Apelacioni sud u Beogradu povećao je za dve godine kaznu Milanu Stankoviću i pravosnažno ga osudio na 15 godina zatvora zbog ubistva majke Zlate u stanu na Vidikovcu 30. maja 2017. godine.

Ovom odlukom koja je u petak, 19. jula obljavljena na sajtu suda, usvojena je žalba tužilaštva i preinačena je prvostepena presuda kojom je Stanković u martu ove godne bio osuđen na 13 godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo.

Za ovo krivično delo 15 godina je i maksimalna zakonom propisana kazna, na koju je sada Stanković i osuđen.

Pročitajte još - Uhapšen ubica: Rasporio majku kako bi joj se osvetio za prijavu?

On je proglašen krivim jer je 30. maja 2017. godine u stanju bitno smanjene uračunljivosti pijan i pod dejstvom marihuane, ubio majku tako što ju je najpre više puta udario pesnicom, a potom i šutirao u predelu glave i tela.

Nakon toga joj je kuhinjskim nožem zadao više uboda i posekotina u predelu tela i vrata usled čega je žena preminula.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud je dao prenaglašen značaj olakšavajućim okolnostima i da nije u dovoljnoj meri cenio činjenicu da je Stanković više puta bio osuđivan zbog krivicnog dela nasilja u porodici izvršenog upravo nad pokojnom majkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije