POLICIJA je privela penzionisanog policajca M. K. (55) zbog sumnje da je u utorak u selu Lopiže na Pešteru iz pištolja pucao u vazduh, a potom tukao četvoricu maloletnika iz Sjenice. Kako nezvanično saznajemo, do incidenta je došlo jer su mladići navodno oštetili automobil M. K.

PROČITAJTE JOŠ - Novi Banovci: Policajac pretio i tukao nam decu

Incident se dogodio preksinoć u selu Lopiže, gde su četvorica mladića skuterima došla iz Sjenice. Prema nezvaničnim informacijama, "vozili" su se po selu i u jednom trenutku zakačili i oštetili putničko vozilo bivšeg policajca, koje je bilo parkirano pored puta. Videvši oštećenja, revoltirani M. K. je najpre automobilom preprečio put, a kada su skuteri ponovo naišli, izvadio je pištolj i ispalio jedan metak u vazduh.

PROČITAJTE JOŠ - PAR IZ KRALjEVA TVRDI: Policajci su nas tukli bez razloga!

- Mladićima je naredio da legnu na put, što su i učinili. Potom ih je, kako oni tvrde, tukao po glavi i telu, nanevši im lakše povrede - rekao nam je izvor iz policije.

M. K. ih je, navodno, šutirao po glavi, a jedan od rođaka sa kojima smo razgovarali kaže da su mladići bili uplašeni za život:

- Bojali su se da će ih pobiti. Ako je i bilo nekih oštećenja na kolima, sve se moglo drugačije završiti. Nažalost, penzionisani policajac je odlučio da bahato pištoljem sam isteruje pravdu, i zbog toga mora da odgovara.

Neki od žitelja Lopiža u sredu su nam rekli da vozači skutera leti divljaju svuda po Sjenici i okolnim selima, i dodali da sumnjaju da su u Lopiže došli s namerom da provociraju meštane. Ipak, komšiji M. K., za koga tvrde da je bio dobar policajac, zameraju što nije pozvao policiju i što je potezao pištolj i sam isterivao pravdu.

Incident je imao i "nastavak" pred zgradom sjeničke policije. Vrativši se iz Lopiža, mladići su događaj prijavili policiji, ali su pozvali i svoje prijatelje i drugove. U jednom trenutku okupljeni su nasrnuli na vozilo u kome je bio privedeni M. K. i počeli pesnicama i šakama da udaraju po automobilu. Ozbiljniji incident sprečila je policija.

IMAO DOZVOLU ZA ORUŽJE

OSUMNjIČENI je imao dozvolu za posedovanje i nošenje pištolja. Prekršajne prijave napisane su i protiv nekih od maloletnika i njihovih rođaka i prijatelja zbog remećenja javnog reda i mira ispred policijske stanice u Sjenici.