Uhapšeno devetoro osumnjičenih za prevare u katastru

Tanjug

ponedeljak, 18. 03. 2019. u 13:16

Ухапшено деветоро осумњичених за преваре у катастру
Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeno je još devetoro osumnjičenih za prevere prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti
BEOGRAD - Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeno je još devetoro osumnjičenih za prevere prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije o prethodnom osnovu sticanja spornih stanova.

Z. R, A. L, G. D, D. N, P. M, S .D, I. B, D D, M. D, lišeni su slobode u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, saopšteno je iz Tužilaštva.

Reč je, kako se navodi, o nastavku akcije "Inpros" koja se odnosi na organizovanu kriminalnu grupu čiji pripadnici se terete za krivično delo prevara.

PROČITAJTE JOŠ - Uhapšena dvojica zbog primanja mita oko upisa u katastar

Devetoro osumnjičenih bilo je privedeno 31. oktobra prosle godine zbog korišćenja lažne dokumentacije, koja im je posluzila za upis prava svojine u katastar nepokretnosti, a u cilju dalje preprodaje stanova na Voždovcu, Zvezdari i Novom Beogradu.

Vrednost stanova koji su predmet istrage iznosi oko 50 miliona dinara, navodi tužilaštvo. Uhapšeni će biti privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal, a nakon njihovog saslušanja tužilac će odlučiti o daljem toku istrage.

Komentari (2)

Vesna

19.03.2019. 05:51

Čuj,radi se o 50 miliona dinara a njih 9 umešano a dobro se zna vred ost stanova na tim lokacijama to znači da su 3-4 stana upitanju..... mislim da su mnogo vise ti strucnjaci odradili,pa sad se zataskava...ili je opet pala boranija....