Ivana Filipović (22) će u ponedeljak biti otpuštena sa Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici na kućno lečenje, nakon 6 dana hospitalizacije, gde je smeštena u utorak nakon što ju je, kako se sumnja, pretukao dečko Đorđe L. (24). Oporavak će nastaviti u rodnom Banovom Polju, kod Bogatića.

Lepa vest je umirila i obradovala njene najbliže u Banovom Polju, kod Bogatića - majku Slađanu, oca Dragana, brata Ivana i baku Nevenu, kao i rođake i prijatelje koji su brinuli za njen oporavak.

Posle jučerašnje komplikacije sa plućima, njeno zdravstveno stanje je danas mnogo bolje.

- Juče smo se zabrinuli jer su se pojavili ugrušci krvi u plućima, pa su joj stavili drenove da se pluća iščiste. Posetili smo je popodne, bila je raspoloženija kada su lekari rekli da se stanje sa plućima popravilo. Rane joj zarastaju kako su lekari predviđali, otoci su se povukli, samo su vidljivi brojni podlivi svuda po telu. Snimali su joj šaku jer su sumnjali da je jedan prst slomljen, ali se ispostavilo da je jako nagnječen - kaže brat Ivan.

Za razliku od prethodnih dana, koje su preplakali i prećutali od muke koja je snašla, svi u porodici su danas vedriji i mnogo manje zabrinuti za zdravlje svoje mezimice.

- Samo da dođe kući. Pretrpela je jake bolove zbog povreda koje je zadobila, ali je najvažnije da je preživela. Sve ćemo učiniti da se oporavi od fizičkih bolova i traume koju je preživela - rekao je kratko otac Dragan.

(Telegraf.rs)