NOVOSAĐANI U ŠOKU POSLE SMRTI PETNAESTOGODIŠNJAKA: Bio je omiljen među vršnjacima, vrstan sportista, ne verujemo da je koristio marihuanu

Lj. P.

23. 08. 2018. u 07:41

Dečake sa novosadskih košarkaških terena duboko je potresla vest o smrti petnaestogodišnjeg Roberta Mugoše. U klubu niko ništa neobično nije primetio

НОВОСАЂАНИ У ШОКУ ПОСЛЕ СМРТИ ПЕТНАЕСТОГОДИШЊАКА: Био је омиљен међу вршњацима, врстан спортиста, не верујемо да је користио марихуану

Robert Mugoša

DEČAKE sa novosadskih košarkaških terena duboko je potresla vest o smrti petnaestogodišnjeg Roberta Mugoše, koji je u ponedeljak pronađen mrtav u porodičnom stanu u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu. U šoku su i neverici da je njihov drugar, omiljen među vršnjacima i vrstan sportista, odlučio da sebi oduzme život.

Njegove dojučerašnje saigrače iz Košarkaškog kluba "Stars vorld", crna vest je zatekla na kampu na Zlatiboru. Da nekoliko dana pre tragičnog događaja nije prešao u drugi klub, i on bi možda bio sa njima.

- Ne mogu da verujem - kaže Miroslav Anđelov, direktor Stars vorlda, u kojem je Robert igrao do početka avgusta. - Bio je vrlo ambiciozan što se tiče košarke, svima nam je bilo žao kada je po povratku sa mora, gde je bio sa majkom, saopštio da prelazi u drugi klub.

Govoreći o mladom sportisti biranim rečima, Anđelov ne krije, da su želeli da Robert i dalje ostane sa njima, i da u tom klubu sa kadetima završi prvenstvo. O tome su razgovarali prošle nedelje.

- Lepo smo se rastali i pozdravili - nastavlja naš sagovornik, ističući da je petnaestogodišnjak bio izuzetno talentovan i da je prethodne četiri godine proveo u tom klubu. - Prošle subote je razgovarao i sa trenerom, lepo su se ispričali, i ništa neuobičajeno nismo primetili u njegovom ponašanju. Dobro se spremio za predstojeću sezonu.

Anđelov ističe da ne veruje u glasine koje su se pronele da je mladi košarkaš u poslednje vreme koristio marihuanu.

TURNIR 1. SEPTEMBRA ROBERTOVI drugovi će 1. septembra organizovati memorijalni košarkaški turnir, posvećen njemu. Utakmice će se odgrati na terenu na Sajmaštu, gde je najčešće trenirao. Već se, kažu, prijavilo nekoliko ekipa iz Novog Sada, Beograda, Zaječara... Pobednička ekipa će, zahvaljujući sponzorima, kao nagradu dobiti torbe i majice. Traži se i adekvatno mesto u gradu, gde će se nacrtati mural sa Robertovim likom.

- Ne verujem da je namerno digao ruku na sebe - ističe Anđelov. - Majka je, znam, bila brižna prema njemu. Verujem da se sve dogodilo spletom nesrećnih okolnosti i da je zaista reč o nekoj vrsti eksperimenta izdržljivosti, što pominje i njegova majka.

Neutešna dečakova majka Izabela, i dalje je u neverici. Kratko nam je u sredu rekla da je obdukcija u Institutu za sudsku medicinu završena, ali da će rezultati biti poznati tek za dve nedelje.

- Ništa još ne znam - jedva je prozborila ucveljena majka, koja je u ponedeljak u stanu zatekla beživotno sinovljevo telo. - Nisam razgovarala ni sa njegovim drugovima.

Petnaestogodišnjak se najverovatnije ubio vešanjem o cev radijatora u dnevnoj sobi, a u stanu nisu otkriveni tragovi koji bi ukazivali da je tu došlo do nekog sukoba. Mladi košarkaš će u četvrtak biti sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vlada Legenda

23.08.2018. 08:39

Au strahote!Bože mili,sačuvaj nam decu,ne dozvoli da nam odlaze ovako mladi!Strašno i pretuzno..