MAJKA PETNAESTOGODIŠNJAKA KOJI SE OBESIO U STANU: Verujem da moj sin nije hteo da se ubije, bio je sportista, veseo, dobar...

Lj. PRERADOVIĆ

21. 08. 2018. u 22:22

Izabela Mugoša, majka petnaestogodišnjeg Roberta koji je u stanu u Novom Sadu pronađen mrtav, za "Novosti". Bio je sportista, veseo i dobar... Nešto je eksperimentisao

МАЈКА ПЕТНАЕСТОГОДИШЊАКА КОЈИ СЕ ОБЕСИО У СТАНУ: Верујем да мој син није хтео да се убије, био је спортиста, весео, добар...

Izabela Mugoša sa sinom Robertom

MOJ sin nikada nije bio problematičan. Naprotiv, bio je veseo, dobar dečak, posvećen sportu. To što je učinio, mislim da je bilo neka vrsta eksperimenta, a kakvog, još ne znam. Valjda je hteo da proveri koliko je izdržljiv... Sigurna sam da nije mislio da će se to na takav način završiti.

Ophrvana bolom zbog iznenadnog gubitka petnaestogodišnjeg Roberta, ovo nam je u suzama ispričala Izabela Mugoša, majka pokojnog dečaka. Mladog i uspešnog košarkaša, zatekla je mrtvog u porodičnom stanu u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, u ponedeljak u kasnim popodnevnim satima.

Maloletnik je najverovatnije izvršio samoubistvo vešanjem o cev radijatora u dnevnoj sobi, a u stanu nisu otkriveni tragovi koji bi ukazivali da se tu dogodio neki sukob.

- Razgovarali smo pola sata pre toga preko telefona, i zamolila sam ga da me sačeka kod kuće jer mi je rekao da hoće da ide na još jedan trening - govori ucveljena majka o onome što se dešavalo pre tragedije. - Zaista ne mogu da shvatim šta se dogodilo!

Petnaestogodišnjak se uspešno bavio sportom, trenirao je košarku, a za desetak dana je trebalo da pođe u gimnaziju "Isidora Sekulić", koju je upisao posle svršene novosadske osmoletke "Petefi Šandor".

U ŠETNjI BEZ PSA ROBERT je u ponedeljak u prepodnevnim satima bio u parku u blizini zgrade gde stanuje sa majkom. U šetnju nije izveo svog psa, i onima koji su ga tada videli, bilo je čudno što je bez svog ljubimca.

- Govorio je da će u gimnaziji morati mnogo da uči i da zbog toga sada želi da treninge pojača još jednim - govori majka o sinovljevim planovima.

- To što se sada pojavljuje u pojedinim medijima da je koristio marihuanu, i da su to rekle dve njegove drugarice, od kojih mu je jedna od njih simpatija, ubeđena sam da nije tačno. Sa sinom sam o svemu uvek imala otvorene razgovore, pa i o tome.

U to su ubeđeni i Robertovi drugovi iz osnovne škole, koji su se u utorak okupili ispred zgrade. Kažu da je Robert bio posvećen sportu, i sve je podredio košarci.

- Prošle nedelje na košarkaškom turniru, ovde u Novom Sadu je osvojio nagradu, proglašen je najboljim centrom - kaže dečakov drug sa kojim se družio još od vrtića. - Planirao je da posle srednje škole ode u Ameriku, i da jednog dana, na parketu između dva koša, nastupa za neki NBA klub.

Ulaz u zgradu u kojoj je dečak živeo sa majkom


Po onome što su Robertovi prijatelji primetili prethodnih dana, petnaestogodišnjak je bio pomalo depresivan, a to su, kako vele, protumačili na osnovu nekih tužnih pesama koje je "kačio" na društvene mreže.

- Verovatno kada je bio sam, bio je takav. Kada je bio u društvu i na košarkaškom terenu, na njemu se ništa nije moglo primetiti - kaže jedan od drugova. - Nikada nije bio nasilan, i sve je uvek rešavao rečima. Otvoreno smo često razgovarali, a jednom mi je rekao da mu je teško što odrasta bez oca koji ih je napustio. Kasnije o tome više nikada nismo razgovarali.

MEMORIJALNI TURNIR

MLADI košarkaš je dva dana pre tragedije promenio klub i počeo da igra za novosadski KK Star. Zbog njegove velike ljubavi prema igri između dva obruča, drugovi nameravaju da narednih dana organizuju memorijalni turnir posvećen Robertu.

- Želimo da se na nekom zidu ili fasadi oslika mural sa Robertovim likom - kažu dečakovi drugari. - I na taj način hoćemo da sačuvamo uspomenu na njega i njegovu dobrotu i plemenitost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

majka

22.08.2018. 00:18

U ovom slucaju sam bez reci. Najveci bol u zivotu je izgubiti dete. Dragi roditelji,posebno majke pronadjite knjigu od Ljiljane Hablanovic-Djurovic;Onda je dosla dobra vila. Nije vazno da li ste relgiozni ili bilo koje religije,da vidite nacin kako deca posrnu i pored najvece roditeljske ljubavi i brige. Samo jedad momenat je dovoljan da dete ode u ambis

Aleksa

22.08.2018. 09:59

@majka - Zaista tragicno! Jer znate mozda kako se zove ta knjiga od Ljiljane Hablanovic-Djurovic?

JA

22.08.2018. 08:59

Obdukcija bi trebala pratiti svaku sumljivu smrt. U ovom nesretnom slučaju bi osporila ili potvrdila glasine o korištenju nakotika.

драгана

22.08.2018. 15:05

Čovek se može odreći braka,ali nikada ne sme da se odrekne rastrojstva i da u duši sopstvenog deteta ostavi pustoš.Oca ili majku niko i ništa ne moze nadoknaditi detetu.To važi za sve samodovoljne majke i za sve raspuštene očeve.