MAJKA PETNAESTOGODIŠNjAKA KOJI SE OBESIO U STANU: Verujem da moj sin nije hteo da se ubije, bio je sportista, veseo, dobar...

Lj. PRERADOVIĆ

21. 08. 2018. u 22:22

МАЈКА ПЕТНАЕСТОГОДИШЊАКА КОЈИ СЕ ОБЕСИО У СТАНУ: Верујем да мој син није хтео да се убије, био је спортиста, весео, добар...

Izabela Mugoša sa sinom Robertom

Izabela Mugoša, majka petnaestogodišnjeg Roberta koji je u stanu u Novom Sadu pronađen mrtav, za "Novosti". Bio je sportista, veseo i dobar... Nešto je eksperimentisao

MOJ sin nikada nije bio problematičan. Naprotiv, bio je veseo, dobar dečak, posvećen sportu. To što je učinio, mislim da je bilo neka vrsta eksperimenta, a kakvog, još ne znam. Valjda je hteo da proveri koliko je izdržljiv... Sigurna sam da nije mislio da će se to na takav način završiti.

Pročitajte još - TRAGEDIJA U NOVOM SADU: Maloletnik se obesio

Ophrvana bolom zbog iznenadnog gubitka petnaestogodišnjeg Roberta, ovo nam je u suzama ispričala Izabela Mugoša, majka pokojnog dečaka. Mladog i uspešnog košarkaša, zatekla je mrtvog u porodičnom stanu u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, u ponedeljak u kasnim popodnevnim satima.

Maloletnik je najverovatnije izvršio samoubistvo vešanjem o cev radijatora u dnevnoj sobi, a u stanu nisu otkriveni tragovi koji bi ukazivali da se tu dogodio neki sukob.

- Razgovarali smo pola sata pre toga preko telefona, i zamolila sam ga da me sačeka kod kuće jer mi je rekao da hoće da ide na još jedan trening - govori ucveljena majka o onome što se dešavalo pre tragedije. - Zaista ne mogu da shvatim šta se dogodilo!

Petnaestogodišnjak se uspešno bavio sportom, trenirao je košarku, a za desetak dana je trebalo da pođe u gimnaziju "Isidora Sekulić", koju je upisao posle svršene novosadske osmoletke "Petefi Šandor".

U ŠETNjI BEZ PSA ROBERT je u ponedeljak u prepodnevnim satima bio u parku u blizini zgrade gde stanuje sa majkom. U šetnju nije izveo svog psa, i onima koji su ga tada videli, bilo je čudno što je bez svog ljubimca.

- Govorio je da će u gimnaziji morati mnogo da uči i da zbog toga sada želi da treninge pojača još jednim - govori majka o sinovljevim planovima.

- To što se sada pojavljuje u pojedinim medijima da je koristio marihuanu, i da su to rekle dve njegove drugarice, od kojih mu je jedna od njih simpatija, ubeđena sam da nije tačno. Sa sinom sam o svemu uvek imala otvorene razgovore, pa i o tome.

U to su ubeđeni i Robertovi drugovi iz osnovne škole, koji su se u utorak okupili ispred zgrade. Kažu da je Robert bio posvećen sportu, i sve je podredio košarci.

- Prošle nedelje na košarkaškom turniru, ovde u Novom Sadu je osvojio nagradu, proglašen je najboljim centrom - kaže dečakov drug sa kojim se družio još od vrtića. - Planirao je da posle srednje škole ode u Ameriku, i da jednog dana, na parketu između dva koša, nastupa za neki NBA klub.

Ulaz u zgradu u kojoj je dečak živeo sa majkom


Po onome što su Robertovi prijatelji primetili prethodnih dana, petnaestogodišnjak je bio pomalo depresivan, a to su, kako vele, protumačili na osnovu nekih tužnih pesama koje je "kačio" na društvene mreže.

- Verovatno kada je bio sam, bio je takav. Kada je bio u društvu i na košarkaškom terenu, na njemu se ništa nije moglo primetiti - kaže jedan od drugova. - Nikada nije bio nasilan, i sve je uvek rešavao rečima. Otvoreno smo često razgovarali, a jednom mi je rekao da mu je teško što odrasta bez oca koji ih je napustio. Kasnije o tome više nikada nismo razgovarali.

MEMORIJALNI TURNIR

MLADI košarkaš je dva dana pre tragedije promenio klub i počeo da igra za novosadski KK Star. Zbog njegove velike ljubavi prema igri između dva obruča, drugovi nameravaju da narednih dana organizuju memorijalni turnir posvećen Robertu.

- Želimo da se na nekom zidu ili fasadi oslika mural sa Robertovim likom - kažu dečakovi drugari. - I na taj način hoćemo da sačuvamo uspomenu na njega i njegovu dobrotu i plemenitost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

majka

22.08.2018. 00:18

U ovom slucaju sam bez reci. Najveci bol u zivotu je izgubiti dete. Dragi roditelji,posebno majke pronadjite knjigu od Ljiljane Hablanovic-Djurovic;Onda je dosla dobra vila. Nije vazno da li ste relgiozni ili bilo koje religije,da vidite nacin kako deca posrnu i pored najvece roditeljske ljubavi i brige. Samo jedad momenat je dovoljan da dete ode u ambis

Aleksa

22.08.2018. 09:59

@majka - Zaista tragicno! Jer znate mozda kako se zove ta knjiga od Ljiljane Hablanovic-Djurovic?

JA

22.08.2018. 08:59

Obdukcija bi trebala pratiti svaku sumljivu smrt. U ovom nesretnom slučaju bi osporila ili potvrdila glasine o korištenju nakotika.

драгана

22.08.2018. 15:05

Čovek se može odreći braka,ali nikada ne sme da se odrekne rastrojstva i da u duši sopstvenog deteta ostavi pustoš.Oca ili majku niko i ništa ne moze nadoknaditi detetu.To važi za sve samodovoljne majke i za sve raspuštene očeve.