TRAGEDIJA U NOVOM SADU: Maloletnik se obesio

Lj. P.

20. 08. 2018. u 21:54

Maloletni R.M. (15), pronađen je u ponedeljak u popodnevnim satima, mrtav u stanu u Bulevaru oslobođenja u Novom Saduu

ТРАГЕДИЈА У НОВОМ САДУ: Малолетник се обесио

Ilustracija Foto D. Dozet

MALOLETNI R.M. (15), pronađen je u ponedeljak u popodnevnim satima, mrtav u stanu u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu.

Petnaestogodišnjak je, kako nezvanično saznajemo, najverovatnije izvršio samoubistvo, vešanjem o cev radijatora.

Dečakovo beživotno telo u dnevnoj sobi je pronašla majka. Na telu petnaestogodišnjaka nema tragova koji bi ukazivali da je u stanu u kojem je pronađen, bilo nekakvog sukoba.

Posle uviđaja, telo maloletnika je odneto u Institut za sudsku medicinu na obdukciju da se utvrdi uzrok smrti.

Za sada su nepoznati razlozi zbog čega se maloletnik odlučio na ovaj potez i da sebi oduzme život.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Miroslav

20.08.2018. 22:08

Mnogo toga deca trpe, jer ne mogu da reše, niti postoji volja bilo koga iz okruženja ko bi trajno rešio problem sa kojim se suočavaju. Najčešće se radi o vršnjščkom nasilju, mada postoje i drugi brojni bezizlazni problemi.Sistem je loš, pa ne postoji poverenje kako odraslih građana, da traže neku pomoć u delikatnim situacijama, tako i dece.

Bozana

21.08.2018. 08:26

@Miroslav - Prvo treba aktivno krenuti u borbu sa apatijom i negativizom koji vlada u Srbiji koji u principu teretirati kao oblik specijalnog rata i kaznjavati. Taj kolektivni negativizam i objavljivanje prica o samoubistvima je zabanjeno uzemljama EU. Orgovorno tvrdim ovo sto pisem. Apsolutno tvrdim da ovo kolektivno trovanje da je Srbija najgora zemlja na svetu i da nema dalje itd. je jedan obik kokletivnog trovanja koji se prenosi na sve generacije. Nikad nam nije dobro o cemu god da se radi!

Motivator

20.08.2018. 22:14

Daleko bilo svakome,i najgorem neprijatelju da otvori vrata sobe i zatekne takav prizor...

Bozana

21.08.2018. 08:30

@Ненад Кн - Za pocetak je katastrofa da je clanak o samoubistvu objavljen. U zemlji sa ovoliko negativizma je poziv za sve labilne da ga izvrse. Poznat momenat u psihijatriji "copy cat". Samo u Srbiji se o tome raspravlja i u novinama. Stop za ruzne pre sveag dramatince naslove tipa Tuzno, pretuzno, sok, a da vidite ovo... ili ovo jos niste videli... kad ovo procitate necete mocu sue zadrzati itd. To se nekada zvalo " specijalni oblici rata". Danci su najsretniji narod na svetu. Zabranjeno pisati o samoubim

Mile

21.08.2018. 05:27

Prvo saucesce porodici za tragediju. Mi kao drustvo uvek reagujemo kasn, kada se ovako nesto vec desi. Nikako da ucinimo nesto vise dok ne bude kasno. Svakako svi imamo odgovornost i da svako iz svoje nadleznosti treba da preduzme neophodne radnje, kako se nebi dogodila ovakva tragedija.

Član biblioteke

21.08.2018. 08:26

@Mile - A koji to svi imamo odgovornost? Apsolutno se ne osećam odgovornim za nemili događaj u kome je ovaj mladi život nestao.

Bozana

21.08.2018. 08:32

@Mile - Kao drustvo ?! reagujemo kasno. Molim nivinare da provere i zaustave objavljivanje prica o samoubistvu. Njihova prica samo provocira dalje i produbljuje negativizam u drustvu jer imamo vec i kolektivnu dijagnozu "samosazaljevanje" i strah od zivota. Kolektivno kukumakanje vodi samo u dalje probleme. Zahvaljujem

драгана

21.08.2018. 13:52

Društvo - država i mi svi,kao deo tog društva i države imamo propuste,ali...prvi odgovorni za ovu smrt su roditelji i najbliži iz porodice.Jesu li oni zaista bili najbliži? Izgleda da nisu čim je dečaku bila bliža i draža smrt.Nepostojanje.od postojanja.

Hercegov Grad

21.08.2018. 16:51

Ovakvo i ovo drustvo nije ni spremno ,ni sposobno,da resava probleme novih generacija u bilo kom smeru!