BEOGRAĐANIN Luka Radulović (37), za koga je javnost prvi put čula prošle godine kada je ugrozio bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića udarivši u auto pod pratnjom, ubijen je u sredu sat i po iza ponoći u centru Beograda. On je bio gost na jednoj privatnoj rođendanskoj žurki u pivnici "Ispod mosta" u Crnogorskoj ulici, kada mu je iznenada prišao napadač i posle razmenjenih nekoliko reči - pucao u njega.

Ispaljeno je nekoliko hitaca, ali je samo jedan pogodio Radulovića u grudi. Pozvane su policija i Hitna pomoć. Ubica je iskoristio nastali metež i veliku gužvu da pobegne, jer su ljudi potrčali napolje kako bi se spasli. Ispred ga je čekao automobil sa saučesnikom, utrčao je unutra i udaljili su se ka Novom Beogradu.

Radulović je prebačen u Urgentni centar sa obilnim krvarenjem, gde je uprkos svim naporima lekara - izdahnuo. Do dolaska policije, prema nezvaničnim saznanjima, nekoliko gostiju pivnice je požurilo da napusti lokal.

- Bilo je strašno - prepričavali su gosti koji su bili u lokalu "Ispod mosta". - Radulović je sedeo za jednim stolom sa drugim gostima, a bilo je i poznatih ljudi. Niko posebno nije obraćao pažnju na njih. U jednom trenutku se začulo nešto nalik na petarde, mislili smo da se neko šali, jer se pucnji od glasne muzike nisu toliko ni čuli. Ipak, kada su devojke počele da vrište, skaču i beže ka vratima, shvatili smo da se nešto strašno dogodilo.

PROČITAJTE JOŠ - Ubijen narko diler koji je "bentlijem" presekao Vučićevu kolonu (FOTO)

Luka Radulović / Foto Fejsbuk

Neki od gostiju lokala su kasnije ispričali da je Radulović često ustajao od stola i stajao po strani. Prilazile su mu i devojke, čak i neke poznate starlete, poput Tamare Đurić, koja je kasnije dala i izjavu policiji. Ona je navela da je izvesno vreme provela sa Radulovićem u društvu, ali da se on nešto kasnije udaljio. Sledećeg trenutka videla je da neko pada ali u tom trenutku nije znala da je on. Istrčala je napolje kako bi se spasla, jer se uspaničila.

Na zgradama u Crnogorskoj ulici, gde se nalazi i pivnica u kojoj se dogodio zločin, ima nekoliko kamera za video-nadzor. Policija je sa dve kamere, na početku i na kraju ulice, uzela video-zapis kako bi mogla da uđe u trag napadaču i njegovom saučesniku. Navodno, kamere postoje i unutar pivnice i one su najverovatnije zabeležile ceo događaj.

Inače, Luka Radulović je stari znanac beogradske policije i zasada istraga ide ka tome da je reč o sukobu oko trgovine narkoticima, odnosno teritorije. On je radio kao šef obezbeđenja u nekoliko prestoničkih lokala i splavova, pored ostalog i na "Riveru", "Blejvoču", u noćnom klubu "Nana"...

Pivnica "Ispod mosta" jutro nakon zločina Foto Ž. Knežević

PROČITAJTE JOŠ - Ubijen Luka Radulović

Ovaj osuđivani narko-diler, kako se sumnjalo, organizovao je i mrežu ulične preprodaje kokaina, a u jednoj takvoj raciji policija ga je i uhapsila. Postojale su indicije da je koristio klubove i splavove koje je obezbeđivao da rastura narkotike.

Široj javnosti Luka Radulović postao je poznat kad je 2. septembra prošle godine "bentlijem" španskih registarskih tablica, na Topčiderskoj zvezdi naleteo na automobil u kom je bio Aleksandar Vučić, predsednik Srbije. U vozilu, čiji je vlasnik bivši fudbaler Ivica Dragutinović, sa Radulovićem koji je bio za volanom bili su još i Miloš Tančev i Stevan Dukić. Oni su odmah pritvoreni i osumnjičeni za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Vezano za ovaj slučaj, nedavno su se Viši sud i Više tužilaštvo oglasili nenadležnim i predmet je prosleđen u Prvo tužilaštvo i Prvi sud.

KOBNA POZNANSTVA?

BIO je poznat kao neko ko nabavlja kokain za poznate, sportiste, pevače, ali i druge javne ličnosti - navodi naš sagovornik iz istrage. - Mnogi su se iznenadili kada su čuli da je sklopio nagodbu sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i da je priznao delo. Mnogi su se uplašili tog njegovog sporazuma. Među njima su i klijenti, ali posebno oni od kojih je nabavljao kokain. Istražuje se sada i taj pravac, jer se hvalio poznanstvom sa nekim ljudima iz policije.

RADULOVIĆ PRIZNAO DA JE TRGOVAO NARKOTICIMA I DOBIO TRI GODINE ROBIJE

PRE mesec dana sklopio nagodbu sa tužilaštvom

LUKA Radulović ubijen je nešto više od mesec dana otkako je pušten iz pritvora, gde je prethodno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal napravio sporazum o priznanju krivice priznavši da se bavio trgovinom narkotika. Ovaj sporazum sklopljen je 6. marta, a tri dana kasnije ga je prihvatio i Specijalni sud, na osnovu kojeg je osuđen na tri godine zatvora. Istog dana je izašao iz pritvora u kojem je bio od 25. oktobra prošle godine.

Tog dana Radulović je priveden zbog sumnje da je od 5. maja pa do hapšenja, u Beogradu i široj okolini nabavljao i preprodavao kokain i tako stekao znatnu finansijsku korist. Tom prilikom kod njega je pronađeno 0,25 grama kokaina. U prvom momentu, Radulović je negirao tvrdnje Tužilaštva, navodeći da su pronađeni narkotici bili namenjeni za njegovu ličnu upotrebu. Sa njim su tada uhapšeni i Nebojša Stošić, Milka Gajić i Aleksa Milosavljević, kojima se na teret stavljalo udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Međutim, kako saznajemo, protiv njih je Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo naredbu o obustavi postupka i spise predmeta je dostavilo Višem tužilaštvu u Beogradu na dalji postupak.


ZLOČIN ISPRED "NANE"

IZA rešetaka su se 19. decembra prošle godine našli Miloš Tančev i Stevan Dukić koji su bili sa Radulovićem kada je kolima udario u predsedničku kolonu. Oni se terete da su učestvovali u ubistvu Aleksandra Savkovića (27) ispred kluba "Nana" na Senjaku gde su radili kao obezbeđenje.