Majka iz Drmna: Zahtevam da kazne zelenaše koji su mi ubili sina

D. NOVKOVIĆ

05. 07. 2017. u 20:00

Majka Zorana Bogdanovića (34) iz Drmna kod Požarevca, koji se obesio zbog dugova: U oproštajnom pismu naveo imena ljudi koji su mu pretili i šta je kome trebalo da vrati. Ženi je pre samoubistva poslao SMS i ugasio telefon

Мајка из Дрмна: Захтевам да казне зеленаше који су ми убили сина

Zoranova majka Slavica

MOG sina u smrt su odveli zelenaši. Zato očekujem i zahtevam da nadležni organi reše ovaj slučaj i da kazne odgovorne. Da ga nisu uništili iznuđivanjem para, sad bi bio živ.

Ovo za "Novosti" kaže Slavica Bogdanović (59), majka Zorana Bogdanovića (34) koji se na Vidovdan obesio u svojoj kući u Drmnu kod Požarevca. On je ostavio oproštajno pismo u kojem je objasnio da je digao ruku na sebe zbog dugova prema zelenašima.

- Dragi moji, sve vas mnogo volim. Žao mi je što se ovako završava, ali nisam više mogao. Znam da nije hrišćanski, iako smatram da sam vernik, ali toliko sam problema napravio... - započeo je pokojni Zoran poruku na pet strana.

Pored njega je nađeno čak 18 opušaka, što jasno svedoči o očajnom i grozničavom stanju u kojem se nalazio.

- Moj sin je u pismu naveo imena dvojice zelenaša koji su mu uzeli velike pare. Od jednog je još 2011. godine pozajmio 1.050 evra, a morao je da mu vrati 12.000. Ja sam tad prodala njivu, koja je bila moja dedovina. Mislila sam da je stvar rešena, ali taj je od Zorana tražio još 2.700 - priča uplakana Zoranova majka.

Ona kaže da je drugi zelenaš Zoranu pozajmio 500 evra, dobio nazad 3.400, a tražio je još 3.000.

- Kad je video da Zoran ne može da mu to vrati on je od njega zahtevao da podigne kredit i kupi televizor, klima-uređaj i belu tehniku - kaže Ivana (31), Zoranova udovica, koja je s njim u braku bila osam godina.

Zoran Bogdanović

Kobnog dana Ivana je bila u Leskovcu, gde je pokušavala da, vantelesnom oplodnjom, postane majka. Ona kaže da joj je Zoran poslednju SMS poruku poslao na dan smrti, u 18.50 i da mu je posle toga mobilni bio isključen.

Zoranova porodica i prijatelji najviše o dugovima zelenašima saznali su iz njegovog oproštajnog pisma, jer on nije hteo da im se žali, pa nisu ni bili svesni razmera njegove agonije.

- Ja sam sa Zoranom nerazdvojan celog života. Uvek je bio pošten, što pozajmi, to i vrati. Međutim, dugovima prema ovoj dvojici zelenaša nije bilo kraja, ali je on to krio od nas, hteo je sam da se izbori - kaže Mihajlo Životić (34).

Zbog Zoranovog samoubistva iz Frankfurta je hitno stigla njegova tetka Evica Ahmetović, koja ne može da se pomiri sa ovom tragedijom.

- Na dan smrti Zoran mi je poslao SMS poruku: "Tetka, javi se". Ja sam je videla tek sutradan, ali tad je već bilo kasno, Zorana više nije bilo - priča uplakana Evica.

Ona kaže da je Zoran često tražio novac od nje i ona ga je slala, pa smatra da se radilo o vraćanju duga zelenašima. Porodica nesrećnog čoveka navodi da je tri dana pred njegovu smrt izbio požar na spoljašnjem delu klima-uređaja na njihovoj kući.

- Ona je nova i ispravna, pa nam je čudno što se tek tako zapalila. Pošto se nalazi na zidu koji je nekoliko metara udaljen od dvorišne ograde, sumnjamo da je paljevina podmetnuta, da bi neko opomenuo i zaplašio Zorana - kaže Slavica.

Oproštajno pismo

U Policijskoj upravi Požarevac rekli su nam da je Zoranovo oproštajno pismo prosleđeno Višem javnom tužilaštvo, koje će odlučivati o daljem postupanju.


CRNI BARJAK

ISPRED kapije dvorišta Bogdanovića i dalje je parkiran Zoranov auto. Na kapiji su istaknuti i crni barjak i Zoranova umrlica. U njegovoj kući sad su ostale samo njegova majka i supruga, jer mu je sestra udata i živi u Požarevcu, a otac mu je preminuo pre 14 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Rajko

05.07.2017. 21:09

Strasno, paradiraju sa tenkovima i oklopnim vozilima hilihoterima i fantomkama skoro svaki drugi dan, pokazuju spremnost da se bore protiv terorista. I ja se pitam pa gde su sada....

Čikiriz

05.07.2017. 21:41

Poznata je stvar da je neposredni povod samoubistva samo vrh ledenog brega.Uvek je tu mnogo toga i mnogo pre ovoga!Zelenasi su zelenasi (krvopije)Ali ovaj covek je ocigledno stalno zajmio pare ( ne samo od zelenasa) A zasto je to radio eto mi iz dva clanka o ovom slucaju,nismo mogli da saznamo.

Joe

05.07.2017. 21:59

Milovan je u glavi secera pisao o ovome pre vise od 100 godina.Nije lose da se procita,za nauk.

VremeZaDrasticneMere

05.07.2017. 23:08

Jedini razlog što su se ti štakori razmileli jeste što su policiji vezali ruke a sudije korumpiranije nego ikad ( čak idu i na slave mafijašima). Treba vratiti premlaćivanje u policijskim stanicama, prisilni rad u zatvorima i "dobrovoljno priznanje krivice" pa će te bagre biti neuporedivo manje..ako ih uopšte bude. Pod mač bato !

Ahahaha

06.07.2017. 11:23

Nisu zelenasi krivi. Kad se pozajmljuje od njih nisu krivi, ali kad treba da se vrati tu nastaje problem. Pritom svi su znali uslove i pristali na njih kad su trebali da uzmi pare tako da mi nije bas najjasnije sve ovo. Nije on imao 10 godina pa da je uradio nesto za sta nije znao kakve su posledice. Da je uzeo kredit od banke isto bi bilo kad bi trebalo da vraca.

PERA

06.07.2017. 16:42

@Ahahaha - Lepo je sto ti pises Ahahaha jer mozda si i ti jedan od takvi,jete da mu niko nije kriv sto je pozajmio medotim tu je sasvim druga vrka, kad treba da vati te pare tog zelenasa nemoze niko da ga nade dok ne prode taj termim paonda nastupaju problemi jer in sto puta poveca cifru jer mu nisi na vreme vratio a sto se on dva tri dana krio tu mu niko nista nemoze sve te zelenase treba oterati u kamenolom na prisilni rad.

Marko

06.07.2017. 11:28

Zasto je pozajmljivao tolike pare? Ja vam garantujem da je uzimao jos, nema sanse da je uzeo 1100e i da je vratio 12000. To je majci ispricao, ali ko zna sta je tu zaista bilo. I od tetke je uzimao, samo ne vidim da je ista radio