MIODRAG Karalić, koji je osumnjičen da je ubio bivšu devojku Gordanu Josifović iz Kruševca, navodno je njoj i njenom sadašnjem dečku Milunu Kostiću, dao rok od nekoliko dana da se raziđu, saznaju "Novosti". Oni ga nisu poslušali, pa ih je Karalić zbog toga oteo. Iako se za dvojicom muškaraca još traga, pretpostavlja se da je Miodrag ubio i Miluna, a zatim sebi presudio.

- Karalić nije mogao da se pomiri sa činjenicom da već nekoliko meseci nije u vezi sa Gordanom - rekao nam je izvor blizak istrazi. - Verovatno je sve ovo isplanirao, jer je pozajmio od poznanika auto "opel kadet". Tako je u ponedeljak popodne kolima došao do ulice Miletine bune gde je radila žrtva.

Poznaniku je, prema informacijama "Novosti", ranije predočio da mu je auto potreban kako bi završio neki posao u Nišu.

- Goci nije bilo uvek lako u životu, ali se nije nikad predavala - priča, za "Novosti", Miloš Radonjić, vlasnik Tehničkog pregleda "Sara", gde je radila nesrećna žena. - Bila je sjajan kolega, a da ne govorimo kakva je bila požrtvovana majka. Brinula je o sinu, koji je lane imao operaciju.

I pred kolegama sa kojima je radila od ove godine, Gordana je pokušavala da objasni Karaliću da je njihova veza trajno gotova. U Gordaninom okruženju su verovali u novu vezu sa Milunom Kostićem, poreklom iz kruševačkog sela Lazarevac. On je ove nedelje trebalo da se vrati u Austriju gde živi već duže od 20 godina. Govorilo se i o venčanju ovo dvoje zaljubljenih.

Ti snovi su, međutim, zauvek prekinuti u ponedeljak, a od utorka, kada je Gordanino telo pronađeno nadomak sela Bradarac kod Aleksinca, njena porodica živi na relaciji Niš - Kruševac. Gordanin rođeni brat Goran Đorđević svedoči za "Novosti" da su tragične vesti saopštili starim roditeljima tek u sredu posle podne.

- Ne znam u ovom trenutku kada ćemo moći da preuzem otelo sa Instituta za sudsku medicinu u Nišu i kada će biti sahrana - kaže Goran.

ŽANDARMERIJA "ČEŠLjA" TEREN

PORTPAROL Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević potvrdio je, za "Novosti", da je obdukcijom utvrđeno da je Gordana Josifović ubijena iz vatrenog oružja.

Nezvanično, usmrćena je sa dva ili tri metka. Pripadnici žandarmerije su i u četvrtak nastavili detaljno pretraživanje terena oko Bradarca, Mozgova, Rutevca, Aleksinca i Ražnja. Za sada istražni organi nisu našli čaure metaka ili tragove koji bi ih vodili ka osumnjičenom Karaliću ili ka nestalom Kostiću.