Žandarmi držali fabriku droge

Lj. P.

20. 04. 2016. u 14:41

Policija uhapsila šest osoba u Novom Sadu zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine narkoticima. Iza rešetaka pripadnici MUP Andrej Polovina (40) i Srđan Dakić (37)

Жандарми држали фабрику дроге

POLICIJA je u sredu u Novom Sadu razbila šestočlanu kriminalnu grupu osumnjičenu za neovlašćenu proizvodnju i trgovinu drogom i zaplenila veliku količinu narkotika, oružja, municije, kao i četiri automobila. Iza rešetaka su se našla i dva pripadnika novosadskog odreda žandarmerije Andrej Polovina (40) i Srđan Dakić (37).

Lisice su stavljene i Miletu Taniću (38), takođe iz Novog Sada, kao i Aleksi Kolomejcu (50) iz Kelebije, Željku Kneževiću (54) i Vojislavu Jovaševiću (34) iz Subotice. Policija sumnja da su dvojica pripadnika MUP bili na čelu ove kriminalne grupe.

U sinhronizovanoj akciji u noći između utorka i srede obavljen je pretres na nekoliko lokacija. U blizini granice sa Mađarskom, na Kelebiji, u kući Alekse Kolomejca nađeno je 45.000 tableta "rivotril". U poslovno-stambenom objektu u Novom Sadu u Ulici vojvode Bojovića, koji je koristio Andrej Polovina, pronađeno je više od 70.000 raznih tableta za koje se sumnja da su psihoaktivne. Pored toga, u mini laboratoriji za proizvodnju sintetičke droge, otkriveno je i oko 20 kilograma praha, raspoređenog u tri velike kante. Ova supstanca je odneta na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je reč o narkotiku.

- Sumnja se da je nepoznata supstanca korišćena za proizvodnju sintetičke droge, a da je mašina služila za pravljenje tableta - navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pronađena su i dva pištolja, detonatorske kapisle i novac. Kod Željka Kneževića su takođe nađena dva pištolja i municija.

- Razotkrivanje ove grupe trajalo je više meseci. Moguće da ovo nije kraj akcije - rečeno nam je nezvanično iz izvora u MUP.

Inače, akcija je sprovedena zajedničkim radom novosadske kriminalističke policije, UKP, Žandarmerije, Sektora unutrašnje kontrole i Tužilaštva za organizovani kriminal. Protiv svih uhapšenih je doneto rešenje o zdaržavanju i sinoć su privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, posle čega će tužilaštvo odlučiti o pokretanju krivičnog postupka.

ZAPLENjENO 100.000 TABLETA

POLICIJA u Bačkoj Palanci je pre dve nedelje, u prvom delu ove akcije, uhapsila D. R. (28) iz ove opštine, osumnjičenog za nelegalnu trgovinu narkoticima. U kamionu koji je vozio, inspektori su tada pronašli 100.000 tableta za koje se sumnja da su psihoaktivne supstance, ukupne težine veće od 11 kilograma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dodjite

20.04.2016. 19:46

u Zemun polje,nacice te drogu u dzakovima a ne u vrecicama!Socijalno ugrozeni je dele za male pare ostatku sveta.