Novi Sad: Požar progutao starca

LJ. P.

18. 04. 2016. u 17:08

Nesreća u ponedeljak popodne u novosadskom naselju Podbara, poginuo Boško S. Vatru najverovatnije izazvala zapaljena cigareta

Нови Сад: Пожар прогутао старца

Plamen je brzo buknuo i nesrećnom čoveku nije bilo spasa FOTO D. Dozet

U POŽARU u stanu u zgradi broj 18 u Sterijinoj ulici u novosadskom naselju Podbara, u ponedeljak po podne nastradao je Boško S., starosti oko 70 godina. Pretpostavlja se da je vatru izazvao opušak. Naime, komšije kažu da je bio slabo pokretan, pa je moguće da je zaspao sa upaljenom cigaretom, ili da ju je negde ostavio i zaboravio.

Vatrogasci su za svega nekoliko minuta stigli, uspeli da ugase vatru i sprečili da se proširi na okolne stanove. Bošku S., nažalost, nije bilo spasa. Jedna soba je potpuno izgorela, dok su ostale prostorije jednosobnog stana u prizemlju bile ispunjene dimom.

Nesrećni čovek je po pričama stanara ove zgrade godinama tu živeo sam. Bio je bolestan, a navodno je voleo i da popije.

- Prethodnih mesec dana retko sam ga viđao, nije izlazio iz stana - kaže jedan od stanara zgrade u Sterijinoj ulici. - Pojedine komšije kažu da je u ponedeljak, nekoliko sati pre nego što će izbiti požar, izašao napolje i da je tražio šibicu.

- Pušio je baš puno. I po nekoliko pakli dnevno - rekao nam je jedan od Boškovih komšija.

Ovaj penzioner se u zgradu na pomenutoj adresi doselio pre četiri, pet godina, i živeo je sam. U njegov stan u prizemlju na kraju hodnika, u ponedeljak se nije moglo ući, jer je zbog uviđaja, stavljena policijska traka. Iako je vatra brzo buknula, zahvaljujući pravovremenoj intervenciji vatrogasaca sprečeno je da se plamen proširi na okolne stanove.

POSEĆIVAO GA PRIJATELJ

PO pričama pojedinih stanara, Bošku je gotovo svakodnevno dolazio prijatelj i donosio hranu. I komšija sa kojim smo posle požara razgovarali, kaže da mu je bilo žao starijeg bolesnog čoveka, te mu je ponekad odnosio nešto za jelo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije