Ubio vođu delija, pa prisustvovao njegovoj sahrani?!

Lj. P.

21. 01. 2016. u 15:05

Posle petomesečnog skrivanja iza rešetaka Milivoje Vučković (19). Jedan od osumnjičenih za likvidaciju Veterničanina Aleksandra Roganovića (21), krio se u Kosovskoj Mitrovici. Još se traga za Jovanom P. (20), osumnjičenim za saizvršilaštvo

Убио вођу делија, па присуствовао његовој сахрани?!

Dvorište u kojem je upucan Aleksandar Roganović

NOVOSAĐANIN Milivoje Vučković (19), osumnjičen za ubistvo Veterničanina Aleksandra Roganovića (21), jednog od vođa navijača Crvene zvezde, uhapšen je posle gotovo petomesečnog bekstva i skrivanja. Kako su "Novosti" saznale, neko vreme boravio je i u Kosovskoj Mitrovici. Za njim je bila raspisana poternica, kao i za Jovanom P. (20), saizvršiocem, za kojim se još traga.

Vučkoviću je posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva. Rešenje o njegovom pritvaranju je, kako saznajemo, doneto još u novembru prošle godine i sada je posle njegovog hapšenja stupilo na snagu.

Roganović je usmrćen hicima iz pištolja u noći između 17. i 18. septembra 2015. godine, u klasičnoj sačekuši. Sat i po posle ponoći na njega su ispaljena tri hica, od kojih ga je jedan pogodio u potiljak. Smrtonosnim povredama, Roganović je dva sata kasnije podlegao u Urgentnom centru. Motiv zločina je, kako se pretpostavlja, najverovatnije droga.

Počinioci krvavog zločina su, kako saznajemo, sa Novog naselja došli do obližnjeg Veternika i Roganovićeve kuće u Ulici nova 101, gde je živeo sa roditeljima i sestrom.

Odmah posle zločina, tragajući za Roganovićevim ubicom, novosadska policija je tada privela i saslušala veći broj mladića, uglavnom iz navijačkih kriminalnih grupa, ali niko nije bio zadržan. Detaljno se analiziralo sve, od vatrenih okršaja u kojima je on učestvovao, do mreže trgovine narkoticima.

METAK U PROZOR JEDAN od tri ispaljena metka na Roganovića završio je u prozoru obližnje kuće, a jedna devojka koja u njoj živi lakše je povređena od komadića roletni i stakla koji su se razleteli svuda.

Daljom istragom se došlo do dvojice osumnjičenih sa Novog naselja, ali su oni, međutim, pobegli iz Novog Sada, te je za njima raspisana poternica.

- Osumnjičeni i žrtva su jedno vreme bili nerazdvojni, i čak su bili u istoj navijačkoj grupi - saznajemo od izvora bliskog istrazi. - Nekoliko dana pre krvave likvidacije između njih je došlo do sukoba, te su se razišli. Razmirice su, međutim, kulminirale ubistvom.

Već po prvim tragovima sa mesta zločina, utvrđeno je da je Roganović, kada je ugledao naoružanu osobu ispred porodične kuće u kojoj je živeo sa roditeljima i sestrom, pokušao da pobegne. Pretpostavljalo se da je poznavao napadače i da je shvativši šta može da se dogodi, pokušao da se skloni u dvorište, ali ga je metak sustigao.

Za Jovanom P. policija je tragala i zbog sumnje da je sa sugrađaninom i vršnjakom Stefanom Z. učestvovao u pucnjavi 28. februara 2014. u Bulevaru Slobodana Jovanovića kod broja 44 u novosadskom Novom naselju. Tada je ispaljeno nekoliko hitaca tokom svađe sa M. P. U toj pucnjavi, srećom, niko nije bio povređen.


UBICA PRISUSTVOVAO SAHRANI?

JEDAN od dvojice osumnjičenih sa novosadskog Novog naselja, navodno je prisustvovao Roganovićevoj sahrani. Hladnokrvno je prišao porodici i izjavio saučešće. Čak je i plakao, navodno žaleći nad Roganovićevom sudbinom.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

ZalivSajt

21.01.2016. 15:11

Zasto ne moze ime da se objavi? A moze ime njegovog saucesnika, koga i sta stitite vi ovde ?

Leki

24.01.2016. 13:41

@ZalivSajt - Brine te sto je ime saucesnika objavljeno?Nema veze sve je to isto.Ako te zanima evo ja cu da objavim.1.Milivoje Vuckovic2.Jovan Perisis.

Veritas1389

21.01.2016. 17:23

@Nikola - Па можеш очекивати да за коју годину ради за тајну службу и да става Парамилитарне јединице или да убија противнике налогодаваца.

nije svejedno

21.01.2016. 16:08

@Ivan - Sta te cudi, severna ili juzna, Sremska ili Kosovska, Srbija je sve to... nekad bila.

Zorana

21.01.2016. 16:56

Navijači ili kriminalci? Zašto blatite normalne navijače ove krimanlce nazivajući navijačima?

Dejan

22.01.2016. 08:45

Objavljujete puno ime, prezime i adresu bake koja je postala milioner a ovim dripcima, kojima jos ni brada nije pocela da raste kako treba, samo inicijale... Pod punim imenom, prezimenom i adresom napisati vest, da normalni gradjani znaju od koga da se sklanjaju na ulici!!!