Na graničnom prelazu Horgoš još nema gužve: Na put sa maskama i testom za koronu - za svaki slučaj

J. L.

23. 05. 2020. u 07:49

На граничном прелазу Хоргош још нема гужве: На пут са маскама и тестом за корону - за сваки случај

Foto J. Lemajić

Svi putnici, prilikom pasoške kontrole dobili su pamflet sa upozorenjima
IAKO od petka za ulazak u našu zemlju ne treba dokaz o negativnom rezultatu testa na virus korona, niti će biti obavezna samoizolacija od 14 dana, na graničnom prelazu Horgoš tokom jučerašnjeg dana nije bilo gužve. Tek pokoje vozilo, sa mahom našim državljanima, ušlo je u Srbiju iz Austrije, Nemačke, Češke...

Svi putnici, prilikom pasoške kontrole dobili su pamflet sa upozorenjima da preventivno smanje kontakte i jave se nadležnom Zavodu za javno zdravlje ukoliko primete simptome virusa kovid 19.

- Ovo je prva vožnja posle vanrednog stanja, ali autobus je poluprazan. Ljudi se još uvek plaše virusa i verovatno će još potrajati dok se situacija ne vrati na staro - kažu nam vozači autobusa koji saobraća od Beča do Požarevca. - Bez problema smo prošli kroz Austriju i Mađarsku, a ni na našoj granici nije bilo nikakvih problema.

Iako nije potreban test, Beograđanka Ljiljana N. ga je uradila u Beču.

- Htela sam da sve što se mene tiče bude ispravno, nikad se ne zna, ali niko ništa nije tražio. Suprug mi je u Beču, ali ja još uvek nisam dobila vizu pa sam morala da se vratim - priča Ljiljana.

Većina naših državljana, juče se iz istog razloga vratila u Srbiju.

- Iskreno, još nas je strah zbog virusa, putovali smo od Nemačke sa maskama, ali izbora nismo imali. Morali smo da se vratimo, kako bi, za tri meseca, mogli ponovo da odemo - kratko će Marko iz Čačka, koji se u Srbiju vratio iz nemačkog gradića u blizini Minhena. - Svi mahom radimo sezonske poslove i tokom ovog perioda nismo radili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije