Eurobank - vaš partner za inovacije

NovostiOnline

četvrtak, 30. 04. 2020. u 12:00

 Еуробанк - ваш партнер за иновације
Kao jedan od lidera u digitalnom bankarstvu, Eurobanka je među prvima na tržištu, putem unapređene aplikacije za mobilno bankarstvo, omogućila svojim korisnicima izvršavanje instant plaćanja
Klijentima Eurobanke od početka marta dostupan najsavremeniji način instant plaćanja QR kodom, bez upotrebe platnih kartica i gotovine.

Kriza izazvana korona virusom postavila je veliki izazov pred sve građane, biznis, pa i čitavu državu i društvo, zajedno sa potrebom da se prilagode novim okolnostima. Poslovanje u bankarskom sektoru takođe se moralo prilagoditi novonastalim okolnostima – sa jedne strane neophodno je zaštititi zaposlene i njihove porodice i na taj način doprineti zaštiti javnog zdravlja, a sa druge, omogućiti klijentima nesmetano korišćenje proizvoda i usluga banke.


Imajući u vidu preporuke nadležnih institucija za preventivno delovanje protiv virusa, Eurobanka je u cilju smanjenja socijalnih kontakata, klijentima savetovala upotrebu e-b@nking i m-b@nking aplikacija, a za isplatu novca bankomate.


Međutim, postoji još jedan način plaćanja koji do sada većina građana nije imala prilike da koristi, a koji može biti odličan odgovor bankarskog sektora na krizu izazvanu koronavirusom. Reč je o instant plaćanju QR kodom, koji je potpuno besplatan, siguran i jednostavan način plaćanja, a za koji je potrebna jedna stvar koju gotovo uvek nosimo sa sobom – mobilni telefon.


Kao jedan od lidera u digitalnom bankarstvu, Eurobanka je među prvima na tržištu, putem unapređene aplikacije za mobilno bankarstvo, omogućila svojim korisnicima izvršavanje instant plaćanja na prodajnim mestima koja podržavaju instant platnu šemu - vidno obeležena sa IPS oznakom.Ova usluga je uvedena neposredno pred početak pandemije što je usporilo povećanje broja trgovaca koji prihvataju IPS QR plaćanja. Međutim, pandemija je s druge strane, dovela do velikog interesovanja klijenata za usluge IPS QR plaćanja mesečnih računa. Upotrebom funkcije IPS Skeniraj i Plati moguće je izvršiti plaćanje mesečnih računa od različitih kompanija (EPS, komunalne kompanije, telefon, kablovska, itd) koji sadrže QR kod. Dovoljno je samo da skenirate QR kod sa računa i izvršite plaćanje mesečnih računa u par trenutaka, bez potrebe ručnog unosa podataka.


Važno je napomenuti da je sistem instant plaćanja koji je uvela Narodna banka Srbije u potpunosti usklađen sa platnim standardima Evropske unije u kojoj je ovaj efikasni sistem platnog prometa još u fazi implementacije.


Više informacija o instant plaćanju pronađite na sajtu banke ili pozovite besplatni korisnički servis EuroPHONE na broj: 0800 1111 44.


(PR)