Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je jedan radnik "Infrastrukture železnica" preminuo u Nišu od posledica korona virusa.


"Ono što je važno jeste da moramo da učinimo sve da život ne stane, verujem da ćemo završiti sa što manje žrtava i problema ako smo jedinstveni i solidarni", rekla je ona.


Gostujući na TV Prva, ona je rekla da je na deset najvećih infrastrukturnih gradilišta u Srbiji trenutno angažovano 2.500 radnika i preporuka ministarstva je da sva gradilišta koja mogu da funkcionišu u vreme epidemije, poštujući sve bezbednosne mere, treba da rade. Ona je podsetila da se, između ostalog, radi na Moravskom koridoru, izgradnji obilaznice oko Beograda, kao i na izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte.


"Na deonici buduće brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, koje je jedno od najzahtevnijih gradilišta u jugoistočnoj Evropi, pre neki dan je probijen tunel Čortanovci. Aktivno je deset najvećih infrastrukturnih projekata, neka funkcionišu sa smanjenim kapacitetom", kazala je Mihajlović za TV Prva, saopštilo je ministarstvo.


Mihajlović je dodala i da u vreme epidemije koja je pogodila ceo svet nije problem broj radnika na gradilištima, već kako doći do opreme i materijala da bi se radovi izvodili.


"Štete su velike, kao u celom svetu, ali država radi najbolje što može. Pripremamo veliki plan oporavka, kako privatnog, tako i državnog sektora. Važno je da nastavimo da se borimo i da se vratimo na onu zelenu granu privrede na kojoj smo bili pre ove epidemije", zaključila je Mihajlović.