SRBIN KUPIO KRAŠ: Neverica u Zagrebu posle vesti da Šaranović preuzima hrvatskog giganta

NovostiOnline

18. 09. 2019. u 15:23

СРБИН КУПИО КРАШ: Неверица у Загребу после вести да Шарановић преузима хрватског гиганта
Prema prvim informacijama, kupovina akcija na Zagrebačkoj berzi obavljena je sa kastodi računa Rajfajzen banke Austrija
NEVERICA u Zagrebu posle vesti koja se pojavila u hrvatskim medijima da je Nebojša Šaranović, u čijem je vlasništvu kiparska grupacija Kappa Star, kupio veliki broj deonica u kompaniji "Kraš".

Prema prvim informacijama, kupovina akcija na Zagrebačkoj berzi obavljena je sa kastodi računa Rajfajzen banke Austrija.

- Kappa Star Limited, društvo s ograničenom odgovornošću, holding kompanija u stopostotnom vlasništvu Nebojše Šaranovića, osnovana 2000. na Kipru, ovog ponedeljka je putem kastodi računa RBA Austrija prešla pet odsto vlasništva "Kraša" - objavila je danas Zagrebačka berza.

KSG je, inače, organiovana kroz tri poslovne divizije: konditorsku diviziju u kojoj su kompanije Jaffa Fabrika biskvita Crvenka i Banini; vertikalno integrisanu papirnu diviziju u kojoj su kompanije Fabrika hartije Beograd, Papir servis FHB i Fabrika kartona Umka i Avala Ada; diviziju za nekretnine kroz koju je akvizirano nekoliko nekretnina na ekskluzivnim lokacijama u Beogradu koje se iznajmljuju.

PROČITAJTE I: Čadež: Stižu nam nemačke firme

KSG je do januara 2019. bila vlasnik 100 odsto Fabrike hartije Beograd i Avale Ade, ali je tada za 133 miliona evra prodala 75 odsto vlasništva tih firmi irskoj Smurfit grupi, jednom od najvećih svetskih proizvođača ambalažnog papira i transportnih kutija koja posluje u 33 zemlje, širom Evrope i severne i južne Amerike, ima 350 proizvodnih lokacija i zapošljava oko 45.000 ljudi.

TRADICIJA DUGA 110 GODINA

Kompanija "Kraš" je osnovana u Zagrebu, na temeljima fabrike za proizvodnju čokolada "Union"pokrenute 1911. godine. Kao jedan od najmoćnijih u bivšoj SFRJ, zahvaljujući kvalitetu i tradiciji, " Kraš" je i danas poznata po svojim slatkišima širom regiona, Evrope i sveta. Prema zvaničnim informacijama, ovaj zagrebački brend danas je vodeći konditorski proizvođač u jugoistočnoj Evropi.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Bonaparta

18.09.2019. 15:51

U čemu je problem i njihova firma Atlas grupa kupila je Soko Stark pa ni ne pravimo dramaturgiju kao Grand i C Kafu tj.prrrađivaca te kafe mislim da beše bivši C holding. paćenici ostaju paćenici. Uskoro cemo da kupimo i Rade Kinčar treba nam da pravimo elektro vozove.

Daxon

19.09.2019. 19:50

@Bonaparta - Kao prvo,da bi komentarisao nekog ili nešto moraš to da dokumentuješ činjenicama,tj.nije Atlas nego Atlantik grupa,drugo C kafu nisu kupili oni već firma iz Izraela Štraus,treće nije C holding već Don kafa itd.

BRATEE

18.09.2019. 15:51

Oni se cudeeeee...a miii ??? Njihovi 20 god..profitiraju i uzivsju po Srbiji !!! Sad ce oni tog Saranovica da bojkotuju !!!

Milan

18.09.2019. 15:56

Cim je sa Kipra nema sansi da su u pitanju oprane pare.Nesto mi je mnogo puno takvih uspesnih bizmismena koji su od drzavnog kapitala preko noci postali bogati.

Мунгос

18.09.2019. 16:03

Па шта је то толико чудно. Зар Хрвати нису купили Соко Штарк и Гранд Кафу, па онда неке млекаре и Фриком. Него да ми то вратимо под наше окриље, то би нам било паметније него њима да пунимо џепове.

Geronimo

18.09.2019. 16:28

Kupio je samo 5 % akcija. Nije baš da je kupio Kraš. Naslov nema veze sa stvarnošću.