BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas prijem za medicinske radnike, lekare i medicinske sestre koji su bili angažovani u Kovid bolnicama.

Prijem je organizovan u znak zahvalnosti medicinskim radnicima za doprinos i rezultate u borbi sa epidemijom virusa korona u Srbiji.

Predsednik Vučić rekao je da će ovog puta malo drugačije govoriti i zahvalio se svim lekarima i medicinskim sestrama koji su došli iz cele Srbije.

- U početku su svi aplaudirali, danas neki preispituju, ali vi ćete uvek ostati junaci naše zemlje, heroji naše otadžbine - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je siguran da 99 odsto prisutnih nije imalo nekog u porodici koji nije imao nekog ko je zaražen ovim virusom.

Rekao je da se seća kada je svog sina ostavio u bolnici i dodao da je to učinio znajući da će o njemu brinuti oni koji to najbolje rade.

Vučić je svima okupljenima rekao da "nije kritičar, kibicer i onaj ko dobacuje u pravu, već je u pravu onaj koji je u areni, koji se iznova bori i podiže, radi najbolje što ume za svoj narod".

Foto Ž. Knežević


- Mi smo mogli da računamo na vaš rad, borbu - rekao je Vučić svim okupljenima i naglasio "nikada toliko mnogo nas nije dugovalo tako veliku zahvalnost tako malom broju vas".

Foto Ž. Knežević


Vučić se zahvalio medicinskim radima koji su, kako kaže, spasili svet i zahvaljujući kojima narod opet može da radi, živi i radi ono što najviše voli.

Foto Ž. Knežević


Podvukao je da će država poboljšati uslove rada, zdravstvene ustanove, kao i plate.

- Mi smo mnogo toga promenili u našem zdravstvu, a moraćemo da radimo još više, da ulažemo još više novca - najavio je Vučić.

Foto Ž. Knežević


Predsednik Vučić je rekao da je 10 odsto koliko su uvećane plate tek početak.

- Postaraćemo se da i oni drugi, koje manje primećujemo, kao što su žene koje čiste, koje su u najtežim uslovima rizikovale svoje živote, čuvale bolnice od zaraze - hvala svima, hvala što ste brinuli o nama - rekao je Vučić.

Foto Ž. Knežević


Predsenik Vučić je najavio da će pojedini biti odlikovani 28. juna zbog borbe koju su pružili.

- Ponosan sam što smo mogli malo da vam pomognemo, a vi, junaci našeg doba, uživajte - izjavio je Vučić.

Docent dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike, rekao je da ne treba govoriti kada je bilo najteže i dodao da je bilo teško preći na novi sistem rada.

Foto Ž. Knežević


Kako kaže, očekivalo se da infektološka služba bude prva koja će primiti udar i pomoći zdravstvenom sistemu.

Stevanović se zahvalio svima koji su pomogli da se infektološka služba pripremi za to da leči bolesnike i uradi ono što znaju.

-Mislim da govorim u ime svih infektologa, da nikada infektološka služba kao do sad nije imala ovakvu podršku - istakao je Stevanović i dodao da je u svakom trenutku reagovano pravoremeno.

-Svi zajedno smo uspeli da stignemo ovde gde smo sad. Uradili smo izuzetno veliki posao, sprečili smo nekontrolisano širenje infekcije - naglasio je Stevanović.

Foto Ž. Knežević


Vesna Obradović, glavna sestra klinike za Infektivne bolesti, u ime svih kolega zahvalila se predsedniku Vučiću na časti koju im je ukazao.

- Neizmerno smo srećni kada vidimo da to što radimo daje rezultate, tada ne mislimo koliko je bilo opasno ili naporno, jer to je naš posao, to je naš život - kazala je Obradović.

Foto Ž. Knežević


Događaju u Palati Srbija prisustvuju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Kovida-19 epidemiolog Predrag Kon i direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović.

Prijemu, koji je počeo izvođenjem himne "Bože pravde", prisustvuju i direktor KCS Milika Ašanin, direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Đukić, direktor KC Niš Zoran Radovanović i predstavnici ostalih kovid bolnica u Srbiji.