Putarina Niš - Nais umesto 1.860 - 40 dinara: Pratiće se kamerama

Tanjug

27. 01. 2020. u 15:12

Putevi Srbije doneli su odluku da Nišlije na svim bočnim naplatnim rampama u zoni tog grada plaćaju 40 dinara, kako se ne bi dešvale situacije da oni koji idu u hotel Nais moraju da plate 1.860 dinara

Путарина Ниш - Наис уместо 1.860 - 40 динара: Пратиће се камерама

Foto M. Popović

Putevi Srbije doneli su odluku da Nišlije na svim bočnim naplatnim rampama u zoni tog grada plaćaju 40 dinara, kako se ne bi dešvale situacije da oni koji idu u hotel Nais moraju da plate 1.860 dinara, jer izađu i posle se vrate na istu rampu.

Drobnjak je rekao da će se to pratiti kamerama kako ne bi bilo zloupotreba u smislu kršenja zatvorenog sistema naplate putarine.

Na pitanje novinara Pinka kako komentariše tvrdnje pojedinih medija da Nišlije moraju od Niša do hotela Nais i nazad samo za 13 kilometara da plate 1.860 dinara, koliko treba i za relaciju Beograd - Niš - Beograd, Drobanjk kaže da su Putevi Srbije u petak doneli odluku koja će sprečiti tu situaciju - da sistem prepozna nekog vozača da narušava zatvoreni sistem naplate putarine, jer je prošao i vratio se na istu rampu.

"Kada vozač izađe na autoput i kada se vrati na isto mesto gde je ušao na autoput plaća 1.860 dinara. U petak smo doneli odluku da se sve te bočne naplatne rampe u Nišu plaćaju 40 dinara i svi koji učestvuju u saobraćaju koji hcohe da odu u Nais na piće i ručak, nije bitno gde izađu ako se vrate na isto mesto odnosno isti izlaz sa autoputa - plaćaće 40 dinara, a pratićemo kamerama one koji odu dalje od Naisa, pa kažu da su bili u Naisu pošto imamo sistem koji to može da prati", objasnio je Drobnjak.

Ističe da na taj način neće biti nikakvih prevara i da više niko neće moći da se žali.

"Tako da niko neće plaćati 1.860 dinara ako uđe u Matejevac i ode do Naisa i vrati se u Matejevac odnosno ako ode u Malču pa dođe do Naisa i vrati se isto na Malču", rekao je Drobanjk.

Ističe da je tako sve razjašnjeno, kao i da će sve biti provereno.

Drobnjak je, takođe, kazao da Putevi Srbije iz ekoloških razloga razmišljaju i da će videti sa resornim ministarstvom i vladom o tome da se uvedu popusti na autoputevima za kamione sa evro 6 motorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Шатор

27.01.2020. 15:22

Није ми јасно, ако је затворени систем како изађе са и уђе на аутопут без евиденције? Сваки излаз/улаз мора бити са рампом.