Irinej za Savindan u Pljevljima?

Novosti Online / M.D.

19. 01. 2020. u 20:15

Иринеј за Савиндан у Пљевљима?

Foto: Arhiva Novosti

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej prisustvovaće Svetosavskoj akademiji koja će se održati 26. januara u najsevernijem crnogorskom gradu, nakon protestne litije ulicama ovog grada
PLjEVLjA - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej prisustvovaće Svetosavskoj akademiji koja će se održati 26. januara u najsevernijem crnogorskom gradu, nakon protestne litije ulicama ovog grada, tvrde predsednici Opštinskog odbora Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije, Milan Lekić i Vladisalav Bojović.


- Vaskoliki srpski i pravoslavni rod pozdravlja dolazak patrijarha srpskog gospodina Irineja u Pljevlja na Savindan, 27. januara. Nama Pljevljacima biće posebna čast i jedinstvena prilika da dočekamo našeg Patrijarha, posebno u ovom trenutku kada nam je njegov blagoslov i podrška najpotrebnija i kada ona ima najviši značaj i vrednost. Uvereni smo da će pravoslavni narod iz svih gradova Crne Gore doći u Pljevlja na Savindan da pozdravi i primi blagoslov našeg patrijarha - saopštio je Vladislav Bojović.


Predsednik Opštinskog odbora NOVE, Milan Lekić, takođe je saopštio da patrijarh Srpski Irinej nije mogao uraditi veću stvar za narod nego što je odlučio da dođe za Svetog Savu u Pljevlja!


- Pljevlja će u molbi i visokom poštovanju dočekati naslednika svetog Save i Patrijarha Varnave, najveće ličnosti koju je naša opština podarila vaskolikom srpstvu-naveo je Lekić u saopštenju.


Pročitajte još: Narod neće dati da zlo pobedi dobro: Patrijarh srpski Irinej na molebanu podrške Srbima u Crnoj Gori i na KiM


Podsećamo da je poslednji put patrijah bio u Pljevljima 2011. godine na osvećenju Hrama Svetog Gerogija u pljevaljskom naselju Guke.

Tada je u Pljevljima, boravio i sadašnji ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, tada u ulozi pravnog svetnika SPC-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije