Palma: Jagodina da bude prvi grad u Srbiji koji će koristiti veštačku inteligenciju (FOTO)

Novosti Online / V.N.

sreda, 15. 01. 2020. u 20:43

Палма: Јагодина да буде први град у Србији који ће користити вештачку интелигенцију (ФОТО)
Predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma danas je ugostio političko - privrednu delegaciju iz Turske koju predvodi narodni poslanik i privrednik Husein Šahin
Dragan Marković Palma danas je u Skupštini grada Jagodine primio privredno - političku delegaciju iz Turske koju predvodi narodni poslanik i privrednik Husein Šahin. Delegaciju čine i vlasnici najveće turske IT kompanije T BILISIM GROUP Feta Čan i Tolga Dinčer. Kompanija se bavi mnogim poljima IT sektora od razvoja i korišćenja veštačke inteligencije, preko projektovanja pametnih gradova, do sajber bezbednosti i e uprave.


Marković je rekao, nakon prezentacije kompanije koja želi da investira i radi u Srbiji, da želi da kompanija napravi projekat kojim bi Jagodina bila prototip i prvi grad u Srbiji koji će koristiti veštačku inteligenciju i prednosti koje ona sa sobom nosi. U tu svrhu Jagodina će pokloniti zemljište na kome će ova kompanija napraviti svoj IT centar i odatle distribuirati svoje proizvode i znanje širom Srbije i Evrope.


Marković je naglasio da su odnosi između Srbije i Turske odlični zahvaljujući dobrim odnosima predsednika Erdogana, predsednika Vučića i ministra Dačića i da te odlične političke odnose treba iskoristiti da se značajno poveća i privredna saradnja dve države.


Pročitajte još: Dragan Marković Palma: Jagodinski turisti pune budžet Katerinija (FOTO)


Narodni poslanik u turskom Parlamentu, Husein Šahin izjavio je da se zahvaljuje Palmi na gostoprimstvu i odličnom razumevanju toga u kom pravcu treba razvijati privrednu saradnju. IT sektor je sektor privrede koji se najviše razvija i najviše će se razvijati u budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije