GRAĐANI Srbije, posebno u većim gradovima, se ovih dana guše u smogu, a zagađenost vazduha dostigla je toliki nivo da je primijerka Ana Brnabić zakazala hitan sastanak Vlade

Podaci Agencije za zaštitu životne sredine govore da je vazduh "jako zagađen" u Beogradu, Valjevu, Kosjeriću, Užicu, Nišu, Boru, Pančevu, Smederevu, Novom Sadu.

Pročitajte još: Vučić o zagađenju vazduha: Ajde da se Trivan javi i kaže nešto

Na pojedinim mernim mestima u centru Beograda u utorak je nivo zagađenja bio zabrinjavajućih 229 mikrograma po metru kubnom praškastih materija. Ovo je pokazao strani sajt "Er vižual". Podaci Agencije za zaštitu životne sredine, međutim, pokazuju da se vazduh u prestonici poboljšao i, posle skoro nedelju dana, iz crvene zone prešao u prihvatljivu – narandžastu.

Smederevo Foto: N. ŽivanovićPročitajte još: Ko je odgovoran za to što se gušimo u smogu? Ministar Trivan najavio KAZNE i ukazao na KRIVCE

Koliko je situacija alarmantna vidi se i na fotografijama iz Beograda, Valjeva i Smedereva, gde se magla pomešala sa smogom, a građanima preostaje samo da se nadaju vetru i, u međuvremenu, izbegavaju da izlaze napolje.

Beograd Foto: D. Milovanović
Valjevo Foto: Ž. Emreković