BLOKADA REKTORATA: Okončan sastanak Ivanke Popović sa studentima (FOTO)

G. N./Novosti online

18. 09. 2019. u 09:37

БЛОКАДА РЕКТОРАТА: Окончан састанак Иванке Поповић са студентима (ФОТО)

Foto: V. Danilov

Prorektorka Gordana Ilić Popović, student prorektor Danilo Potparić i Rektorka BU prof. dr Ivanka Popović imali su sastanak sa studentima u zgradi Rektorata
Prorektorka Gordana Ilić Popović, student prorektor Danilo Potparić i Rektorka BU prof. dr Ivanka Popović ušli su da razgovaraju sa studentima.

Sastanak je počeo oko 7.45 sati. Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Miomir Despotović zamolio je da ga puste, ali studenti mu nisu otvorili vrata,

Pročitajte još - REKTORKA "ZA NOVOSTI" O BLOKADI ZGRADE: Ni danas nas nisu pustili da uđemo

- Mi smo želeli da razgovaramo a ne da pregovaramo - kaže jedan od studenata Mila Jovanović posle sastanka.

- Ponuda koju je rektorka pred nas iznela je uvredljiva, ona nam nudi prostorije - dodala je ona.

Jovanović je istakla da ta grupa studenata zahteva od rektorke da na RTS-u iznese preporuku da Siniša Mali napusti funkciju ministra finansija zbog sukoba itneresa.

Ona tvrdi da je podrška kolega sve veća, a zgrada Rektorata je i dalje pod blokadom.

Da podsetimo, jedan broj studenata u petak je upao u zgradu Rektorata, zahtevajući od Ivanke Popović da traži smenu ministra finansija Siniše Malog.

"Zahtevi grupe studenata da utvrdim partijsku pripadnost ljudi koji su u petak upali u Rekotorat i da tražim smenu ministra finansija Siniše Malog nisu u nadležnosti Univerziteta i ja to ne mogu da uradim", rekla je u utorak Popović za "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Bonaparta

18.09.2019. 10:14

U kojoj ja to drzavi zivim? Ovo je najbolji primer one izreke "hrani kuče da te ujede". Date im mogucnost besplatnog skolovanja, najnizih cena u studentskim domovima smestaja i ishrane i onda par njih pametnjakovica bi da kadrira po vladi zarad interesa par zgubidana koji im tutnu u džep 100,200 evra.

Bonaparta

18.09.2019. 10:16

Povrh te price podrzavaju ih profesori koji su stekli doktorate po sistemu Resavsje prepisivacke skole jos u vreme Broza. Koji su to naucni rad objavili u zadnje vreme? Nije BU pao na Sangajskoj listi zbog navodno lažnog doktorata S.Malog vec zbog manjka naucnih radova istih ovih sto dizu dreku do neba na N1.

Ceca

18.09.2019. 10:23

Anarhija! Treba policija da upadne I da ih sve pohapsi! Na sta to lici? Da li svi treba da upadaju gde hoce I da se zakljucavaju? Svi da budu uhapseni i kaznjeni! Sramota!

* КОМЕНТАР *

18.09.2019. 10:37

Можете ви то ректорка можете, али је очигледно да је и вама милија "фотеља" од будућности Србије и српског народа!!!

Реално

18.09.2019. 13:16

@* КОМЕНТАР * - * КОМЕНТАР *: Само ми реци у којој то демократској држави на свету ректор или ректорат сме и да помисли да утиче на рад државних органа а посебно да смењује и поставља министре на захтев назови "студената" који су факултет очигледно видели само "у пролазу"!? Одакле овим "студентима" право да они оцењују било чији докторат? Три дана непозната, неовлашћена лица имају неограничен приступ личним подацима студената и запослених на универзитету? ! Каква аутономија ? Нема оправдања за ово!!!

MILE

18.09.2019. 10:40

Svašta se dešava u Srbiji,ali ovo je prevršilo svaku meru,zar jedna institucija kao BU treba da rešava bolesne političke ambicije,tražiti tako nešto je van svake pameti.Gde su roditelji te dece,oni su punoletni i moraće da odgovaraju za delo koje su počinili,jer to sa studiranjem i nastavnim programom nema nikakve veze.Iskren da budem gade mi se ti ucenjivači,zašto to pišem,zato jer sam 68-osmaš.

doktor

18.09.2019. 11:08

Videli od onih u Honkongu pa i oni demonstriraju iako neznaju o cemu se to tamo radi (Potkivanje zaba ) Od takvis studenata ( buducih "strucnjaka")niko nikad nece imati koristi .

električar

18.09.2019. 12:40

Normalna država i vlast drži do sebe i onih koji su je izabrali ... Samo kukavice i "račundžije", šićardžije, ne rešavaju problem kad je narod maltretiran. Taj "stil" bi morali hitno da promene jer lako mogu da izazovu kontraefekat, da moraju ponovo da se dokazuju svojim biračima. Većina birača želi da se ovaj problem reši odmah, a vlast se ponaša onako kako manjina insistira. Tako to ne ide !!!

Vaske

18.09.2019. 13:26

Ako će da se bave politikom to nije problem, ali nema potrebe da smetaju ljudima koji zaista žele da se bave naukom !!!