SVI poslovi koje kablovski operater kompanija SBB radi sa preduzećem "Beogradske elektrane" regulisani su pravosnažnim ugovorima. Za svaki metar kablova predali smo dokumentaciju "Beogradskim elektranama", sve radove uredno ucrtali i dostavili tehničkoj službi preduzeća, što postoji i u dokumentaciji izvedenog stanja.

Ovako u kompaniji "Junajted grup" odgovaraju na optužbe gradskog menadžera Grada Beograda Gorana Vesića, koji je kablovskog operatera SBB optužio za nelegalno postavljanje mreže, uz neovlašćeno korišćenje infrastrukture javnih preduzeća.

"Sličan ugovor potpisale su i firme 'Telefon kabl' i PTT KDS, ukupno tri pravna lica, što dodatno potvrđuje da je u interesu preduzeća 'Beogradske elektrane" bilo partnerstvo'", navedeno je u odgovoru "Junajted grupe" koji je dostavljen našem listu.

U ovoj kompaniji naglašavaju da su "Beogradske elektrane" više od deceniju kontrolisale svoj sistem grejanja uz pomoć resursa SBB.

"Njihova jedina alternativa za ovaj posao bila je izgradnja vlastite optičke infrastrukture, što bi zahtevalo višemilionska ulaganja. Svako razuman u gradskoj vlasti zna da je ugovor sa nama bio profitabilan za "Elektrane", navode u "Junajted grupi".

PROČITAJTE JOŠ - Vesić najavio krivične prijave i tužbe za odštetu

Ove tvrdnje u JKP "Beogradske elektrane", međutim, ocenjuju neistinama i najavljuju krivične prijave.

Generalni direktor ovog preduzeća Rade Basta izjavio je da je zgrožen "brutalnim lažima" kojima SBB obmanjuje javnost.

- Ukoliko govore istinu neka javnosti polože dokaze - rekao je Basta.

Kaže da je kao direktor "Beogradskih elektrana" spreman da podnese ostavku ukoliko SBB može da dokaže da je platio bilo koji račun tom gradskom preduzeću ili kompenzacijom regulisao svoje obaveze.