Sudije i zamenici javnih tužilaca položili zakletve

Tanjug

22. 11. 2018. u 15:44

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетве

Ilustracija, Tanjug

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, položile su danas zakletvu pred predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, položile su danas zakletvu pred predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

U saopštenju Skupštine Srbije navedeno je da je zakletvu položilo 47 novoizabranih sudija u osnovnim sudovima u Kruševcu, Brusu, Novom Pazaru, Sjenici, Kraljevu, Čačku, Užicu, Požegi, Jagodini, Despotovcu, Boru, Bujanovcu, Vranju, Dimitrovgradu, Zaječaru, Knjaževcu, Lebanu, Leskovcu, Pirotu, Prokuplju i Surdulici.

Predsednica Maja Gojković sudijama je poželela uspešan rad i navela da veruje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: Skupština nije izglasala izbor sudije i dva zamenika tužioca

Zakletve u Skupštini Srbije položilo je i 36 zamenika javnih tužilaca, koji su prvi put izabrani na tu funkciju, a Gojković je i njima požela uspeha u radu i izrazila uverenje da će radeći po svojoj savesti i u skladu sa zakonom obezbediti poštovanje zakona za svakog građanina i time doprineti ugledu tužilačke funkcije.

Svi koji su položili zakletve na funkcije su izabrani na sednici Skupštine Srbije 9. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije