Zaustavljen Sport

G. NOVAKOVIĆ

16. 09. 2016. u 20:23

Заустављен Спорт
Dnevni list posle 70 godina svakodnevnog izlaženja u petak prestao sa štampanjem

ZAPOSLENIMA u dnevnom listu "Sport" u petak je saopšteno da ove novine, sa tradicijom dugom 70 godina, više neće izlaziti. Ovim potezom firma "Beoton R" d. o. o. iz Bora, prekršila je obaveze iz ugovora koji je sklopljen prilikom preuzimanja renomiranog lista od Kompanije "Novosti" - da će se štampanje nastaviti narednih pet godina i da neće biti otpuštanja radnika sledeće dve godine.

Četvoro novinara, koji su u petak došli na posao, vraćeni su kućama bez valjanog objašnjenja.

- Oko 13 časova sekretarica nas je pozvala u svoju kancelariju i rekla nam da je Saša Mirković poslao poruku da "Sport" više neće izlaziti - kaže Branko Sekulović, novinar ovog lista. - Zaposlenima je poručeno da pokupe svoje stvari i odu kućama, što smo i učinili.

Povodom novonastale situacije saopštenjem je reagovao i Sindikat novinara "Sporta".

- Prethodnih meseci zarada nam je isplaćivana bez naknade troškova za prevoz, posle je izostalo i plaćanje zarade i doprinosa za socijalno osiguranje. Na kraju su izmišljeni disciplinski razlozi za otpuštanje svih zaposlenih, osim četvoro koji su poverovali bajkama Saše Mirkovića i nastavili da rade, da bi danas i oni ostali bez posla - stoji u saopštenju.


ZAKLjUČAVALI SE U REDAKCIJU

FIRMA "Beoton R" preuzela je "Sport" 1. oktobra 2015. godine. Ubrzo su počele nesuglasice, plate su kasnile, a ređali su se i otkazi. Najveća kriza je bila 29. jula 2016. kada su se novinari zaključali u redakciju. Izašli su tek nakon obećanja da će se susresti sa Mirkovićem, ali to se nije desilo...


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

gagymad

16.09.2016. 20:42

cuj naknada za prevoz nam nije isplacena!?....ma daj te molim vas 70% Srbije ne da nema prevoz nego nema ni platu kako treba

pravednik

16.09.2016. 23:08

@gagymad - Kakav crni prevoz gagymade? Te ljude vozaju Mirković i njegovi prevaranti mesecima kroz nezapamćen mobing na ovim prostorima! Ne isplaćuju plate, doprinose, zdravstveno osiguranje, šikaniraju vrsne sportske novinare, ucenjuju, vrbuju, dele otkaze... Mirkovićev "stručni" tim, zalutao u novinarstvo, upropastio je stari, legendarni "Sport", pokušajima da od njega napravi reketaški tabloid! Ako niste dobro razumeli gore napisano, potražite po netu tekstove o golgoti tih časnih profesionalaca.

IgorO

17.09.2016. 01:31

Da li je ljudima u Srbiji jasno da posle naprednjaka više neće biti šta da se oporavi? Gase se poslednje fabrike, zatvaraju se novine i televizije, narodu se nameće neki put koji oni ne podržavaju (NATO, EU, gej parada)...

karakorum

17.09.2016. 02:17

Kapitalizam u Srbiji više liči na mešavinu feudalizma i robovlasništva. Šta i ko je sledeće na redu?

Spavajte mirno

17.09.2016. 02:44

za ovog Gagija: Genije, svaki dan po 200 dinara za prevoz mu dodje skoro 5.000 din. a plata tih novinara je 25, do 30.000 din.! Da li ti je sad bar nešto malo jasnije?

zaječarac

17.09.2016. 07:33

Isti Saša magistar Mirković je ugasio i Radio Zaječar, najstariju radio stranicu u Srbiji posle Radio Beograda koja je postojala preko 70 godina. Njegovim zaslugama je ugašena i Timočka Televizija koju je dotični preimenovao u TV BEST, a koja je postojala preko 20 godina. O gradu Zaječaru, i o tome šta je magistar gospodin Mirković uradio sa gradom i gradskim budžetom za dve godine koliko je bio na mestu predsednika Skupštine Grada Zaječara neću reći ni reč.

ina

17.09.2016. 09:32

Gagymed - Vi sto nemate ni prevoz niti platu nastavite i dalje tako da radite i zivite, ali nemojte da ostavljate glupe poruke onima koji znaju svoja prava i hoće da se bore za njih.