Studenti PEP šampioni u debati

FoNet

20. 08. 2016. u 17:05

Студенти ПЕП шампиони у дебати
Debatni tim Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) iz Beograda novi je šampion Evrope u debati

Debatni tim Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) iz Beograda novi je šampion Evrope u debati.

Na Evropskom prvenstvu u debati u Varšavi pobedu je odneo tim koji su činili student VŠ PEP Majkl Dan Goekjian i Stefan Siridžanski.

U konkurenciji 230 timova iz cele Evrope, oni su se plasirali u finale, u kojem su imali oštru konkurenciju. Za protivnike u finalu su imali dva tima sa Univerziteta Oksford u Engleskoj, kao i tim irskog Trinity koledža u Dablinu.

Debatovano je o različitim temama, kao što su uvođenja obaveze za političke partije da nezavisni eksperti moraju potvrditi njihovu ekonomsku platformu, pristup meta podacima koje koriste velike kompanije itd.

Majkl i Stefan, dvojica sjajnih govornika, pokazali su se kao najbolji debateri i odneli šampionsku titulu.

U pojedinačnoj konkurenciji naš student Majkl Dan je proglašen za najboljeg govornika turnira, dok je Stefan deseti najbolji govornik.

Takođe, Marko Ćirović i Andrija Đonović, studenti Beogradskog univerziteta, plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Evropsko prvenstvo u debati održano je od 14. do 20. avgusta u organizaciji Univerziteta u Varšavi.

Svi učesnici koji su predstavljali Srbiju su članovi Univerzitetske debatne mreže "Otvorena komunikacija", koja se bavi unapređenjem kulture dijaloga od 1997. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije