Dr Andrej Fajgelj: Uče dečake da ljube drugare

25. 02. 2015. u 13:27

Našeg osmogodišnjeg sina su u školi učili da se ljubi sa drugim dečacima, da se predstavlja kao devojčica i da može imati seksualne odnose sa istim polom

Др Андреј Фајгељ: Уче дечаке да љубе другаре

NAŠEG osmogodišnjeg sina su u školi učili da se ljubi sa drugim dečacima, da se predstavlja kao devojčica i da može imati seksualne odnose sa istim polom. Najstrašnije od svega je što ove lekcije nedeljama niko nije primetio.

Saznali smo sasvim slučajno, tako što je dete kroz stidljivi kikot prijavilo "danas smo radili seksija". Kada se klupko razmotalo, svi smo bili podjednako zaprepašćeni: roditelji, učiteljice i direktor škole.

Lekcije nisu bile deo redovne nastave već programa "Promocija humanih vrednosti" koji sprovodi Crveni krst Srbije uz podršku Ministarstva zdravlja, a sa ciljem smanjenja vršnjačkog nasilja.

Umesto dobročinstva, vrednosti po kojoj ga svi poznajemo, Crveni krst je izabrao da promoviše "interkulturološke vrednosti". Ako nije dovoljno jasno, to su tolerancija, poštovanje različitosti, rodna ravnopravnost, dečja prava. I dalje nije jasno?

Evo ovako: kad vaši sinovi ljube drugare to je "tolerancija", kad glume devojčice to je "rodna ravnopravnost", kad se uče homoseksualizmu to su "dečja prava".

Nije sarkazam, deci su za te vrednosti zaista ponuđena ta objašnjenja.

Promocija homoseksualizma se po svoj prilici dogodila slučajno. Volonterka je govorila o seksualnom zlostavljanju, deca su se zasmejala, ona im je objasnila da niko ne sme da ih pipa dok ne napune 18, a da posle mogu imati seksualne odnose "sa suprotnim i sa istim polom".

Ups! Nehotice je pred decom ponovila politički korektni izraz kojim su je bombardovali na svim radionicama svih NVO i koji svi donatori vole da čuju.

Možemo li je kriviti?

Kriv je onaj ko bira vrednosti koje će se promovisati našoj deci. Da li promocija homoseksualizma spada u promociju humanih vrednosti?

Liberalna dogma koja preovlađuje u velikom delu najrazvijenijih zemalja, pogotovo u Evropskoj uniji i SAD, na ovo pitanje daje potvrdan odgovor. Ona uči da su seksualnost i rodni identitet stvar dečije slobode izbora: "kao čarolijom, dečak postaje devojčica, a devojčica postaje dečak" - piše u programu koji je podržalo Ministarstvo zdravlja Srbije.

Naša duboka uverenja da dečak treba da bude dečak, da maloj deci ne treba uopšte govoriti o seksu, a pogotovo ne sa istim polom, po liberalima nisu ništa drugo nego represija.

Udarna pesnica liberalizma u Srbiji je novi građanski zakonik. NJegovi zastupnici "uvode nove standarde ponašanja u porodici" kao da su naše porodice njihova dedovina. Cilj im je isti - smanjenje vršnjačkog nasilja - a glavna reforma je proglašavanje roditeljske ćuške za zlostavljanje.

U nekim školama deci već dele telefonski broj za denunciranje mama i tata - roditeljske osovine zla.

Ponovo će nastupiti doba da država otima decu od roditelja, nešto što Srbi nisu doživeli od turskog danka u krvi. Vaspitana protiv naše volje i okrenuta protiv nas, naša deca će postati liberalni janjičari.

Ovde sam izneo lično iskustvo u javnost, zbog čega dugujem izvinjenje ostatku razreda. Naša škola je među najboljima, što je dokazao i naš zajednički odgovor na ovu krizu. Ali sa istim problemom se suočavaju i drugi: znate li vi čemu uče vašu decu?

Dokle ćemo ćutati?

Ako od ovog ne napravimo javno pitanje nećemo moći da sprečimo daleko veće probleme koji prete svim porodicama u Srbiji.

Na nama roditeljima je da pošaljemo poruku da naše škole i porodice nisu probni poligon za radikalni liberalizam. O vaspitavanju naše dece, o standardima ponašanja u našim porodicama, odlučivaćemo mi, a ne nabeđeni ideolozi koji preziru stvarnost i nadmene birokrate koje nikom ne polažu račune.

Vršnjačko nasilje je naraslo kada su liberali umanjili autoritet učitelja. NJihovo "rešenje" da umanje i autoritet roditelja će samo doliti ulje na vatru. Potrebno je vratiti autoritet u škole. Vršnjačko nasilje se neće rešiti tako što će dečaci postati devojčice, već tako što će postati vitezovi. Potuci se, ali ne da bi maltretirao slabijeg, već da bi ga zaštitio.

Izdiktirajmo spisak svojih vrednosti, da nam ga ne bi diktirali drugi.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (136)

Zorro

25.02.2015. 13:42

Poštovanje ovom gospodinu i svaka čast na ovim viđenjima i napokon neko pametan da iznese svoje mišljenje u javnost mada mislim da ima i mnogo drugih ali nemaju prostora da budu objavljeni od raznih drugih gadosti koje nam se serviraju na Tv i novinskim stranicama naravno,sve radi veće gledanosti ili pak tiraža,zato normalne vrednosti odavno nemaju vrednosti jer nisu potkrepljene zaradom..Da li će se pojaviti neko u našem narodu koji će reći dosta uništavanju naše kulture,morala viteštva ,časti,

Filip

25.02.2015. 16:23

@Zorro - Odmah treba cenzurisati internet i TV da nasa deca ne mogu da vide nebogougodne sadrzaje, isto tako zabraniti deci da idu u zapadnjacke zemlje, gde bi mogli da prisustvuju bludnicenju koje je tamo normalno i prihvatljivo. Osvestimo se, zivimo u duhu pravoslavlja i Svetog pisma.

Boris

25.02.2015. 18:53

@Zorro - Najbolje da ukinemo skole, pa da nas ova satanisticka pravoslavna cvkva vrati u mracni srednji vek. Ajd ne lupetajte.

Da

25.02.2015. 22:38

@Zorro - Skole su oduvek bile sredstvo indoktrinacije coveka. Najmanje sto odatle covek ponese je znaje, ali mu je zato mozak nepovratno ispran. Ne pitas li se zato su vaspitni sadrzaji u razlicitim sistemima razliciti? Ali svi do jednog od dece prave buduce poslusnike tog sistema. Na svu srecu, uvek je bilo i bice buntovnika koji autoritete kao takve nisu prihvatali. Tebi ako je ova satanisticka civilizacija, koja krade identitet stare evropske, a sa njom veze nema, dobra, ok, meni nije. Ovo mora stati.

Anja

25.02.2015. 14:05

Direktan atak na porodicu i nase tradicionalne vrednosti.Podhitno treba nesto preduzeti, odnosno po skolama uvesti nase liste vrednostii truditi se da deca te vrednosti i usvoje..

draganche

25.02.2015. 14:06

Kuda ide ovaj svet??? Sta trazi crveni krst u skoli? Ko je njih pustio u skolu i odakle im pravo da edukuju decu? Zna se ko edukuje decu u skolama!

Cinik

25.02.2015. 17:51

@draganche - Isto važi i za veronauku: šta će oni u školama i ko ih je tamo pustio? Ali se to pitanje mnogo ređe postavlja.

мудријаш

26.02.2015. 11:34

@draganche - veronauka je fakultativni predmet, tj. nije obavezan. a vama je to jednako sa promocijom homoseksualizma, jel'te?

demagog

25.02.2015. 14:28

Ovaj čovek je apsolutno u pravu. Ne vidim potrebu da se deci koja su prvi i drugi razred priča o polnom snošaju. To su deca, mala deca koja bi trebala da trče za loptom ili preskaču lastiš. Osim toga NVO i ostali 'dušebrižnici' kradu deci detinjstvo. Oni im nameću da razmišljaju o seksu u periodu kada decu baš briga za takve stvari.

mijat311

25.02.2015. 15:05

Potpuna degradacija normalnog ljudskog ponašanja.Sutra će propagirati kao normalno biti pedofil.Užas.

Činjenice

25.02.2015. 15:51

To vam je gospodo obezbedio glavni promoter i sponzor predmeta Građansko vaspitanje u osnovnim školama, čovek koji je nedavno kupio Bambi, Knjaz Miloš, Imlek a sad bi i Galeniku, inače donator poznatih srpskih patriotskih organizacija na čijem čelu su gospođe Liht, Biserko, Kandić, Žene u crnom itd !!

Roditelj

25.02.2015. 16:27

@Činjenice - Zašto se javno ne kaže da taj gospodin ima svoje "promotere" u samom ministarstvu prosvete kao glavne poluge sistema ovih vrednosti o kojima doktor govori !? Upravo ti ljudi vedre i oblače u ministarstvu prosvete, nameću nama i deci njihove kriterijume koje niko ne proverava, utiču na svest dece i javnosti nameću nešto što nije u duhu i tradiciji našeg naroda i zemlje, bolje reći nijednog normalnog naroda i nijedne normalne zemlje !Ko je iz prosvete dozvolio ovakvo sektašenje i blud po školama?

Primer

25.02.2015. 18:54

@Činjenice - Niko ne kontroliše karijerne psihologe u školama od kojih su dobar deo članovi nekih organizacija koje imaju ili nemaju dozvolu ministarstva prosvete za "rad" u školama a čiji "način rada" blago rečeno podseća na sektu i odvija se bez znanja roditelja ! Bilo koja upozorenja roditelja ili skretanje pažnje ili ne slaganje istog trenutka doživi kontranapad u smislu sumnje u porodicu, izmišljanja problema u porodici, etiketiranja deteta ili roditelja jer nisu na liniji metode rada i saradnje !

zokA

26.02.2015. 09:41

@Činjenice - Ima li taj gospodin ime? Zašto se svi ponašate kao učesnici neke globalne zavere? Konkretni problemi zahtevaju konkretna rešenja. Dodatno prikrivanje i zamagljivanje činjenica uopšte ne pomaže.

Mario

25.02.2015. 16:18

Procitao sam malo vise od pola ovod teksta i pripalo mi je muka. Dete ce mi zdravlje boze poci u skolu uskoro... Nedo im bog da cujem da im ovako nesto predaju, odmah cu im pokazati sta je tolerancija.

Natasa

25.02.2015. 21:31

@Mario - Druga opcija je da ga skolujete kod kuce, naravno ako imate mogucnosti. Moji su vec veliki, ali buduci da zbog svih ovih dogadjaja inace planiram da idem i zivim u prirodi, razmislite da li je grad i ovakva skola za vase dete i neka livada i priroda sa vama, mnogim besplatnim skolama preko interneta mozete obrazovati vase dete na milion nacina...

Komadant Mark

25.02.2015. 17:03

Ovo je samo pocetak ! Kao roditelj molim se da mi dete ostane zdravo i normalno i da ne zastrani u moru ovih nakaradnih stvari koje mu se poturaju pod nos. Mada nema nista bez kucnog odgoja i vaspitanja oba roditelja zato za svoju decu i supruga i ja uvek imamo vremena!

Циле

25.02.2015. 17:21

Свака част господине Фајгељ. Трагедија је што ће ово бити заташкано, а зло се шири Србијом!

pop

25.02.2015. 17:23

ništa ne verujem ovom čoveku. mislim da na bolestan način pokušava da predstavi svoje problematične religijsko-političke stavove, makar i pomoću svog deteta koje na ovaj način svakako neće zaštititi ni od čega. i nije mu prvi put.

budalaština

25.02.2015. 22:18

@pop - Svaka čast da je neko to uvideo.. Ako se pogleda njegova biografija i šta je pričao po američkim univerzitetima o Srbima, onda svakako nije merodavan da nam nameće svoje vrednosti. Uzgred pogledajmo koju političku opciju predstavlja i od koje stranke se u svom nastajanju otcepila. I ako se zaista sve ovo desilo što gospodin navodi ne bi bio jedini roditelj dece u tom odeljenju kome bi ovo zasmetalo. Ajde da vidimo da se i ostali roditelji oglase.

Alex vrnjacki

25.02.2015. 17:25

Mario...i ja nisam pročitao više....Sve više pedagoga, deca sve gora. Sve smo školovaniji, sve više propadamo...Pita li neko ZAŠTO?! Dve mame, dvojica tata...uskoro, kad se ovo "prevaziđe", prelazimo na mama i konj, tata i ovca...Ko su "stručnjaci", idejni tvorci ovih....neobičnosti?! da li su njih "napravili" u "rodnoj ravnopravnosti"?! Daleko od toga da sam nasilan prema onim "neobičnim" koji žive zajedno s nama "običnima", ali priroda je postavila stvari odavno na svoje mesto...

videcete sigurno

25.02.2015. 17:25

To je tek pocetak.Skola je vec diskriminisana,ako vi ovo nazivate skolom onda ja zivim u zabludi.Sada prelaze na moralne vrednosti koje su do juce bile prenosene sa kolena na koleno.Zbog cega,Evrope ? Sta ce nama Evropa,nama samo trebaju nasi(normalni) zakoni (da se ne krade i sve ostalo ). A ovde smo stigli bas zbog lopova a ovo isto prihvatamo zbog lopova i izdajnika.Ako jos dodam i bud.ale to bi bilo to.Bili bi lideri po izvozu :D

Ereb

25.02.2015. 17:32

Kukaju kada decu uče nečim korisnim pa kukaju kako ih ništa ne uče, zaustavimo represiju obrazovnog sistema.

Ereb

25.02.2015. 17:34

Ajde da pričamo o problemu gde je normalno da devojčica od 15 već čeka drugo dete. I da 3% dece priznaje da je imalo nošaj pre 15.

Svjedok

25.02.2015. 17:46

I ja sam prisustvovao jednom od ovih predavanja o humanim vrijednostima. Isto se radilo o crvenom krstu iz Srbije. Tokom predavanja pitali su nas sta mislimo o tome, i ja sam kada sam bio protiv toga,napali su me da sam zaostao,nakon toga sam napustio predavanje.

Sredoje

25.02.2015. 23:22

@Svjedok - Svedoce, izvini, ali moram da kazem: U tome i jeste nas problem sto "napustamo predavanja". Umesto da kidisemo, mi podvijamo rep. Kada su svojevremeno rozenkrojceri na Kolarcevom univerzitetu (mala sala) imali svoju promociju, ja ostadoh do kraja lajuci. Ohrabrise se jos neki i postadosmo (mali) copor. (Ne brini, i ja mnogo puta podvijah rep, znam kako je to).

Gordana Colic

26.02.2015. 06:04

@Svjedok - Sredoje je potpuno u pravu! Treba se boriti! Danas promovisu toleranciju prema lgbt populaciji a sta dolazi za tim? Tolerancija i slobodan izbor po svim pitanjima pa ce nam tako sutra decu uciti da: "Droga je stvar slobodnog izbora"!!! Da deca znaju sta je dobro a sta nije ne bi ni imala roditelje vec bi "padala sa neba"! Svajcarska, nekada perjanica ovih ideja, posle debakla koji je dozivela, postepeno pokusava da se distancira od toga i nailazi na podrsku veceg dijela stanovnistva!!!

Зоћа

25.02.2015. 17:49

Ако хоћете да вам деца постану нормални, поштени, одговорни, часни, морални, честити и достојанствени људи васпитавајте их у традиционалном хришћанском духу, тј. упишите их у школи на веронауку. То је данас једини предмет у нашем образовном систему који се бави оваквим системом људских вредности.

Roditelj

25.02.2015. 19:17

@Зоћа - Ne, tim vrednostima prvo treba da ih nauci porodica, pa tek onda da se oslanjamo na izborne predmete. Kad je rec o skoli, zalosno je sto mislite da je to jedini predmet gde mogu da usvoje sve pomenute vrednosti. Zalosno je isto se ocekuje da nam upravo popovi/svestenici sa debelim slojem putera na glavi vaspitavaju decu. Da li svi oni mogu da se pohvale vrlinama koje ste naveli pa su kompetentniji od nekih drugih da nam vaspitavaju decu? Ako zelimo decu za ponos potrebno je da se bavimo njima!

Зоћа

25.02.2015. 23:41

@Зоћа - "Svestenici sa debelim slojem putera na glavi"?! Честитам на терминологији и језику толеранције. Ако тако васпитавате своју децу постидећете се их када постану људи.

Mile

25.02.2015. 17:51

Moram da priznam da me ovakve stvari ozbiljno zabrinjavaju. Preziveli smo Turke i komunizam ali da li cemo imati snage za ovo videcemo... Jako dobro smisljeno, imaju na raspolaganju neogranicena finansijska sredstva, medije, drzavnu silu na raspolaganju. Bojim se da ovoga puta gusle (koje ionako vise niko ne slusa) nece biti dovoljne. Crkva prepuna losih popova, vojska rasturena, skola izvitoperena, politicare ne treba ni komentarisati. Neka nam je Bog u pomoci!

Dusan

25.02.2015. 22:14

@ozbiljan - Lepo je biti tolerantan ali netreba ici u krajnost.Moze i letva umesto puske.

Мила

25.02.2015. 18:06

Свака част младићу! Народе, ћутали смо до сада али сада је последњи час! Зар да дигнемо руке и од рођене деце?Зар да дозволимо да нам и оно највредније и најневиније покваре и упропасте! Нема компромиса са упропаститељима.Неће они одустати док нас не сатру.Не смемо да се повлачимо и ћутимо.Нико неће нашу децу заштитити ако ми нећемо.У име Бога, људске правде и истине кажимо ДОСТА док није касно.

Marija

25.02.2015. 18:11

Prvo, sigurna sam da "vasa" deca, kao i vi i ja, ne mogu da postanu homoseksualna tako sto im neko kaze da to postoji! Homoseksualizam postoji od osvita civilizacije i kad nije bilo skole niti boraca za ljudska prava, to nije nesto sto moze da se dobije ili prisili, tako da, ne bojte se, ne bojim se ni ja za svoju decu. Kao majka, zelim da moja deca uce da postoje i muslimani i jevreji i lezbejke i hriscani i da zna da su ljudi razliciti a da to nuzno ne znaci da su losiji ili manje vredni!

mali

25.02.2015. 19:23

@Marija - Vase dete vas problem. Otkud vam pravo da odlucujete o tudjoj deci. Ja, na primer, nemam nikakva prava da odlucujem o vama. Suvereno je pravo ovog coveka da spreci biko kakvo pa i seksualno poigravanje sa njegovim detetom. Ovo je za zastitnika prava gradjana! Da ga cujemo, kad ga vec placamo.

milos vet

25.02.2015. 18:14

SKANDAL! kakva bre edukacija i tolerancija .....treba da se zna ko je musko a ko zensko Decaci treba da se uce da ratuju , da se tuku , rukuju nozevima peku rakiju , kao i da je piju i kao najvaznije da su oni gazde u kuci i da zenu treba tuci. A , devojcice da tkaju cilime , strikaju , kuvaju i bespogovorno slusaju svoje ljude. Da svakoga ko je drugaciji treba tuci a po potrebi i ubiti . Da veronauka bude svaki dan , a da vladika Pahomije bude ministar obrazovanja. TALIBANI!

kkk

25.02.2015. 20:28

@milos vet - pa vidi meni baš drago što sam taliban. žene ne treba tući, naravno da treba da se zna ko je muško, a ko žensko. hteli il ne hteli moramo da naučimo da ratujemo, rakiju nek peče i pije ko voli. devojčice ako hoće nek tkaju ćilime, štrikaju i kuvaju. ne treba tući svakog ko je drugačiji, na veronauku nek ide ko veruje u boga, ali da mi sina neko oblači u devojčicu, da ga nagovara da se ljubi sa dečakom, nemoj molim te. moje dete može birati svog partnera na osnovu onoga što želi. nemam više mesta

Где сви Турци, ту и ћелави Мујо

25.02.2015. 18:41

У Шведској дечацима у вртићима облаче хаљинице, у Норвешкој масовно одузимају децу од родитеља и додељују хранитељским породицама, педофилима. Код њих је то нормално. На несрећу, све је по закону.

deja

25.02.2015. 20:21

@Где сви Турци, ту и ћелави Мујо - Oduzimaju i ovde decu, samo se o tome ne prica ! Toliko nakaradnih TV- programa, i pride repriza prko dana na kojima je upozorenje da nije za mladje od npr. 12, a bas oni gledaju. Obrazovni program je uvece uglavnom kada spavaju oni koji treba da gledaju- da se isuni okvir programa ! Po cijoj direktivi lose prevedeni programi u skolama- a nase bile bolje od njihovih? Ko dobija novac za zaglupljivanje i unistavanje buducnosti- u skolstvu, zdravstvu i dr ? Svasta se ovde radi.

Zeki

25.02.2015. 22:08

@Где сви Турци, ту и ћелави Мујо - Zivimo u Svedskoj, deca nam ovde idu u vrtic i u skolu i decaci ne nose suknje, niti se deca oduzimaju. Homoseksualnost se ne uci, to je postolajo oduvek i postojace. Procitajte malo istoriju stare Grcke, Rima... Stvar je u tome da se ljudi koji nisu pogledali dalje od svog dvorista osecaju iz nekog razloga ugrozeno. Ovde niko nikoga ne ugrozava. Tvoja je stvar kao odraslog coveka sa kim ces leci u krevet, sve dotle dok taj sa kim ces leci to zeli i prihvata i punoletan je.

Lija

27.02.2015. 19:07

@Где сви Турци, ту и ћелави Мујо - Opet teza o staroj Grčkoj i Rimu. Niko ne tvrdi da homoseksualnosti nije oduvek bilo među ljudima, kao i pedofilije, sadizma, mazohizma i ostalih devijantnih ponašanja. Ali, u staroj Grčkoj i Rimu je tu bilo malo slobode izbora. To su bila robovlasnička društva u kojima su robovi morali da trpe sve hirove svojih gospodara, pa i seksualne. Da ne govorimo kako su učitelji koristili svoj položaj i seksualno iskorištavali svoje učenike. Danas je to kažnjivo i naziva se pedofilijom.

Mama

25.02.2015. 18:46

Najgore u svemu tome je što su promoteri i oni koje su ove bolesne ideje dozvolili i odobrili upravo ljudi koji prvi trebaju da se bore protiv toga a oni su iz ministarstva prosvete ! Mnogi od njih su angažovani u kojekakvim organizacijama od kojih dobijaju poprilične paušale upravo da budu zagovornici ovih bolesnih dešavanja po našim školama ! Ko će snositi odgovornost i krivicu za ovaj blud nad našom decom !? Molimo Novosti da ne dozvoli zataškavanje ovog slučaja već punu istragu !

vendy

25.02.2015. 23:05

@Mama - Ma ljudi moji u kom vremenu i prostoru vi zivite ,da li ste krocili negde van Srbije ,da vidite koji su to standardi sta je rodna ravnopravnost .Da li znate da u Svedskoj postoje univerzalni Wc-i ne dele se na muske i zenske .I jos mnogo toga i mnogo cega ima na tgom zapadu .Sta mislite da li je bolje da dete zivi u bolesnoj porodici ili da ga premeste u starateljsku porodicu ? Probudite svoju svest ,svoju toleranciju ,verujte mi to nista ne boli.........

Mile

26.02.2015. 04:45

@Mama - Kročili smo van Srbije itekako.I znam da sam jednom prilikom boraveći u Parizu video nezamislivu količinu policije na ulicama.Pomislio sam da će biti neke utakmice visokog rizika ili da je neki teroristički napad.Bio je to dan kad je francuska skupština izglasavala zakon o istopolnim brakovima.Otpor na ulicana bio je žestok.Nije baš ta Evropa tako tolerantna kako se nama predočava.

DW

25.02.2015. 18:48

Možda treba pitati ministra Verbića i naše uvažene prosvetare koji štrajkuju samo kad im se smanje plate, a nikada kada su u pitanju šire društvene teme poput ove, nešto o ovoj temi?

Stavljaš suprostavljene u isti tabor

25.02.2015. 21:10

@DW - Možeš da pitaš ministra Verbića, ali ne i prosvetare, jer njih niko ni za šta ne pita.

Bob

25.02.2015. 21:31

@DW - Samo sam čekao da pomenete prosvetare koji vole samo pare! Ja sam prosvetar i ne pada mi na pamet da štrajkujem zbog ovog. Naravno da se ne slažem sa ovakvim vidom vaspitanja, ali ne slažem se ni sa odrešenim rukama koje smo dali popovima, pa mogu da nam uče decu kako treba izopštiti homoseksualce, kako protiv sveštenstva ne sme da se diže glas, kako treba voleti Srbiju i Rusiju, a turove ne izvlače iz nemačkih kola. Verujem da ni vi ne smete da kritikujete sveštena lica, čak ni Peranovića.

Gordana Colic

26.02.2015. 05:46

@DW - Vi, prosvetari, ste zasluzni za ovakvo stanje! Zasto? Prosto zato sto ste, blago receno, izgubili orijentaciju! Gubljenjem samopostovanja i svesti o odgovornosti vaseg poziva sada zelite da i roditeljima to oduzmete! Treba da vas je sram i stid da svojim kukaviclukom, a ne retko, i dezinteresovanjem ucestvujete u unistenju buducih narastaja!! Dali su i danas skole "vaspitno-nastavne ustanove"? Ne! Zasto? Jer nastavno osoblje se bavi nastavom ali ne i vaspitanjem!!!

Nadežda

25.02.2015. 19:04

Imam dete-ćerku od 12 godina. U kući smo je naučili osnovne moralne vrednosti, ide na veronauk. Ja sam sigurna da škola koliko god htela ne može u njoj da promeni normalan razvoj i gledanje na svet. Hoću da kažem da je škola postala samo brazovna ustanova, a vaspitanje je rezervisano za kuću. Ovako nakaradno stanje mora da prođe, a svima koji smatraju da nam ne treba ovakva prosveta, sledeći put na izborima neka dvaput razmisle koga biraju.

Lidija

25.02.2015. 19:15

A Bravo nas uči kako da zadovoljavamo momke... Kuku, kuda ide ovaj svet... Seks treba zabraniti pre braka!!!

Logic

25.02.2015. 20:15

Marija želi da njena deca "uče da postoje i muslimani i jevreji i lezbejke i hrišćani". Lezbejke u kategoriji religija! Marija ima svoje pravo na veroispovest, ali nema pravo da u nastavne programe deci drugih roditelja umeće svoja shvatanja. Može da svojoj deci organizuje privatne časove, ako već ne može takvo obrazovanje da im pruži sama. Drugo, kako se postaje homoseksualac ili lezbejka, nije tema ovo priloga. Ali sigurno da ovakva "očigledna nastava" može da vodi u pomodarsku praksu "učenja"

kuda to vodi

25.02.2015. 20:36

један од најбољих америчких колеџа (Wesleyan) нуди и овакву стамбену могућност- студентски дом- својим студентима (извињавам се на лошем преводу): "Отворена Кућа (Open House) је безбедан простор за Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Transsexual, Queer, Questioning, Flexual, Asexual, Genderfuck, Polyamourous, Bondage/Disciple, Dominance/Submission, Sadism/Masochism (LGBTTQQFAGPBDSM) заједнице... Циљеви укључују стварањe интересовања за слављење "queer" живота "

mozda

26.02.2015. 00:17

@Vuk Popovic - Mediji mozda? svaka vest se mora predstaviti kao skandal, uopste nema vise dijaloga

Maca pedagog

25.02.2015. 21:52

Bio bi poželjan spisak svih ovih propagatora "novih vrednosti" kako bi ih posetili...na predavanjima...

daca

25.02.2015. 23:29

@Maca pedagog - Idite u bilo koju lokalnu organizaciju Crvenog Krsta, da ih podsetite na prave vrednosti, a mozda vas oni nauce necemu :)

Townee06

25.02.2015. 21:53

Alo novinari, kakav je ovo tekst? Sta je treca Srbija I gde ste nasli ovog homofobicnog bolesnika da lupeta svoje iskrivljene interpretacije?

Aleksandar

25.02.2015. 23:11

@Townee06 - Ima on pravo na svoje misljenje, zato ucuti.I u pravu je. Skola nije mesto za nametanje seksualnih sklonosti i simulacije homoseksualizma.Normalni ljudi nemaju problem sa homoseksualcima. Cak stavise imam prijatelja koji je promenio pol i drugog koji je gej (razlicita drustva). Ali, smeta mi ovo nametanje i nabijanje na nos. Alooo, dosta je bilo. Ako imate komplekse, eno vam psihijatar pa se lecite tamo ili ponasajte se normalno. Gej ce biti sa gejem, strejt sa strejtom.

djuroni

26.02.2015. 09:00

@Townee06 - Samo mi nije jasno da si poverovao da se to zaista desilo u osnovnoj skoli. Covek izmislja pricu.

sanja

26.02.2015. 11:14

@Townee06 - znajući njega, moguće je da izmišlja. Znajući neoliberale i njihov aktivizam, moguće je da se desilo.

djuroni

26.02.2015. 12:31

@Townee06 - Da moguce je i jedno i drugo, ali malo procesljas sta sve doticni gospodin prica onda moze da se zakljuci da vise izmislja nego sto treba. Posebno kakvo misljenje o njemu imaju novosadjani

Marko

25.02.2015. 22:45

Homoseksualci su celog života učeni da treba da budu sa suprotnim polom, pa džabe. To nije nešto što se uči, to je nešto što čovek oseti. Ovakvim programima se stvara povoljnija okolina u kojoj su takvi ljudi prihvaćeni i tretirani jednako, a da ta deca ne prolaze kroz traumu kada spoznaju sebe kao pripadnika lgbt populacije. Što se tiče Fajgelja, spin majstor sa pompeznim uvodom i praznom slamom u nastavku.

Gordana Colic

26.02.2015. 05:25

@Marko - Prestanite, vec jednom, sa tom licemernom kuknjavom! Da ta lgbt populacija nije postala tako agresivna, u nastojanju da svima, koji joj ne pripadaju, "objasni" kako su "nenormalni i zaostali" do ove netolerancije nebi ni doslo! Pisac gore navedenog teksta, sa pravom, ukazuje na nadolazece probleme! A tebi bi bilo bolje da ne promovises "zapadne gluposti" kojih se oni, pouceni iskustvom, danas stide!!! Naravno, glupaci poput skandinavaca, nemaju dovoljno hrabrosti da istini pogledaju u oci!!!

Sanja

26.02.2015. 10:55

@Marko - Odavno ne pročitah ovakav zdravorazumski tekst. Kao da je pisan pre 30-ak godina, kad se i kod kuće i u školama znalo- ko kosi, a ko vodu nosi. Autoritet, ali zdrav autoritet, je onaj koji decu uči poretku vrednosti. Kako sačuvati decu od tržišnih "društvenih vrednosti", od moći kojekakvih lobija da se uvuku i u najmanje ćelije društva? Homoseksualci, živite i radite kako i šta hoćete, ali gledajte svoja posla!

Predrag Vilotić

26.02.2015. 12:55

@Marko - Zaista mi je žao što postoje ljudi koji tako praistorijski razmišljaju. Gospođo, verujem da je zaista naporno biti Vi. Pod jedan, sve što je tradicionalno nije samim tim i dobro (držanje robova je, recimo, nekad bila tradicija). Pod dva: Bejah skoro neko vreme u "glupoj" skandinavskoj zemlji Norveškoj. Bio sam zaprepašćen brojem žena (Norvežanki) u paru sa svojim muževima koje guraju kolica sa malom decom, što je ovde inače prilično retka pojava. Da vas podsetim, tamo su dozvoljeni homo brakovi.

vegetarijanac

26.02.2015. 15:27

@Marko - Gordana izadji malo iz svoje opstine i Srbije, vidi nesto i civilizovanog sveta

Волонтер

25.02.2015. 23:28

А да ви лепо одте у локалну организацију Црвеног Крста и да се распитате мало о програму Промоције Хуманих Вредности, уместо што све знате.

Gordana Colic

26.02.2015. 05:10

@Волонтер - Volonter, preporucujem ti da, kada si tako hrabar da se prvo predstavis imenom i prezimenom! A, sada nesto o "promociji humanih vrijednosti"! Ja, licno, imam i te kakvo iskustvo sa tim tvojim programom i pratim ga vec vise od 20 godina!! To je bio i ostao, mnogima znani, "Anti - autoritativni sistem obrazovanja srednjoskolske omladine, djece u osnovnim skolama i vrticima" uvezen sa zapada. Redosled je upravo ovakav kako je napisano i teziste mu je na otudjenju dece od "tradicionalnih vrednosti"!

Dragan Jankovic

26.02.2015. 13:07

@Волонтер - Draga Gordana, kako mozete pratiti ovaj program vise od 20 godina kada on postoji tek 7 godina. Mislim da i vi kao i dr Vitez samo napamet bez proverenih informacija izjavljujete bilo sta. Pa gde je tu vitestvo, cast, obraz...

vuja

26.02.2015. 13:14

@Волонтер - Mozete vi kako hocete al necete moci dokle hocete.Pitate se koje oruzje ima Putin kad ga se NATO plasi?Nema nista posebno u odnosu na njih al ima LJUDE koji mogu da se bore.Tako ,ako budemo imali srece, bice ovde ruska gubernija.A ako ne,sandzak u islamskom kalifatu.Al NECE biti ta vasa bolest sigurno,mozete da zidate ukrivo samo do jedne tacke a posle ce vam sve pasti na glavu.

C

26.02.2015. 01:07

Bolesno je dozvoliti da se deca u skolama uce takvim stvarim......zar mi Srbi smo toliko glup narod da ne mozemo da vidimo kako to u Evropi i SAD funkcioniše vec decenijama i da su postali nakardni narod gde im je sve nenormalno,normalno! To treba saseci u korenu tj u ministarstvu prosvete koje je dozvolilo uopste takav vid edukacije djaka u osnovnim skolama.

Radomir

26.02.2015. 01:07

Kakav nesrecni Crveni Krst . Eto usta se to pretvorilo , u tugu i zalost . Ima li u tom Ministarstvu Zdravlja zdravih ljudi koji ce ovu bruku prekinuti .

Dunja

26.02.2015. 12:33

@Stojic Milojko - Predlažem da se samo malo bolje osmotri lice dotičnog gospodina. Smatram da bi ovakav čovek i starijima ulijevao strah, a ne poverenje

nnnn

26.02.2015. 12:28

@Isidora - Mislim da čovjek postvlja stvari pogrešno. Neće ta rečenica u kojoj je nastvnik rekao da oni imaju pravo da odlučuju sa kim će u vezu uticati na njihovo opredeljenje. između ostalog zar nije dobro što im kažu da ih niko ne sme da dodiruje. Deci se ne smije govoriti da se tuku, možda da se brane. To koliko će koji biti vitez zavisi od njegovog tate jer dijete će u ovoj formulaciji uvek naći izgovor da je viteški postupio. Takodje ima i preteranog nasilja nad decom i zato je dobra i ta kontrola.

joca

26.02.2015. 11:48

posto lekcija nije bila deo redovne nastave trebalo je da se obaveste roditelji da li se slazu da im deca prisustvuju promociji humanih vrednosti koje ce sprovesti crveni krst sbije a sa temom da decaci budu devojcice i obrnutao neverujem da bi ni jedan normalan roditelj dao pristanak da mu dete prisustvuje toj nenormalnoj promociji nadajmo se skorim izborima

Mile

26.02.2015. 17:27

@Душан Павловић - A ja sam srecan sto imam decu, ali se jako brinem...

Alexei

26.02.2015. 12:23

Slazem se sa vecinom, sem ovog gluposcu da decaci treba da postanu "vitezovi". Manite se vise patrijahalnih modela, to vise ne postoji. Seksualno obrazovanje trea uvesti kako bi se smanjio broj nezeljenih trudnoca i polno prenosivih bolesti, ali NE i promovisati neku ideologiju. Ne treba mrzeti homoseksualce ali nemojmo ih ni promovisati i govoriti da svako moze da promeni svoj pol kada mu padne na pamet. Deca moraju da budu svoja u svojoj kozi u svom polu.

Sajmon

26.02.2015. 12:35

Bitno da prosvetari strajkuju zbog 10% smanjene plate i da je to najveci problem. A ko sta uci nasu decu to nema veze. Nije problem samo u ovom kursu, ceo sistem je nakaradan.

Profesor

26.02.2015. 14:07

@Sajmon - Ne uče ih tome profesori, to je sigurno. To su ljudi koji dolaze sa strane. To što je Ministarstvo prosvete odobrilo i donelo (ne)odgovarajući plan i program ne treba mešati sa poštenim radom profesora i učitelja koji pored toga što ispravljaju te krive drine u programu, usput prevaspitavaju ionako nevaspitanu i poluvaspitanu decu. Svaka cast izuzecima

ema

26.02.2015. 13:12

zar ovo nisu teme kada udjes u pubertet a ne kada imas 8 godina? prica o tome koji pol sa kojim polom mi je isto kao da su ih ucili da stave kondom. neko ko sa 8 razbija glavu o tome, sa 12 se oseca vec kao strucnjak i vreme je da krene u praksu svih tih odnosa. za decu 4 godine je vecnost. nama su u skoli sa 13 pricali o promeni tela i licnoj higijeni, sa 14 o zastiti i polnim bolestima, sa 15 o, ukratko, svi mogu da se vole kako hoce osim pedofili. postepeno primereno uvodjenje u tematiku..

Marko

26.02.2015. 13:25

Dragi moji, vidim da ste poveli žučnu raspravu na ovaj tekst, koji ne da nije istinit nego je izvučen iz apsolutnog konteksta, sa obzirom da sam godinama volontirao u Crvenom krstu i da od 2007 godine lično realizujem ovaj odličan program u osnovnim školama, ja Vam mogu reći da sve što u tekstu piše je apsolutno netačno. Crveni krst kao humanitarna organizacije će se uvek boriti za prava, slobode i zaštitu ljudi. Treba malo više informacija da prikupite o ovom programu pa onda da komentarišete.

JARKO

26.02.2015. 21:05

@Marko - Baš da čujemo... da li se u programu spominju odnosi sa istim polom ili ne? Dajte nam informacije.Nema žučne rasprave, pitam vas hladne glave: Šta su po Vama dečja prava? ? Vaš stav o homoseksualizmu? Šta tačno promovišete?

Strašno sam ljut

27.02.2015. 10:25

@Marko - Znači li angažovanje Crvenog krsta, (što mu nikada nije bio primarni zadatak) u seksualnom vaspitanju dečaka, da će sutra neko ko deli pomoć u ime CK, a možda je iz gej populacije, od nekog dečaka zatražiti "protivuslugu" za tanjir poklonjenog čorbuljaka? Koliko će gladnih dečaka u Srbiji morati da pristane na "protivuslugu" jer ih je CK u školi učio da je to normalno- imati odnos sa istim polom, pa makar to bili i odrasli ljudi! Nije li baš tako decenijama nastupao i kler katoličke crkve?

mrkvica

26.02.2015. 13:42

Ne postoji homoseksualizam,već homoseksualnost, a dotični poznati cenzurista umetnosti o kojoj nema blage veze, čovek koji ne zna šta je tolerancija i sloboda mišljenja ipak ne bi trebalo da iznosi ovakve gluposti jer se još više ukopava i potvrdjuje svoju ograničenost, ali s obzirom na to da je "Treći čovek" nije ni čudo.

Lajavi

27.02.2015. 18:38

@mrkvica - Homoseksualizam postoji, itekako, i jači je nego ikad. Homoseksualnost je ono što se eufemistički naziva sesualnim opredeljenjem, a homoseksualizam je njegovo političko krilo koje je iznedrlo mnoge gerilske taktike širenja ove ideje, izeđu ostalog i kroz ove školske "telesne" vežbe. Homoseksualnost se može toleriati, ali homoseksualizam je zlo koje treba saseći u korenu.

Sandra

26.02.2015. 13:50

Smatram da je ispravno, dabse djeca uce ravnopravnosti i toleranciji, a ne dogmama i tabuima. Homoseksualizam postoji i medju zivotinjama (pingvini), te nije nista neprirodno, radi cega bi se ta osoba diskriminirala u drustvu. Bogu hvala da je Crveno Krst dosao na tu ideju

Jarko

26.02.2015. 21:10

@Sandra - Gde nađe pingvine..? Njima mogu da progledam kroz prste, valjda ih je dotukao večni minus... a ko je Tebe dotukao, Bog samo zna!

Petar

26.02.2015. 22:05

@Sandra - Prijatelju, u životinjskom svetu je takođe zastupljen i incest, čak i mnogo više nego homoseksualizam. Trebamo li po tvojoj analogiji da učimo decu da je ok imati seks i sa bratom, sestrom, majkom, ocem?

Зоран

27.02.2015. 08:58

@Sandra - Draga moja gđo Sandra očigledno ste zalutali. Nalazite na Balkanu, među Južnim Slovenima - Srbima. Tačno je homoseksualizma (sodomije) ima među životinjama, ali ja sebe smatram čovjekom bogolikim bićem a ne životinjom. Vratitie se gdinu Darvinu pa nađite svoje korjene.

Richi

27.02.2015. 11:11

@Sandra - Sandra...covek je evolucijski napredovao i dosao na sam vrh, i kao takav, za razliku od pingvina koji ne znaju da zapale vatru cak ni sa upaljacem i benzinom, treba da nastavi da se razvija. Ometanja koja dolaze od raznih ljudi, koji su se razvili evolucijski kroz genetiku, ali ne i psiholoski, imamo veliki broj takozvanih ljudi, a u stvari su razne zivotinje u glavi...predatori, pingvini, kukavice, grabljivice, misevi i slicno. Ja sam recimo, samo covek....a Vi?

Tolerancija

27.02.2015. 11:20

@Sandra - Očigledno treba ići po preduzećima i kancelarijama i učiti odrasle ljude toleranciji.Čitajući komentare lako se uočava da je brdoviti Balkan pun homofobije,i da se od ovakvih stavova odraslih ljudi prenosi negativna slika o homoseksualnim osobama i na decu koja u startu diskriminišu vršnjake po seksualnoj orjentaciji.Tu leži opasnost od vršnjačkog nasilja!Poenta je bila da daca shvate da ako dečak voli dečaka on nije nakaza,već je to njegova priroda i takvog ga treba prihvatiti,ne diskriminisati

Alex

26.02.2015. 15:12

Gej lobi je sve jaci i to je direktna pretnja covecanstvu a mi normalni sve to ignorisemo. Krajnje je vreme da se ozbiljno pozabavimo ovim virusom. Sve gubi smisao i ako se nastavi ovakvim tempom lobiranja homoseksualizma to ce nas dovesti do propasti. Niko nema pravo da moje dete vaspitava da je odnos izmedju istih polova u redu !!! Takav odnos NIJE U REDU !!! Licno sam spreman da poginem braneci ovaj stav.

Vuk

26.02.2015. 16:56

Ja ne znam koji to bolesnik uvodi deci da uce to u skoli u tom uzrastu. Nije vreme a ni mesto da se o tome govori sa njima. Sta ce biti kada budu imali 10 godina ako sa 8 uce o seksu pa jos sa istim polom??? Za mene je ovo za veliki protest i proterivanje iz pedagogije i zdravstva ljudi koji to uvode u skolu u tom uzrastu. Mi cemo na taj nacin dobiti da sa 10-15 godina deo njih se oseti slobodnim da seks proba...pa mozda i da siluje druga ili drugaricu jer je radoznao i razmislja o tome vec dugo

Iz Svedske

26.02.2015. 17:48

I ovde je tako. Od malih nogu ih uce da mogu da budu sa devojcicama, a i sa decacima. Kondome stavljaju na banane od 12-te godine na casu biologije, itd... a kad se roditelj usprotivi prete oduzimanjem dece jer ih lisavamo "njihovih prava". Naravno pomaze i to jer smo mi vec zigosani balkanci pa je dovoljno da progovoris i vec nisi u pravu.

Милош

26.02.2015. 19:13

Сви ви забринути, који мислите да ћете ви или ваше дете постати хомосексуалци ако вас неко наговори на то или вам о томе прича, сте латентни хомосексуалци.

Vanja

27.02.2015. 18:22

@Милош - Kad se sa odraslom osobom prica na temu homoseksualizma je jedna stvar. Sasvim je drugo deci usadjivati ideje, niti su dovoljno zreli, niti zapravo znaju u tom dobu sta je sta a vrlo su povodljivi. Prema tome, mislim da se ovde prvenstveno javljaju roditelji cija duznost jeste da budu zabrinuti za svoju decu i porodicu. Jos uvek, nadam se, roditelji odlucuju sta je ispravno za decu koju su rodili, podizu i vaspitavaju, a ne zapadni sistem vrednosti.

ivana

26.02.2015. 21:22

Mislim da je odlicno da postoji seksualno obrazovanje.Mene su moje devojcice pitale sa 8 godina sta je to seks..I ja sam sa njima otvoreno o tome razgovarala.Nisam ih zamajavala rodama i kupusom.Ipak,kao zdravstveni radnik smatram da je anatomija coveka prilagodjena seksu sa suprotnim polom i da to nije slucajno,te da pre svega nije zdravo deci predstavljati drugu mogucnost.Takodje napominjem da sam apsolutno protiv diskriminacije ljudi koji su drugacijeg seksualnog opredeljenja.

србска мајка

03.03.2015. 01:06

@ivana - Драга госпођо Ивана,то што се ви дичите са чињеницом да сте са својим кћеркама разговарали о сексу,не говори о њиховој знатижељи,већ о вашој непромишљености са којом сте итекако добро дошли у оваквој накарадној Европи.И ја сам здравствени радник и прилично млада мајка дјевојке која је одличан студент волонтирала је у неколико НВО и сама износила закључке а разговарале смо о зоме обавезно, има здраве назоре према полу,породици и религији.Супротно од вас никада ми није пало на памет да разговарам

србска мајка

03.03.2015. 01:13

@ivana - У тој њеној доби смо читале скупа "Козету",лектире и писали саставе! Израсла је и стасала у врло модерну ,паметну и дивну дјевојку која вјерујте није остала осакаћена сексуалним образовањем јер је нисам замајавала купусом и родом.Не сматрам да је због тога нешто изгубила нити сте ви измислили топлу воду!Родитељ не треба замајавати дјецу родама али ипак треба остати родитељ у неким оквирима,свакако ће им се "само касти "кад одрасту.Вама вјерујем није требала наука када сте се удали,све само дође

Ina

27.02.2015. 01:37

Kao deciji psiholog ,koji radi u skoli tvrdim da je po zlu krenulo kad su uveli decija prava i time urusili autoritete roditelja i nastavnika i poremetili prirodnu ravnotezu moci.Nemoc koju mi u prosveti imamo u vaspitnom radu sa decom osetice uskoro i roditelji u punoj meri.Deci su meophodne cvrste granice u vaspitanju koje im ulivaju sigurnost.

naca

27.02.2015. 11:46

@Ina - Svaka cast,u potpunosti se slazem s vama... Decu ne treba mlatiti i sl ali mislim da su i previse zasticeni i da se zbog toga desava sve vise kriminala i haosa medju decom. Treba malo odresiti ruke i pedagozima,nastavnicima,vaspitacima. Ja nemam problem s tim kad zasluzi neka ga kazne dok ne nauci sta i kako treba ali ima dosta roditelja koji i kada mu kazu da dete nije dobro stane u odbranu i ispadne vaspitac kriv... Tek cemo mi videti sta su nam doneli novi zakoni

Зоран

27.02.2015. 08:55

Ovde se treba zapitati gde je ta tzv. promotorka "polne ravnopravnosti" naučila da vređa osećaje roditelja, da njihovu decu podučava u nečemu što oni sami nisu odobrili, nije navodno znalo Ministarstvo prosvete, nisu znali direktori škola kao i drugi nastavnici u toj školi. Sistem opet pokazuje da je zaribao. Gde su pedagoški inspektori koji bi trebali da kontrolišu izvođenje nastave i sl.?

Реалиста

27.02.2015. 10:15

@Зоран - И не само то, већ како је "промотерка" у школи предавала деци без присуства наставника? Настваницима се тражи државни ипист и факултет, a какве квалификације има "промотерка"? Како је уопште могуће да неко у школи "промовише" било шта а да нико у школи нема сазнања о томе шта се и како "промовише"??

Maya

27.02.2015. 09:57

Ono sto svi mi u ovoj konfuziji i nametanje tuhih vrednosti i morala sa svih strana ne trebamo zaboraviti na vrednosti , vrline i moral kojima nas uci nasha pravoslavna Vera.LICNO JA ne druzim se sa homoseksualcima zato sto smetam da njihova psiha i razvoj su protiv bioloskog i reproduktivnog opstanka sveta i covecanstva.I podrzavam 100 % ovog gospodina koji jedino zeli da se njegovo dete psihicki razvije u zdravog coveka sa pravim vrednostima.

sashenka

10.03.2015. 16:56

@Maya - Ja ne mogu da verujem - jel' te to Majo cini intelektualno superiornijom sto se ne druzis sa homoseksualcima? Pretpostavljam da se i oni ne bi druzili sa tobom :-p

Strašno sam ljut

27.02.2015. 10:14

Ne treba čuditi. Čaršija u BG odavno priča, da su polovina ministara u vladi i bezbroj drugih na vlast, ili homići ili biseksualci. A, kako narod kaže, u svakom dimu ima bar malo vatrice- znači istina je! A cilj tih nakarada je, verovatno na presiju sa zapada koji su ih doveli na ta radna mesta i koji ih možda plaćaju, ne samo organizovanje gej parada nego upravo širenje gej populcije i njihovih pristalica u Srbiji. Zato počinju na "vreme" propagandu za svoj pokret, još u srpskim školama!

mile

27.02.2015. 11:39

@Strašno sam ljut - Čaršija u Bgd priča, a i pojedini bivši BIAvci, da su svi ministri od 2000. naovamo saradnici stranih obaveštajnih službi.

georgije

27.02.2015. 11:11

Gospodine Fajgelju,kao i uvek vasi tekstovi pogadjaju u centar problema. Nadam se da cete uskoro pokrenuti i neku konkretniju akciju, poziv ili peticiju makar online preko drustvenih mreza, a verujte,ima nas dosta koji cemo to podrzati i prosiriti, iako ponekad ne izgleda tako jer su danas ljudi pomalo lenji i ne zele da se pokrenu dok se onaj pored njih ne pokrene.Pozdrav

Budući otac

27.02.2015. 15:24

Zapitajmo se onda od koga i gde su one devojčice u 5om razredu čule/naučile da naplaćuju "seksualne usluge" svojim vršnjacima? Zapitajte se kako biSTE se osećali da to vaše dete radi, jer je u osnovnoj školi počelo da eksperimentiše. Kako biSTE reagovali da vašem detetu neko "promoviše" seks u 6om razredu? Ili može 5om? Zapitajte se koliko sati svakog radnog dana puštate svoje dete da sa takvim nadzorom oblikuje njegovu ličnost? Dok vi, sa Vašim "suprotnim stavovima" budite zbunjenost kod dece

profesor

28.02.2015. 13:34

Zvanicne statistike u Americi pokazuju da Homo i bi sklonost pokazuje oko 2,5% muskaraca i oko 1,25% zena, razlika se objasnjava materinski nagonom. Pre nego sto sam video tu satistiku, verovao sam, kao i vecina drugih koje sam piato, da ih je makar 20%, Objasnejnje je jednostavno - pripadnici manjena bilo koje vrste, kada se nadju na nekom polozaju dovode za sobom koga god mogu iste vrste. Zato ih je u politici, medijima i javnim sluzbama verovatno oko tih 20%.

Dragi

17.09.2015. 23:12

Šta govore ljudska prava član 26.3: Roditelji imaju prvenstveno pravo da biraju vrstu školovanja za svoju decu! Ovo su ljudska prava, ne što brblja neki homo-nazovi-ljuckopravaš. Dakle, meni moje univerzalno ljudsko pravo jeste da ja biram vrstu školovanja za moju decu! To je moje elementarno ljudsko pravo i tog prava se ne odričem. Nemojte ni vi.

winch

20.09.2015. 18:07

Ako u ovoj prici ima bar malo istine, zasto se ne kaze o kojoj skoli je rec i koji grad je u pitanju. Dosta vise sa pricama tipa "desilo se tamo negde".