KARADŽIĆEVI ROĐACI U CRNOJ GORI ZANEMELI: Gde je tu pravda?

V. KADIĆ

21. 03. 2019. u 11:02

Šok i neverica u najbližoj rodbini prvog predsednika RS, posle izricanja presude Radovanu. Petnjičani: Osudili su najboljeg

КАРАЏИЋЕВИ РОЂАЦИ У ЦРНОЈ ГОРИ ЗАНЕМЕЛИ: Где је ту правда?

Foto Tanjug-AP

ŠOK i neverica zavladali su u sredu među Karadžićima u Crnoj Gori, najbližoj rodbini prvog predsednika RS, posle izricanja presude njihovom Radovanu, teške i doživotne. Ogorčeni su zbog toga svi Karadžići, a posebno brat Raco, sinovac Dragan, kao i oni u Karadžićevoj rodnoj Petnjici kod Šavnika.

- Teško mi je, ne mogu da verujem. Gde je tu pravda? Šta je istina, ako moj brat nije nevin? Ovde su reči izlišne. Nije mi dobro - kratko je za "Novosti" prokomentarisao presudu Radovanov brat Raco.

I Karadžićev sinovac Dragan, čiji je otac Luka u Beogradu pratio izricanje presude, ne može da sakrije revolt na odluku suda u Hagu da njegovom stricu izrekne doživotnu kaznu.

- Ovom presudom se pokazalo da je bio u pravu kada je odlučio da se skriva, jer je znao da ovo nije sud koji će se voditi činjenicama i dokazima, već nekakva nakaradna ustanova za kažnjavanje nepodobnih Srba - kazao nam je Dragan. - Još jednom hvala Borisu Tadiću i tadašnjem rukovodstvu Srbije koji su njegovim izručenjem učinili da narod Srbije živi bolje.

I u Petnjici muk. Šira porodica Radovana Karadžića ogorčena je zbog odluke suda u Hagu.

- Presuda Radovanu je presuda celokupnom srpskom narodu. Mi, njegovi plemenici, rođaci i sunarodnici tu odluku primamo sa gnušanjem i prezirom. Republika Srpska i sav srpski rod sa ponosom izgovaraju njegovo ime. To je dokaz da pravde nema na kugli zemaljskoj. Gde je suđenje za NATO bombardovanje Srbije i Crne Gore? Nema ga i neće ga biti jer tako zapovedaju moćnici - kaže Vojislav Karadžić, profesor i pesnik.

Raco Karadžić

Žitelji ovog drobnjačkog sela, sve sami Karadžići, kažu da je osuđen najbolji među njima, koji je mnogo zadužio srpski narod, posebno u Srpskoj.

HUMANISTA

RADOVAN Markov Karadžić bio je bliski saradnik Radovanu na Palama. Iz bolničke postelje pratio je događaj iz Haga, a za "Novosti" kaže da su ovom presudom pogaženi svi ljudski zakoni.

- Bio sam uz njega tokom rata i tvrdim da od njegove ruke nikada niko nije stradao, niti je ijedna majka suzu pustila. Radovan je bio humanista, pesnik, divan čovek. Sram bilo one koji su doneli ovakvu odluku - kaže Karadžić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

ranko75

21.03.2019. 13:29

@Mile - Da nam padnes saka pokazali bi ti srbi sta je ko trazio i sta je dobio, a onda bi ti mogao da pricas sta si dobio.

TUGA JE NEMA SVUDA

21.03.2019. 13:32

@Mile - da li su se zapitali koliko su godina nemi roditelji poginule dece u srbiji koja su prisilno slata da ginu po tuđim državama dok karadžic I ostali politicari živi I zdravi I još bogatiji na toj nesreci koju su izazvali svojom politikom

Марко 1990

21.03.2019. 14:35

@Mile - Миле, Миле, докле ћу ја да кубурим с тебе? П.С: Ако си Миле ;-)))

mile

21.03.2019. 14:52

@Mile - Dal se nisi malo z...uo on je branio srpski rod od fasista i izdajnika od gamadi koja je htela da ponovi pogrom i otme sto noje njihovo zato nije kriv a kad tad i to ce im se obiti o glavu pravda je spora ali dosizna a ti sedi jedan iz istorije

Динарска Четничка Дивизија

21.03.2019. 13:09

@ Mile DobiJo Mile, dobiJo!Благо теби с тобом!

Mirko

21.03.2019. 13:19

Само се прави Србин, Црногорац, могао у право време наћи на правом месту и преузети немало бреме одговорности на своја плећа и потурити неокаљан образ! У ратним дешавањима се и неплански злочини дешавају, а ако има правде њихови се починиоци одмах и кажњавају! "Геноцид у Сребреници" је прејака реч, "Правила ратовања" су према њиховој мери и дефиницији као и Хашки "суд"! Живеће Радован и Република Српска на многаја љета! Хвала Председниче на спасу Срба преко Дрине!

Los Angeles Vasojevici

21.03.2019. 13:22

Heroj si bio i ostao tigre.. Srpska Sparta je uvijek uz tebe od Budve do Berana i vascijeli srpski rod! Heroj si rodjen kao heroj ces vjecno zivjeti!

Bole

21.03.2019. 13:27

kao sto Kaze nas predsednik," Ja sam pobedio. Republika Srpska je stvorena." i to u najteže doba u novijoj istoriji Srpskog naroda.

Sinisa

21.03.2019. 13:35

Čudno je da su bosnjaci(nekadasnji muslimani) toliko protiv Karadzica jer da njega nije bilo ni muslimana u Bosni ne bi bilo ,kao ni mnogi od njih ne bi vidjeli svijeta i iz zabacenih sela kao sto je Zepa i mala varos Srebrenica i mnogih drugih mjesta.Sada su ti muslimani građani evropskih zemalja i tu stvaraju svoje porodice,otisli iz nedođije u metropole a Karadzicu,njihovom zastitniku dozivotna,da nije tuzno bilo bi smijesno.

Милош

21.03.2019. 15:14

Ви као Црногорци би први требали да знате да се правда не дели него узима у своје руке. Организујте се, распитајте се где судије и тужилац станују, ... Зар ја треба да вас учим?

Mrs bre izdajnici

21.03.2019. 15:36

Sve Heroje i Patriote ste ste proterali u hag sa okupatorima.Neverica. VI STE GA OSUDILI IZDAJNICI SRPSKI! I Milosevica, jedina zemlja u svetu koja je isporucila sopstvenog predsendnika drugoj drzavi da joj sudi!I to je Srpska skupstina. Uzas bre i ovi mediji. Ma uzas!!!

Hisar

21.03.2019. 15:45

Šta očekujete od onih koji su nas više puta bombardovali i njihovih sudija? Da je sud medjunarodni bilo bi sudija sa svih kontinenata! Radovan Karadžić je stvoren sa realnošću uz republiku Srpsku na junačkim ranama i grobovima Srpskog naroda.Nemojmo žaliti njegovu žrtvu, vedrimo u slobodi.Hvala ti !