Korona im došla glave: Volvo OTPUŠTA 4.100 zaposlenih u administraciji

Tanjug

utorak, 16. 06. 2020. u 22:54

Корона им дошла главе: Волво ОТПУШТА 4.100 запослених у администрацији

EPA-EFE/Adam Ihse SWEDEN

Proizvođač kamiona i građevinske mehanizacije AB Volvo planira da ugasi oko 4.100 radnih mesta tokom druge polovine 2020. godine
Proizvođač kamiona i građevinske mehanizacije AB Volvo planira da ugasi oko 4.100 radnih mesta tokom druge polovine 2020. godine, saopšila je danas ta kompanija navodeći kao razlog uticaj pandemije Kovid-19 na poslovanje.


Panedmija korona virusa ugušila je tražnju za kamionima, primoravajući Volvo i njegove rivale da smanje troškove, prenosi Rojters dodajućio da je početkom ovog meseca i proizvođač kamiona Skanija najavila veliko smanjenje radne snage.


„Epidemija korone i globalne mere preduzete u borbi protiv nje dovele su do stanja na tržištu koje snažno pogađa našu industriju. Očekuje se da će efekat biti manja potražnja ubuduće i u skladu s tim treba da nastavimo sa prilagođavanjem naše organizacije“, naveo je saopštenju generalni direktor Volvoa Martin Lundsted.


U saopštenju kompanije se precizira da će se oko 15 posto predviđenog smanjenja radne snage odnositi na konsultante, te da se očekuje da će u Švedskoj biti ugašeno oko 1.250 radnih mesta.


Pročitajte još: Volvo privremeno zatvara fabrike u Evropi i SAD


Kompanija sa sedištem u Geteborgu, koja zapošljava oko 104.000 ljudi, objavila je krajem aprila da je u martu registrovala 75 odsto manje porudžbina kamiona u odnosu na februar i da od tada beleži negativan trend.