Volvo privremeno zatvara fabrike u Evropi i SAD

Tanjug

20. 03. 2020. u 23:59

Волво привремено затвара фабрике у Европи и САД

Jonas Ekströmer/TT via AP

Švedski proizvođač automobila Volvo, koji je u vlasništvu kineskog Gilija, saopštio je danas da privremeno obustavlja proizvodnju u svojim evropskim i američkim pogonima kako bi ublažio uticaj pandemije koronavirusa
Švedski proizvođač automobila Volvo, koji je u vlasništvu kineskog Gilija, saopštio je danas da privremeno obustavlja proizvodnju u svojim evropskim i američkim pogonima kako bi ublažio uticaj pandemije koronavirusa.


Zatvaranjem fabrika će biti pogođeno oko 25.000 zaposlenih u Švedskoj, 6.500 u Belgiji i 1.500 u SAD-u, preneo je portal "Local Sweden".


"Naša glavna briga je zdravlje naših zaposlenih i budućnost našeg poslovanja", poručio je glavni izvršni direktor Hakan Samjuelson.


Proizvodnja u belgijskom pogonu u Gentu zaustavljena je u utorak, a tri pogona u Švedskoj, kao i fabrika u Južnoj Karolini u SAD-u biće zatvoreni od 26. marta.


Administrativno osoblje će uglavnom raditi od kuće od 26. marta sa skraćenim radnim vremenom.


Kompanija je saopštila da će obnoviti proizvodnju u Belgiji 5. aprila, a u ostalim pogonima 14. aprila.


Ranije ovog meseca, Volvo je ponovo otvorio svoje četiri kineske fabrike, koje duže vreme nisu radile zbog epidemije virusa Covid-19 u kontinentalnoj Kini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije