Fijat Srbija uz Univerzitet u Kragujevcu

Novosti Online / P.Živković

utorak, 10. 03. 2020. u 17:01

Фијат Србија уз Универзитет у Крагујевцу
Kompanija Kompanija Fijat-Krajskler automobili Srbija i Univerzitet u Kragujevcu potpisali Sporazum o saradnji povodom osnivanja prvog master programa u Srbiji - "Automobilsko inženjerstvo"
Kompanija Kompanija Fijat-Krajsler automobili Srbija i Univerzitet u Kragujevcu potpisali Sporazum o saradnji povodom osnivanja prvog master programa u Srbiji - "Automobilsko inženjerstvo".


Potpisivanjem ovog Sporazuma najavljeno je unapređenje obrazovnog sistema u Kragujevcu koja samo potvrđuje nameru da se iškoluju stručnjaci svetskog ranga u ovoj oblasti.


Saradnja u oblasti obrazovanja zasniva se na zajedničkom kreiranju studijskog programa master akademskih studija koji će u skladu sa potrebama privrede i visokoškolskog obrazovanja, objedinjenim uloženim resursima, doprineti razvoju celokupne zajednice i regiona.


- Budućim master programom biće nastavljena naša saradnja koja će potvrditi neraskidivu vezu auto- industrije i Univerziteta u Kragujevcu. Ovim studijskim programom želimo da postavimo temelje koji će biti prekretnica u obrazovanju u oblasti auto-industrije - kaže je profesor dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.I prvi čovek kragujevačke fabrike Jovica Jovanović nije krio zadovostvo.


Pročitajte još: “Fijatov” terenac je novi adut iz Šumadije?- Velika nam je čast što smo oživeli ideju za koju se FCA Srbija zalaže od svog dolaska, a to je doprinos unapređenju obravozavnja, kao jednog od najvažnijih faktora za održivu budućnost regiona i čitave zemlje. Zahvaljujući našem strateškom partneru, Univerzitetu u Kragujevcu imamo mogućnost, da uvedemo mlade u svet visoke tehnologije i savremenih proizvodnih procesa. Ovaj multidisciplinarni i inovativni master program će stvoriti nove vrednosti i dobru osnovu za budućnost i razvoj mladih - izjavio je Jovanović.