Srpski hakeri protiv NATO

V. M.

26. 03. 2011. u 20:58

Posle optužbi libijskih pobunjenika da naši kompjuterski znalci ugrožavaju njihove napore da sruše Gadafija. Iza napada stoje grupe „Crna ruka“ i „C1337ORG“. „Sajber“ ratovanje postaje sve značajnije

SVETLA na pistama aerodroma i nosača aviona su pogašena, podaci su ili nedostupni ili netačni, navigacija, Internet i telefoni ne rade... Režiseri ovakve noćne more čak i za najjače armije na svetu su hakeri, koji bi po svemu sudeći mogli da imaju ključnu ulogu u ratovima budućnosti.

Nedavne optužbe pobunjeničkog Libijskog omladinskog pokreta da čak 50.000 internet korisnika iz Srbije već danima ugrožava njihovu borbu protiv Moamera Gadafija, ponovo su pokrenuli temu da nijedna vojska neće moći da se nada trijumfu ukoliko ne poseduje jedinicu vrhunskih kompjuterskih znalaca.

- Pojedini naši hakeri zaista stoje iza napada na sajtove preko kojih komuniciraju libijski pobunjenici. U pitanju su dve hakerske grupe „C1337ORG“ i „Crna ruka“. Ipak, nema govora o 50.000 srpskih napadača. Naši su deo međunarodnog tima. Dobar deo napadača su zapravo stranci, koji se kriju iza internet adresa običnih korisnika iz Srbije (?) - objašnjava Milan Kovačević, internet administrator i autor elektronske knjige „Kriptografija u elektronskom bankarstvu“.

Kovačević ističe da među libijskim pobunjenicima verovatno postoji insajder, koji srpske hakere navodi gde da napadnu.

- Dok je za upad u računar standardne zaštite dovoljno i manje od minuta, vojne mreže predstavljaju viši nivo i do njih je teško doći, s obzirom na to da se putanja pristupa konstantno prati. Ipak, i tu postoji rešenje, a to je krađa identiteta. Hakeri upadnu u nečiji računar, dešifruju lozinku i zatim izvedu napad sa računara nekog čoveka, koji tako postaje žrtveno jagnje. Kod dobro zaštićenih sistema i dalje je najbolje imati insajdera, koji bi odavanjem određenih informacija olakšao pristup neprijateljskom sistemu - objašnjava naš sagovornik.

Hakerska vojna akcija prvi put je obavljena 2008. godine u Gruziji. Tada su Rusi oborili komandni sistem Tbilisija (dobijen od SAD), kako bi prikrili svoje napade.

- Rusi spadaju u top klasu hakerstva, ali su od njih još bolji Kinezi - kaže Kovačević. - Amerikanci dosta ulažu, ali po stručnosti zaostaju. NATO alijansa ima nekoliko hakerskih centara sa posebno treniranim ljudima za upad i probijanje jezgra. Jedan od njih je i u nemačkom gradiću Rajnbah kod Bona.

Dok „sajber ratovanje“ dobija sve značajniju ulogu, Vojska Srbije ostaje nema na „kompjutersku odbranu zemlje“. Iako je oprema danas postala jeftina i pristupačna, hakerski programi mogu besplatno da se preuzmu sa Interneta, a stručnjaka ne manjka, nema naznaka da se u Vojsci Srbije razmišlja o formiranju hakerske jedinice.

- Ukoliko bi ponovo došlo do napada na Srbiju, poput NATO bombardovanja, hakeri bi

PENTAGON

JOŠ 2008. godine ruski hakeri su upali i u sistem Pentagona. Zato ne čudi što je predsednik SAD Barak Obama izjavio da je bezbednost kompjuterskih veza vrhunski prioritet njegove vlade i pozvao na dalja ulaganja u ovaj sektor.

znatno mogli da doprinesu odbrani zemlje. NATO potpuno funkcioniše preko „dži-pi-esa“, tako je bilo i 1999. godine, kada su sa velikim brojem satelita skenirali svaki metar Srbije. NATO generali preko satelita i kamera na terenu nadziru vojne akcije, baš kao u mnogim strateškim kompjuterskim igricama. Teško bi se snašli ako bi im neko srušio navigaciju i prekinuo komunikaciju - zaključuje Milan Kovačević.

SRPSKO-ALBANSKI DUEL

SRPSKI hakeri ne spadaju u top klasu, iako u inostranstvu radi nekoliko naših vrhunskih stručnjaka.

- Za vreme NATO bombardovanja 1999. godine definitivno smo pokazali da imamo talenat. PTT je dozvolio besplatan pristup Internetu, pa su mnogi naši hakeri, iako su imali „preistorijsku“ dajl-ap konekciju, uspeli da upadnu i obore veliki broj američkih sajtova - podseća Kovačević.

Mediji često beleže i napade albanskih hakera na internet-sajtove srpskih tenisera ili SPC. Naši, pak, odgovaraju upadima na sajtove zvanične Prištine.

- To je dečja igra. Sajtove koje su oborili imaju nizak stepen zaštite. Albanci su na samom dnu hakerske lestvice - konstatuje naš sagovornik.

Novosti“ kontaktirale sa libijskim omladinskim pokretom:

SVAKODNEVNO NAM NAPADATE SAJTOVE

REDAKCIJA „Novosti“ u subotu je stupila u kontakt sa Libijskim omladinskim pokretom, koji je optužio srpske hakere.

- Hiljade internet korisnika iz Srbije svakodnevno napada i obara naše sajtove ili ih toliko zagušuju sa anti-NATO i EU parolama, da su potpuno neupotrebljivi. Ne tvrdimo da su svi oni hakeri, ali je jasno da se radi o organizovanoj akciji. Ukoliko se nešto uskoro ne preduzme, stvari će postati sve gore po nas - kaže za „Novosti“ Mohamed al-Sabah, direktor odnosa sa javnošću Libijskog omladinskog pokreta.

Al-Sabah ističe da je čuo o uspešnim akcijama srpskih hakera za vreme NATO bombardovanja 1999. godine.

- Ono što nas dodatno frustrira je što libijska državna televizija stalno prikazuje mitinge iz Beograda i srpske „Fejsbuk“ stranice podrške diktatoru Gadafiju - čudi se Al-Sabah.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (106)

MatijaBG

26.03.2011. 21:10

Pa gde je Gadafi nasao srpske hakere. Pa trebao je odmah znati da ce izgubiti rat.Sad ce nam toliki hakeri ostati bez posla. Imam predlog: povratak Seselja nova radna mesta za hakere. I neka ga tako uspesno odbrane kao Gadafija. Gadafi je porazen, srpski hakeri duhoviti, a Srbija jednom nogom bliza ka clanstvu u NATO/u. Cini mi se da je neko iz NATO/a citao MAtijuBG i naravno dobio rat, jer sve ce biti kako MAtijaBG kaze! Hakeri na skolovanje. Najpre gramatika, padezi, pa sklop recenice!

Bojan

26.03.2011. 22:44

@MatijaBG - Matija koji si ti smor. Predlažem da zaposlimo Matiju kod Kandićke pa da pokrene akciju za pomoć ugnetavanom narodu u Libiji i akciju za uvođenje sankcija zbog napada pobunjenike koji se bore za Dolar demokratiju.

Kajsija

26.03.2011. 23:46

@MatijaBG - Zani ma me sta ima da se cudi Al-Sabah sto Srbi podrzavaju Libiju.Srbi podrzavaju svaku zemlju koja se bori na svom i zasticuje svoje zemlju od proklete Zapadnjacke AZDAJE...I njima ce doci kraj kao svima pre njih a narocito u sadasnje vreme gde Kompjuteri rade cuda.Svet je prozreo Zapad EU i Nato I USA.Tacno se sad zna ko je ta AZDAJA.

Boris

26.03.2011. 23:48

@MatijaBG - Halo MatijaBG, idi molim te na one Hrvatske i Muslimanske novine. Naci ces tamo puno Srbomrzaca pa uzivajte. Ja se nadam da ti ovo BG nije Beograd..To bi bas bilo jad i beda.

Filip Jovanovic

27.03.2011. 11:49

@MatijaBG - Moras da znas da Srbija i ostale zemlje bivse SFRJ(sem Slovenije)nemaju nikakve sanse za NATO! Stvara se novi pakt sa svim zemljama bivseg SSSR-a, te sa jos nekim manjim zemljama, mi cemo sigurno biti dio tog pakta! A ako si ti neki prorok, pa ce sve biti kako ti kazes, onda svaka ti cast!

nemam pojma

27.03.2011. 16:09

@MatijaBG - Slovenija i Hrvatska su već punopravne članice NATO-a.

Ха! Ха! Ха!

27.03.2011. 17:33

@MatijaBG - Кад ли ће најзад престати да ти дрмају кавез?!?

Oi! Oi!

27.03.2011. 18:29

@MatijaBG - @ Boris - "BG" je medjunarodna oznaka za Bugarsku, samo što to nepismeni jadnik očigledno ne zna. A dotični nije ni iz Beograda ni iz Srbije, ako to uopšte može ma koga interesuje.

MatijaBG

26.03.2011. 21:14

Pobunjenici nisu u pravu.Licno sam im dao podrsku koja je srpske hakere unistila skroz.Ocekujem uskoro da me nagrade zahvalnicom u slobodnom Tripoliju.Greetings from Benghazi!!!!Go Friends,Freedom is at the Doors!!!

RadeBG

26.03.2011. 22:06

@MatijaBG - Jeli mali, da nisi slučajno i ti od onih koji su se nekad busali u grudi i propagirali neku zapadno-evropsku i američku demokratiju? Jedan od onih koji pije koka-kolu, jede picu i ide u ˝ MEKIĆ˝ subotom i nedeljom?

aleksandar

26.03.2011. 23:46

@MatijaBG - Matija,dečkonjo malo si pogubio kompase u glavi.O kakvoj ti slobodi Libije pričaš.Verovatno o onoj kad im dodju sad ameri i englezi kao u Iraku i Avganistanu i porobe im naftna polja u razrušenoj zemlji.Dečko mani se posla u koja se ne razumeš ;-)

Wertz

27.03.2011. 15:33

@MatijaBG - Што се оволико чудите, зар нисте знали да је у психијатријским установама у Хрватској пацијентима интернет доступан 24 часа дневно ???

Coja

27.03.2011. 00:32

@Dijana - Je l' vi po necijem nalogu morate da imate deo komentara na engleskom?

rzbrzotrz

27.03.2011. 09:59

@Dijana - Па још на лошем енглеском. То говори о памети налогодаваца, а и налогопримаца

Miši

27.03.2011. 11:54

@Dijana - Tačno Coja, da bi se čitalo preko interneta, da se vidi kako se kao iz Srbije pruža podrška teroristima u Libiji. A znanje engleskog im je kao da su bili na jednonedeljnom kursu ahahahaha

ceca

26.03.2011. 21:40

@MatijaBG - "shes People's"?!? prijatelju, ajmo malo gugla, ako se ne zna drugačije, bvz je da uz glup budeš i nepismen lol

nesop

26.03.2011. 21:55

@MatijaBG - ahahahaa,ma ti si mi vrhunski borac za ljudska prava......uopste nisi smesan

Engleski za pocetnike

26.03.2011. 22:01

@MatijaBG - NATO da te uzme za Pi Ar koordinatora posle ovog "shes".

Dusan KM

26.03.2011. 23:46

@MatijaBG - Jao tebi nepismeni decace, to se uci u 3 ili 5 razredu. Podrska Generalu!

Miša

27.03.2011. 11:48

@MatijaBG - Slobodni su matija Libijci od 1969. Oslobodio ih Gadafi od takvih poput tebe i njihovih mentora.

Мали Перица

27.03.2011. 15:50

@MatijaBG - Ем неизмерно глуп, ем неизмерно безобразан, ем тотално неписмен и на српском и на енглеском. Зло и наопако.

MatijaBG

27.03.2011. 16:22

@MatijaBG - Uhvatili hakeri jednu greskicu,pa pametuju.Ako je bas problem staviti her na mesto gde treba nema problema.Bilo bi lepse da je poruka objavljena u kompletu,videli bi da greske nema.......!Vasa pamet se vidi ne u jednoj vec u 95% poruka.

MatijaBG

27.03.2011. 16:24

@MatijaBG - Cuj Hrvoje Zagreb>Covek koji se potpisao kao on dvostruko pokazuje idiotizam.Prvo,da bi nam dokazao kako Matiju napadaju i Hrvati potpisao se sa upecatljivo hrvatskim imenom,a posle toga ukazuje na greskicu(shes/her)koju ni sam nije primetio,vec prepisao od ove prepametne Cece!!!

juzna

27.03.2011. 01:16

@MatijaBG - slusaj bre ti Matija BG pratim te vec mesecima de lupas gluposti daj molimte ostavi svoj i tudji narod na miru i sta se mesas u politici kad nemas mozak za to.

Jeca Jeskovic

26.03.2011. 23:58

@MatijaBG - Ko odobrava ovakve komentare?? Moj sasvim normalan i prikladan nije odobren.SRAMOTA !!!

Engleski za pocetnike

27.03.2011. 00:31

@MatijaBG - Izvrstan engleski ovaj put, izgleda da ide do 6 slova...

Kimi

27.03.2011. 13:50

@MatijaBG - Ja sam mislio da mi živimo u demokratskoj zemlji, gde svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje a da ga pritom zbog toga ne napadaju i omalovažavaju. Ja lično sam za ulazak Srbije u NATO, ne zato što volim tu vojnu organizaciju, već zato što vidim da su Rusi Libijce ostavili na cedilu, isto kao što su i nas za vreme sramnog bombardovanja 1999. Mislim da je prošlo vreme kada smo gurali prstu u oko jačem od nas, dosta smo mi patili i platili zbog krajnje neodgovorne politike 90- tih.

Zoran

26.03.2011. 22:22

Na nekim forumima lik poput ovog Matije bi dobio zabranu pisanja jer provocira ostale učesnike diskusija. Jedno je iznositi argumente i njima potkrepiti mišljenje o nečemu, a drugo je omalovažavanje ostalih komentatora, što pomenuti uporno čini. Shodno tome bih zamolio redakciju Novosti da sa malo više pažnje propušta komentare pomenutog lika. Hvala.

covijek bez doma

27.03.2011. 07:14

@Zoran - Cuj provocira pa covjece imas neki drugi portal i tamo idi evo jati preporucujem Dnevni Avaz.

Revolucionar

26.03.2011. 22:37

Samo jos jedna zemlja sa mnogo nafte, Drugi Irak ... NATO CE Opet da uleti da "Pomogne" Usput malo nafte izvozi ... Pa Odakle Pobunjenicima sva ta tehnologija ?! NATO Je kriv za uopsten krvavi obracun

Nikola

26.03.2011. 23:12

Kako su uspeli da iskopaju taj pokret iz Libije a nedeljama se cuti da kod nas postoji tako popularna grupa i odbija se bilo kakvo pracenje aktivnosti poput mitinga i citiranja pravih stvari koje se tamo pustaju a ne samo propaganda tih libijaca koji kukaju kako im grupa smeta. Uvek ste na tudjoj strani. Strasno

Jeca Jeskovic

26.03.2011. 23:26

Hajde, budite dobri i otkljucajte za komentare, verujem da ima ljudi koji bi rekli i nesto pametnoMedijski mrak u Srbiji...

BOJAN

27.03.2011. 00:56

http://www.facebook.com/pages/Support-for-Muammar-al-Gaddafi-from-the-people-of-Serbia/143360419060495IDEMO DALJE................

Logic

27.03.2011. 03:38

Ne, DAN OSMAN, Matija još nije za devojku, on subotom dobija dužu dozvolu od roditelja za upotrebu kompjutera.Ne verujem da je dobio dozvolu za upotrebu nečeg drugog, ali je to očigledno.Zbog skraćenih časova i osnovnoj školi koju pohađa, ne može da iskoristi svoje zabavljačke kapacitete na štetu živaca i učenika i profesora.Što više negativnih reakcija na njegove "mudrosti" mališa je srećniji.Zar nema Ritalina po apotekama?

MatijaBG

27.03.2011. 13:45

@Logic - Vlada tolika zainteresovanost za moj ljubavni status.Evo Osman Ladenu porucujem,suvise sam lep da bih imao devojku,ja imam decka!

D1

27.03.2011. 04:40

Raditi on line kampanje na intrentu nije neka filozfija , Cak sta vise ima tu tehnika koje su sasvim legalne . Ne verujem da u 50000 fb fanova ima i jedan haker . Mozda par njih entuzijasta ... ali ''Hakiranje'' operativnih sistema trazi zastitu i pripremu za moguci ''povratan '' odgovor ..i prikrivanje tragova i IP adresa kolacica itd Ja nisam haker ali znam nesto vise o on line kampanjama .

D1

27.03.2011. 04:44

''legalne tehnike'' Prebukiranje in boxova u sluzbneim meilovma Podiznje i spustanje '' duhova'' web strana spamersko preuzimanje foruma ili fb grupa //itd eto cak nisama ni promenio IP adresu jer nisama haker sve najlepse

Rile

27.03.2011. 07:51

Baš super. Evo dobrovoljno se javljam da me poduče ovi naši hakeri pa da pomrsim konce ovim svetskim zlikovcima. Uživao bi u tome :-)

Igor Katana Ub

27.03.2011. 07:54

Tako je tako treba,samo napred ja nisam neki strucnjak ali da jesam i da znam to sto vi znate ja im ne bih dao mira dok ne dodju da me hapse.Bar na ovakav nacin da pomognemo ne Gadafiju nego da pomognemo borbu protiv osionosti SAD i NATO,pokazite da nisu ranjivi!!!Podrska do neba!!!

Dex

27.03.2011. 08:23

"Dobar deo napadača su zapravo stranci, koji se kriju iza internet adresa običnih korisnika iz Srbije (?)"Da pojasnim, verovatno je mislio na koriscenje proxy adresa, tj maskiranje svoje IP adrese koriscenjem neke druge (iz druge drzave)... Uprosceno, to znaci da neki haker iz rusije moze da koristi IP adresu koja pripada Srbiji i da izgleda kao da je napad izveden odavde... evo vise infoa - en.wikipedia.org/wiki/IP_address

fp

27.03.2011. 16:08

@Dex - Ti srpski racunari koji se pominju su ustvari tzv zombi racunari (racunari sa instaliranim progrmaom za daljinsko kontrolisanje istog bez znanja korisnika) ima ih u celom svetu. Nije mi jasno zasto bi neki stranac koji hoce da brani Libiju bas birao zombi racunare iz Srbije (inace jedna bot-mreza ima racunare pod svojom kontrolom koji su raspodeljeni po citavom svetu - geopolzaj ne igra nikakvu ulogu). Za hakera je bitno da sakrije identitet.

nemanja

27.03.2011. 09:41

ignorisite ljudi ovoga matiju, provocira vec duze vreme na svim temama na ovom sajtu. neki hrvat sto se lazno predstavlja. bravo braco samo ih napadajte, pomozite barem malo pukovniku gadafiju da pobedi kolonizatore sa zapda.do konacne pobede pukovnice.uz vas smo

Jeca Jeskovic

27.03.2011. 15:02

@nemanja - Ja mogu da razumem da neko dodje sa namerom da provocira, ali ne mogu da razumem da redakcija ODOBRAVA takve komentre. Ne zaboravimo da svaki komentar ide na odobrenje pre nego sto se objavi.

DjordjeB

27.03.2011. 09:57

I treba da budu isfrustrirani, stvari i treba da postanu sve gore za njih. Jer oni su placenici CIA i MI6, neprijatelji sopstvene drzave i naroda. Hvala Bogu, Srbi su ponovo na pravoj strani!

pera

27.03.2011. 10:09

Pa normalno je da se ljudi organizuju i pruze otpor ovom medjunarodnom kolonijalizmu.Uvodjenje demokratije preko bombi i okupacijom bogatih naftonosnih polja nemoze nikog da ostavi ravnodusnim.Podrzavam nase mlade ljude koji na svoj nacin osudjuju ovaj rat i napad na jednu suverenu i nama prijateljsku zemlju.

JETFIRE

27.03.2011. 11:31

haker nisam...ako svojim komentarima pomazem gaddafi-ju da ostane na vlasti onda sam ponosan na sebe i sve ljude koji su na stranici ....support for muammar al gaddafi from the people of serbia.....taj covek uvek je podrzavao srbiju siptare sa kosova oterao iz libije nije priznao kosovo,nije slao vojnike da ratuju protiv srba u bosni,hrvatskoj,kosovu...na dan libijske revolucije na najvisem nivou je pozivao nase predsednike i odlikovao ih... pukovnice srbija ti klice..

dzordz

27.03.2011. 12:23

malo je nejasno spominjanje vojske srbije. nekadasnja vojska ne postoji, neka nova nije ni jos smisljena a ni najavljena. niko ne zna kakva je tzv vojska srbije. verujem da u toj ogranizaciji ima mladih strucnjaka koji se bave problemom bezbednosti na internetu, ali isto tako verujem da su namerno politicki zbunjeni i dezorijentisani, kao sto je vecina. dakle svaki svoga hakera pod misku i u internet sumu

Srbin^^^

27.03.2011. 12:52

"Ukoliko se nešto uskoro ne preduzme, stvari će postati sve gore po nas - kaže za „Novosti“ Mohamed al-Sabah, direktor odnosa sa javnošću Libijskog omladinskog pokreta.". U pravu je al-Zoran. Ukoliko na vreme ne ukljuce mozdane vijuge, postace banana drzava, bez suvereniteta i bez nafte. Jedino ce dobro proci nekolicina kokosara koji ce se izati sa okupatorom a ovi koji se bore nece dobiti bas nista. Ali tako vam i treba kad nemate dve ciste u glavi.

Реалиста

27.03.2011. 16:25

@tesla - Човека који би у неповрат бацио макар 3 минута свог живота зарад неке слине до сада нисам упознао.

MatijaBG

27.03.2011. 16:45

@tesla - Jedan je rekao da je otkrio moj mail pre neki dan,ali nije hteo da mi posalje poruku na njega kad sam zatrazio.Bas sam se rastuzio.Ali nastavite.......!Samo ako ste ovako otkrivali u korist Gadafija,hm jadan,zao mi ga.....!

filipo

02.04.2011. 10:16

@tesla - Matija Dali si svestan sta znaci dobiti mejl od nekoga i koje se sve informacije kriju u pozadini mejla? Jedan od mojih profesora je govorio - Posalji mi mejl da ti upadnem u kompjuter-. Veruj mi, jednostavno je. Decja igra.

Bata

27.03.2011. 13:48

Bravo za nase buduce a i sadasnje Hakere neka va Bog pozivi 101 godinu a posle sta nam dragi Bog dodeli. Sada svim snagama protivu tirana a za brata Moamera triput URA URA URA akcijaski pozdrav.

Gox

27.03.2011. 14:30

Ovi sto podrzavaju Smradafija su komunizmo-nostalgicari... Tuguju za Golim otokom, Smradijevim kamilama i raznim gulazima.

Oi! Oi!

27.03.2011. 16:21

@Gox - иди и умиј се хладном водом а потом изађи барем мало на свеж ваздух. Биће ти много боље, видећеш.

Bata Dosen

28.03.2011. 06:43

@Gox - Jaser Arafat mi je jednom prilikom pricao o vasem ljudstvu i postenju i naglasio kako imate bogat recnik .

klempavi

27.03.2011. 14:34

Bre..Ovi danasnji hakeri zavise uglavnom od struje. Ako ima struje mozes hakovati a ako nema..... Sem toga, svaki hakovani sistem se moze oporaviti! Pionir partizan, Bosko Buha je bio pravi haker. Zvekne bombu u bunker, toliko ga izhakuje da oporavke nema!

D1

27.03.2011. 15:30

Izjava na oficijalnom medijumu da 50000 'hakera ''iz Srbije brani Gadfija je jako NE ZRELA . Fb se moze pozvati na legitimnost Srpskog izvora , Blokirati grupu podrske . Dati informacije Intepolu a on da Trazi od MUP Srbije da sprovede istragu , To znaci Sudski nalog za upad na privatni posed ''potencijalnih hakera'' Oduzimanje Kompijutera . A STA AKO NISU HAKERI Svako osteceno lice dovoljo je da da po 1 evro 50 000 eura najmi najboljeg advokata i tuzi sve redom . Sta onda :)

Ignjatije Zemun

27.03.2011. 15:34

Matija je na zalost u pravu,mozda to pregrubo naglasava.U svakom slucaju manji je antisrbin nego ovi koji placu za Gadafijem.Sta bre Srbiju briga za Gadafijem.Ni u dzep ni iz dzepa.Ko god da se proseta ulicama Beograda videce da ljude ne zanima gadafi vec nasa propast koja je gora nego u Libiji

Srbin^^^

27.03.2011. 17:28

@Ignjatije Zemun - Muka mi je od ovih Srba koji gledaju samo kroz svoj dzep. Uostalom, ukoliko skinu Gadafija s vlasti, videces koliko ce arapskih drzava da prizna NATO drzavu Kosovo. Ja znam da tebe boli briga za Kosovo ali za to sto su ti dzepovi prazni moraces da krivis prvo sebe posto si ocigledno bio na strani ovih koji su te do toga doveli.

MatijaBG

27.03.2011. 16:16

Ovde me optuzuju,pojedinci,da vredjam .Ja vidim samo uvrede na moj racun,koje moram priznati prijaju!Hakovali ili ne,Gadafiju je odbrojano.Samo hakeri jako ste osramotili SrbijuPokazali ste da nemate pojma!

Хммммм...

27.03.2011. 17:06

@MatijaBG - А шта то тебе брига, када нити си Србин нити уопште живиш у Србији?!?

Ха! Ха! Ха!

27.03.2011. 17:21

@MatijaBG - Опет су заборавили да ти дају терапију ?!?

Srbin^^^

27.03.2011. 17:32

@MatijaBG - Zlatno pravilo svih Internet foruma je- ne hrani trola. Ti si se pokazao kao prava trolcina. Bolje ti je da se spremis za predstojece podizanje kuke i motike u Srbiji. Narodu je svega preko glave, gladan je, nezadovoljan, ubijen u pojam. Samo ce tada tvoji prijatelji iz NATO da nas nazivaju teroristima i antidemokratama. Nek' nazivaju kako god hoce, samo je vazno da skinemo ovu tiraniju sa glave.

Gox

27.03.2011. 17:43

@MatijaBG - MatijaBG, ovi sto te napadaju su samo ljubomorni na tvoju upornost da im dokažeš da se Balkan odavno okrenuo ka Evropskoj uniji pa im tatice i mamice više ne mogu džabalebariti po državnim firmama već ih čeka kako moralna tako i materijalna radna akcija renoviranja Srbije.

MatijaBG

27.03.2011. 18:21

@MatijaBG - Svrbine,a ja sam bas gladan,volim da papam,njam,njam!Ja sam Trol koji ce vas popapati!Ma nece da vas nazivaju antidemokratama.Toma je sad njihov covek,on ce Srbiju uvesti u NATO pre Tadica,veruj mi.Slobodno motke u ruke.I ja sam za akciju,posebno posle grljenja sa Rusima.LDP i SPO menjaju Srbiju!

Lemmy

27.03.2011. 18:24

@MatijaBG - Opet ovaj psihopata sam sebi daje podršku potpisujući se različitim imenima?! Prosto je neverovatno da je nekome život baš do te mere prazan, i da je uzgred toliki besposličar + bez ikakvih obaveza, pa da ga iz dana u dan provodi po kojekakvim forumima...

MatijaBG

27.03.2011. 18:26

@MatijaBG - Gox,njihova "ljubomora"unistava njihove zivote i ovu jadnu Srbiju kao i njihovu decu.Ja sam svoj zivot sredio,imam posao koji mogu da sanjaju,zavrsio fax,treniram,ali ne zelim da je samo meni lepo.Zelim Srbiju u EU radi mnogih koji hoce da rade.Zelim otvorenu Srbiju kao deo savremenog sveta....ali,bice im kako izaberu.Oni su izabrali i Milosevica i bombardovanje,pa nek izvole!Od tebe ocekujem da pises.Treba da uce tvoje poruke napamet,poucne su.Pozd.!

Goran Ergarac

27.03.2011. 19:07

@MatijaBG - U Srbiji svi beže od motike. Izabrali su stiropor, dakle sedenje do besvesti!

maximus

27.03.2011. 20:55

@MatijaBG - MatijaZG je dokoni verni ljubitelj novosti koji namerno prkosi svima,to mu je dusevna hrana...tako da uziva u tome da prkosi i time se hrani...Idi u SAD pa tamo zivi posto si se skolovao tamo,ako te i prime ili predji u lijepu njihovu...predlazem da sad malo predjes na njihov Jutranji list pa da i tamo vide koliko si pametan,xaxaxaxa

braca

28.03.2011. 12:19

@MatijaBG - E Matija bolesniku jedan. ti imas posao? Ti zavrsio fax? Svakim danom dokazujes koliko si ogranicen i nepismen. Posao ustvari mozda i imas, ali si ga dobio po partijskoj liniji, kod ove vase vlasti se samo tako dobijaju "dobri poslovi", a dokazali ste se kako ste strucni!

Stef

27.03.2011. 20:10

nema veze ko je za koga,vazno je da se suprostavimo amerima i nihovim podanicima!!!

srbIN

27.03.2011. 20:52

Ne dao bog nikome ovakve radnike,ovakve ispunjene zivote i sportiste kao sto je ova matijica.Vjerovatno ovo radi namjerno, jer ako ovo radi iz ubedjenja, nije mu dobro. Dobro je neko napisao, neuzme terapiju pa ga onda puste da komentarise ovde.

Stefan

27.03.2011. 21:35

Kako novinari preteruju pa to nije zdravo :Sbtw, Crna ruka, je proslost vec duze vreme, tesko da se stara ekipa okupila ponovo.

omfgstfu

29.03.2011. 02:25

znaci mediji nemaju pojma ali ni 5%...uff a da je ovo sve tacno...steta ali bas steta sto nije.

Zex

29.03.2011. 12:28

Moj sin ima 14 godina i koliko znam svoja 2 sajta. Drago mi je sto je deo anti Nato price. Njegove rezultate vide mnogi koji zlo sire i seju planetom. Skromno hakerski samo im nanosi stetu, jer dugu nema smisla, jer bi bio isti kao i oni. Sine udri ih gde su najtanji intelektualno i strucno.Javno se zlotvori hvale da bombarduju civile i ubijaju ih, ali nema niti jedne reci pokajanja ili izvinjenja zrtvama. Hakeri juris na planetarno zlo i zarazu.Ponosan tata

CoaX

18.07.2011. 01:47

Crna ruka i C1337ORG nisu jedine hackerske grupe tj zajednice u Srbiji, ima jos mnogo njih ali manje poznatih !!! A to mogu da garantujem da Srbija ima Hacker medju prvih 5 u svetu !!! Prosto znam.

Ivan

27.09.2011. 08:28

Internet je potpuno slobodan, svako ima besplatan pristup i moze da otvori svoj sajt ili vise njih bez ikakvog odobrenja PTT-a, odnosno Telekoma Srbije. Na osnovu ovakve nedopustive greske moze se zakljuciti da je ovaj tekst isfabrikovan po necijoj narudzbini.