Vegetarijanci bolji ljubavnici od mesoždera? Eksperiment koji mnogi osporavaju

S. D.

11. 12. 2019. u 15:24

Вегетаријанци бољи љубавници од месождера? Експеримент који многи оспоравају

Depositphotos

Američki urolog pokušao je da kroz eksperiment sa trojicom sportista utvrdi kako ishrana utiče na seksualno uzbuđenje muškaraca, ali stručnjaci upozoravaju da ne treba donositi prerane zaključke

DA li su muškarci koji ne jedu meso bolji ljubavnici od onih koji preferiraju drugačiji način ishrane? Na ovo pitanje pokušao je da odgovori američki urolog dr Aron Špic, kroz eksperiment u kome su učestvovali sportisti (košarkaš, bejzbol igrač i trkač sa preponama).

Prve večeri su jeli buritose (meksički specijalitet) sa mesom, a sledećeg dana to isto ali bez mesa, sa sojom i graškom. Sportisti su tokom noći nosili specijalni uređaj, a doktor je posmatrao aktivnost njihovih tela dok spavaju. Posle bezmesnih obroka seksualno uzbuđenje muškaraca je trajalo tri do četiri puta duže nego kada su jeli meso. Doktor Špic smatra da će jači pol brže izgubiti muškost, budući da više od žena jede meso. Ali stručnjaci su saglasni u tome da ne treba donositi prerane zaključke. Indijski ginekolog Raj Matur smatra da se iz ovog eksperimenta ne može izvući nikakva klinička pouka, niti savetovati muškarcima da ne jedu meso, jer nije reč o naučnom istraživanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Marko

11.12.2019. 16:52

Дајте ми жену вегетаријанца па ако она потврди,и ја се слажем.