Ne stavljajte junetinu u hamburgere i salate, evo i zašto

S. D.

05. 07. 2020. u 14:50

Zbog specifičnog sastava, ne preporučije se u hamburgerima i salatama, ali je idealna za mnoge sosove

Не стављајте јунетину у хамбургере и салатe, ево и зашто

Depositphotos

MADA mnoge domaćice za spremanje obroka od mesa često koriste mlevenu junetinu, ona nije uvek dobar izbor, tvrde kulinarski stručnjaci. Zbog specifičnog sastava, ne preporučije se u hamburgerima i salatama, ali je idealna za mnoge sosove.

Pakovanu junetinu koja se kupuje u marketima ne bi trebalo koristiti za hamburgere, jer je uglavnom suva i žilava. Bolje je da kupite komad mesa koji sami odaberete, a zatim mesar samelje pred vama. Ponekad se i u salate dodaje mlevena junetina, ali kuvari savetuju da to treba izbegavati jer kada se meso ohladi i stvrdne ispustiće tečnost i to će pokvariti ukus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije