VREME u izolaciji možete prekratiti posetama domaćim i svetski poznatim muzejima. Ponude za posetu aktuelnim postavkama nudi Narodni muzej u Beogradu, Teslin muzej, ali i muzej Gugenhajm u Njujorku, Ermitaž u Sankt Peterburgu, Nacionalni muzej moderne i savremene umetnosti u Seulu, muzej Orsej u Parizu, Van Gogov muzej u Amsterdamu i mnogi drugi.


KORAK 1
Nakon što uključite svoj računar, laptop ili tablet neophodno je da pokrenete pretraživač preko kojeg posećujete internet-stranice (Google chrom, Mozilla...)


KORAK 2
U pretraživač upišite ime muzeja koji hoćete da posetite. Na primer, ukucajte Narodni muzej u Beogradu i zatim kliknite na opciju o.k. ili enter. Pretraživač će vam ponuditi stranice, a zatim je neophodno da ponovo kliknete o.k. kako biste dospeli do željene adrese.


KORAK 3
Kada uđete na sajt muzeja koji želite da posetite, na početnim stranicama mora biti istaknuta opcija "virtuelna tura kroz muzej". Neophodno je da kliknete na ovu opciju i kamera će vas povesti kroz muzej.


KORAK 4
Za šetnju kroz muzej neophodano je da pratite strelice koje vas dovode do eksponata i kroz galerijski prostor. U pojedinim muzejima posete su osmišljene kao video na kojem su već snimljene muzejske postavke, pa je neophodno samo da kliknete na opciju plej (play).