Od subote, 25. januara počela je prodaja karata za 48. Fest. koji će se od 28. februara do 8. marta održati u Beogradu.

FEST ima dugu tradiciju saradnje sa Fakultetom dramskih umetnosti, te je otvaranju izložbe fakulteta Vek i po srpske škole glume u Jugoslovenskoj kinoteci, prisustvovao i Damir Handanović, v.d. direktora CEBEF-a i tom prilikom je izjavio: Studenti Fakulteta dramskih umetnosti će imati prilike, kao i do sad, da deo programa FESTa pogledaju u bioskopskoj sali fakulteta. FEST se trudi da obezbedi i prisustvo inostranih gostiju na projekcijama na FDU kako bi i studenti mogli da dobiju priliku da razmene iskustvo sa njima. Napomenuo bih i da sa velikim entuzijazmom primamo studente FDUa na volontiranje, i na taj način pomažemo njihovo stručno usavršavanje. Prošle godine smo po prvi put angažovali studente FDUa da naprave kratki film o festivalu koji smo prikazali na zatvaranju, nadamo se da ćemo i ove godine uživati u njihovom vidjenju FESTa.

48. Međunarodni filmski festival FEST počinje 28. februara i trajaće do 8.marta.

Ovogodišnji Fest je posvećen sećanju na glumca Bekima Fehmijua, pod nazivom "Skupljači emocija", a publika će tokom festivala moći da vidi 96 premijernih filmova.

Festival će otvoriti film "Otac" Srdana Golubovića, a zatvoriti čuveni holivudski glumac, producent, dramski pisac i reditelj Džon Malkovič sa muzičko-scenskim performansom pod nazivom "Muzički kritičar"