Maestro za sva vremena: Koncert Jovana Kolundžije u Kraljevu

Novosti Online / G.Ć.

13. 12. 2019. u 23:20

Маестро за сва времена: Концерт Јована Колунџије у Краљеву

Foto:KC Ribnica

U okviru svoje velike turneje po gradovima širom Srbije, naš poznati violinista Jovan Kolundžija održao je i koncert u prepunoj svečanoj sali Gradske uprave u Kraljevu
KRALjEVO – U okviru svoje velike turneje po gradovima širom Srbije, naš poznati violinista Jovan Kolundžija održao je i koncert u prepunoj svečanoj sali Gradske uprave u Kraljevu.


U organizaciji ovdašenjeg Kulturnog centra „Ribnica“, uz pratnju na klaviru pijanistkinje Milice Zakić, na repertoaru maestra Kolundžije bila su dela Baha, Vitalija, Ramoa, Legrana i Sen Sansa.


-Ovo je bio poslednji od ukupno osam koncerata u okviru ovogodišnje turneje. Kraljevo je grad koji veoma volim, kako zbog ljudi koje ovde poznajem, tako i zbog publike. Najčešće sam svirao u pozorištu, ali sam sada otkrio novi prostor sa sjajnom akustikom, koji je odgovorio na zahteve moje violine. Kada prostor odgovara, onda i publika doživljava koncerte mnogo dublje i uzbudljivije - rekao je Kolundžija posle nastupa pred oduševljenom kraljevačkom publikom.


Pročitajte još: Kolundžija: Atrakcija sa mirisom žene


Ovom prilikom čast da nastupe sa našim poznatim violinistom imali su Aleksandar Ilijovski i Vuk Mladenić, kao i učenici ovdašnje Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.
Tradicionalni koncert u Beogradu Jovan Kolundžija održaće 18. decembra, čime završava nastupe u ovoj godini, a Kraljevčanima je poželeo puno uspeha i ostvarenje želja u 2020.


Foto:KC Ribnica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije