Novosti na Sajmu: Matija je već hit

D. B. M.

ponedeljak, 21. 10. 2019. u 08:33

Новости на Сајму: Матија је већ хит

Foto N. Skenderija

Pred publikom Sajma knjiga u Beogradu ekskluzivna izdanja na štandu "Novosti". "Srpske ljubavi" u ponedeljak potpisuje Žiža Radivojević. Najviše se traži novo izdanje Matije Bećkovića

VEĆ prvog dana verni čitaoci u velikom broju došli su da kupe nova izdanja Kompanije "Novosti", ali i ona stara koja su tokom sajamskih dana na velikom popustu.

Najnovije izdanje, koga još nema na kioscima, "Mojih 80 - Portreti" Matije Bećkovića, bilo je ubedljivo najtraženije. Izgleda da će ovo pesnikovo zaveštanje, koje čini 80 novih portreta ličnosti koje su obeležile njegov život, postati hit i pre akademikovog 80. rođendana, koji slavi 29. novembra.

Čitaoci su bili zainteresovani i za intimnu pesničku knjigu "Dokumentarni detalji" koju je pesnik Rajko Petrov Nogo stvorio u bolesničkoj postelji, i delo "Izvesna predstava o pravdi" Dika Martija, nekadašnjeg izvestioca Saveta Evrope o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji.


PROČITAJTE JOŠ: Izdanja „Novosti“: Matijini "portreti" i Nogovi "detalji"

Da čitaoci, pre svega, na najveću smotru pisane reči dolaze zbog novih knjiga, potvrdilo je veliko interesovanje za dela "O Srbiji i Srbima - Očima ruskog ambasadora" Aleksandra Čepurina, "Kad govori mrtav kralj" Ivana Miladinovića, "Putnik po Svetoj Gori" Borisa Subašića i "02.06 Bombardovanje RTS - Moja istina" Milorada Komrakova. Ono što je privuklo prve kupce ovim naslovima su intrigantne teme. Čepurin u esejima skenira srpski mentalitet, najmarkantnije nacionalne osobine, navike, vrline i mane. Miladinović u knjizi po kojoj su snimljeni delovi serije "Senke nad Balkanom" piše o političkoj pozadini atentata na kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. U ispovesti Milorad Komrakov, bivši urednik informativnog programa RTS, otkriva sve ono što se uporno prećutkujuje tokom prethodnih 20 godina, o noći kada su NATO projektili pogodili zgradu nacionalne televizije.

Zanimljivo je da su žene najviše tražile knjigu "Putnik po Svetoj Gori", želeći da otkriju autentičnu atmosferu koju je tokom mnogobrojnih putovanja "hvatao" naš reporter Subašić. Atmosferu, koju one ne mogu da dožive, jer ne mogu da kroče na ovo sveto tlo. Na našem štandu bila je tražena i knjiga "Velike srpske ljubavi" Žiže Radivojević, u kojoj je u 40 ljubavnih priča sabrano osam vekova naše bogate istorije.

Upravo će Radivojevićeva u ponedeljak od 16 sati na našem štandu potpisivati čitaocima svoju knjigu.

NAŠE PROMOCIJE

UTORAK - PLATO BEOGRADSKI SAJAM 18.00-18.50

"O Srbiji i Srbima" - Aleksandar Čepurin

ČETVRTAK - SALA "VASKO POPA" 16.00-16.50

"Istina o bombardovanju RTS-a" - Milorad Komrakov

PETAK - SALA "IVO ANDRIĆ" 20.00-20.50

"Putnik po Svetoj Gori" - Boris Subašić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije