Miladinović u „Cvijeti Zuzorić“

D. N.

sreda, 05. 06. 2019. u 15:15

Миладиновић у „Цвијети Зузорић“

Pavle Miladinović u svom ateljeu FOTO D. Novković

Poznatom slikaru i likovnom pedagogu Pavlu Miladinoviću iz Požarevca odato je posebno priznanje, organizovanjem samostalne izložbe u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu

Poznatom slikaru i likovnom pedagogu Pavlu Miladinoviću iz Požarevca odato je posebno priznanje, organizovanjem samostalne izložbe u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu.

Izložba ovog umetnika iz rodnog grada čuvene Milene Pavlović-Barili, otvara se 6. juna u Maloj galeriji i trajaće 12 dana. Postavka pod nazivom „Energija boje i zvuka“, sastojaće se iz trideset radova na platnu, rađenih u kombinovanoj tehnici. Kako nam je Miladinović rekao, pripreme za ovaj važan umetnički događaj, koji predstavlja veliku čast svakom umetniku, u završnoj su fazi.

-Sam moto „Energija boje i zvuka“ proističe iz činjenice da sam tokom decenijskog stvaralaštva, kroz milione poteza kičicama i širokim spektrom boja, u sopstvena dela paralelno „tkao“ nebrojeno muzičkih segmenata, jer je moj rad neizostavno praćen muzikom brojnih kompozitora i izvođača.

Pročitajte još - Cvijeta Zuzorić - cvet koji je zapalio svet

Rečju, zvuk mi je davao energiju za rad – rekao nam je Miladinović, kojeg smo zatekli u njegovom ateljeu, u prostorijama OŠ „Dositej Obradović“. Njegovu izložbu u Beogradu organizuje Udrženje likovnih umetnika Srbije čiji je član već 30 godina, uz podršku Ministarstva kulture, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Grada Požarevaca.

Pavle Miladinović 1971. godine završio je Umetničku školu, a zatim studirao grafiku kod magistra Miroslava Arsića. Za sobom ima brojne samostalne i kolektivne izložbe u zemlji i inostranstvu, kao i veliki broj nagrada i priznanja.

OSNIVAČ

Miladinović je osnivač više umetničkih kolonija, kao i Umetničko-likovnog udruženja „Art krug –PM“ koje okuplja profesionalne slikare Srbije u cilju nastavka umetničkog puta slavne Milene Pavlović-Barili i razvoja likovnog stvaralaštva u skladu sa tradicijom ovog podneblja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije