KOČIĆEV ZBOR: Prilepin gost manifestacije u Banjaluci

S. M.

ponedeljak, 20. 08. 2018. u 19:34

КОЧИЋЕВ ЗБОР: Прилепин гост манифестације у Бањалуци

Zahar Prilepin Foto Tanjug

Ovogodišnja manifestacija “Kočićev zbor” započela je u ponedeljak u Banjaluci otvaranjem izložbe pripovedaka srpskog književnika Petra Kočića u stripu, pod nazivom “Stripovijetke”

OVOGODIŠNjA manifestacija “Kočićev zbor” započela je u ponedeljak u Banjaluci otvaranjem izložbe pripovedaka srpskog književnika Petra Kočića u stripu, pod nazivom “Stripovijetke”, dok će završnog dana, 26. avgusta, biti proglašeni dobitnici “Kočićeve nagrade” i nagrade “Zmijanjče”.

Organizacioni odbor 53. “Kočićevog zbora”, sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem na čelu, utvrdio je program manifestacije tokom koje će u Banjaluci gostovati, između ostalih, i ruski književnik Zahar Prilepin. Njegovo književno veče zakazano je za 24. avgust, u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci.


Pročitajte još - Zahar Prilepin: Rusi u engleskom ogledalu


Tradicionalno, 26. avgusta će u Stričićima biti organizovan i bogat kulturno-umetnički program, koji, između ostalog, uključuje centralnu borbu bikova za nagradu “Jablan”, kao i nadmetanje u narodnim veštinama i sportovima. Na Kočićevom ognjištu u Stričićima biće otvorena istoimena muzejska postavka koja bi trebalo da postane stalna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije